Nabukodonosor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 845
Pozdrav svima. Imam jedan problem sa odredjenim laptopom, pa ako neko moze da pomogne bilo bi super. Sestrin laptop se gasi svakodnevno, bez nekog pravila. Takodje izbacivao je BSOD dosta cesto, stalno isti, i guglajuci taj konkretan dosao sam do zakljucka da je baterija CMOS-a u pitanju, sto se ispostavilo da je tacno, ona je zamenjena, nema vise BSOD-a ali on se i dalje gasi. Proverio sam temperature, i bile su oko 80C, samo sa Chromom startovanim. Razvalio sam ga, ocistio, promenio termalnu pastu, mislio sam da je to to, ali nista se generalno nije promenilo. Okacio sam sliku gde se vide temperature. Ovo je bukvalno minut posle startovanja laptopa, koji je bio ugasen od juce. Samo sam startovao CPUID i napravio screenshot. Ventilatori se posle par minuta ukljuce i obore temperaturu do 65-70C, ali cim se iskljuce ponovo isto. Evo sada radi cooler neprestano vec 10 minuta i drzi temperaturu na 60C, YouTube klip startovan i minimizovan Chrome, procesor na 20-tak %. Laptop je Toshiba L350D sa Windows 7 64bit instaliranim.
EDIT: Da napomenem da je pasta koju sam stavio neka Gigatech, neka jeftina je, samo sam tu imao u tom trenutku.
EDIT: Da napomenem da je pasta koju sam stavio neka Gigatech, neka jeftina je, samo sam tu imao u tom trenutku.
Prilozi
Poslednja izmena: