Šta je novo?

Pregrevanje dell studio xps 16

mixaludi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.05.2012
Poena
154
Procesor na laptopu dell studio xps 16 se nenormalno greje, u iddle-u oko 60c, cim pustim prime95 za nekih 5-7s dolazi do 100c i pocinje da obara takt kako bi se hladio. Cistio ceo laptop, menjao pastu, stavio noctua pastu i nista. Primetio zagorelost na plocici procesora i zuckastu boju na socetu, i misio da je procesor otisao, i svako koga sam pitao kaze da je procesor otisao jer je nemoguce da za tako kratko vreme postigne tu temperaturu. Kupio nov procesor i isto, temperatura skace kao nenormalna... Lik od koga sam uzeo procesor mi rece da probam da ocistim socet medicinskim benzinom (prvi put cujem za to), pa reko da pitam mozda neko ima slicnih iskustva ili neko resenje...
Hvala unapred :-D

PS: procesor je p8700 2.53mhz

Nije nikakva pomoc ali samo da ti kazem da je taj laptop poznat po pregrevanju. Imas storije po netu. Mislim da si uradio sve sto je u tvojoj moci. Probaj da ga stavis na cooling pad, to mi jedino pada na pamet...

Imam i cooling pad, zaboravih da naglasim, mada ne pomaze ni za jedan stepen, a citao sam po netu da se greje ali ne ovoliko..... :(

Da nije heatpipe negde ostecen, pa ostao bez tecnosti i ne odnosi toplotu?

Evo sad probao isti procesor na drugom laptopu, i u full load-u ne prelazi 55c. Prvi put cujem da one cevcice imaju tecnost, ali ako je tecnost iscurela valjda bi se videlo u unutrasnjosti laptopa.... Ima dve cevke jedna je od proc, a druga za chipset i grafiku, i na oko se vidi da je cevcica od procesora malog precnika... Mozda je takav komp, stvarno vise nisam pametan sta da radim, da li je moguce zameniti cevcicu za vecu, da se odnese kod nekog majstora ili varioca... :-D

@Broz, probaj i koju rec da procitas, nemoj samo slicice da gledas ;).
@ mixaludi, dok racunar radi, pipni tu "cevcicu" koja ide sa procesora, ako je relativno hladna, onda ne odvodi toplotu. Skoro sam imao taj problem sa nekim Fujitsu-om. Cevcicu ne mozes da menjas, ali verovatno mozes naci polovan ispravan hladnjak, ako je to problem.

@Broz, probaj i koju rec da procitas, nemoj samo slicice da gledas ;).
@ mixaludi, dok racunar radi, pipni tu "cevcicu" koja ide sa procesora, ako je relativno hladna, onda ne odvodi toplotu. Skoro sam imao taj problem sa nekim Fujitsu-om. Cevcicu ne mozes da menjas, ali verovatno mozes naci polovan ispravan hladnjak, ako je to problem.

Čuš da čitam , ja bre vršio svojevremeno obdukciju nekoliko laptopova, kulera pa video ;-)

Amandman - mozda se u onim monstruoznim kulerima za procesore i nalazi neka likvidna stvarčica ali u laptopovima to nisam video.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno