Šta je novo?

pregled ochiju

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
Buick Eye Exam...

This will blow your mind...!

Just do it - don't cheat!!!!!!!!!!!!

Try this its actually quite good.

But don't cheat!

Count the number of F's in the following text:

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

Managed it?

Scroll down only after you have counted them!

OK?

How many?

Three?

Wrong, there are six - no joke!

Read again!

FINISHED FILES ARE THE
RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC
STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS

The reasoning is further down...

The brain cannot process the word "OF".

Incredible or what?

Anyone who counts all six F's on the first go is a genius

Three is normal.!

Procitao sam cetiri, ali stvarno nisam primetio F u OF osim u zadnjem redu :(

AUUUUUUU

Kad mi je rekao da ima 6, nisam mogao da verujem. Zar da propustim 3. AUUUUUUUU, al' sam ja ćorav.

Neverovatno, ladno sam izbrojao samo tri. Nazad kod ocnog lekara :D

:):)

Neverovatno. Priznajem, i ja sam se nasankao, i to uvek na 'OF'

Ljudi nemojte sad da mislite da se qurchim ali majke mi moje (DUSKE :D) stvarno sam izbrojao 6 komada a prvo sam proshao test pa sam onda chitao vashe postove...ali najozbiljnije...;)

Genghis Khan je napisao(la):
Ljudi nemojte sad da mislite da se qurchim ali majke mi moje (DUSKE :D) stvarno sam izbrojao 6 komada a prvo sam proshao test pa sam onda chitao vashe postove...ali najozbiljnije...;)

Treba da se zabrineš :D

Imam i ja drugara za koga sam 100% siguran da bi pronašao 6 F (minimum), iz prostog razloga što je toliko temeljan da bi 5 minuta brojao ta slova.

Ima ona fora sa kartama, kad treba da se zapamti jedna karta od 5 (sve su slike). Posle toga kompjuter prikazuje 4 i kaže da je izbacio kartu koju ste zamislili. Fora je u tome što te četiri karte su potpuno različite od onih 5 prvobitnih tako da je sve jedno šta izaberete uvek ćete misliti da je kompjuter izbacio baš tu, jer su te 4 karte veoma slične prvobitnim (isto slike, samo drugih boja). Dam ja to drugu, kad on je jedno 3-4 minuta birao kartu i normalno da je za to vreme zapamtio sve karte i ladno primetio da se onih 4 totalno razlikuju. Ja sporijeg čoveka u životu nisam video. Daću mu da proba ovaj test za oči, ali garantujem da će pronaći minimum :D 6F.

Pa nije u tome poenta nego da na prvi pogled izbrojis slova svako od nas je mogao da bulji pola sata i nasao bi 6(i ja sam puko-naso sam 3):p

Poz

cheers

ja sam 4 izbrojao:) , ne znam kako ..........ali dobar je trip..

Takodje samo 3 komada. A dva puta sam prebrojao (doduse na brzaka). Strava fazon ;)

Auuuuuu
ladno... upisujem se u listu ljudi koji su izbrojali 3... i to sam 2x [rechima dva puta] preshao preko texta... kao da se ne predjem u brojanju i opet...
Dobra fora nema sta.

Bas sam se iznervirao !
Jel ima neko logicno objesnjenje zasto svi previde F u OF?
I jel ima neko link za taj stos sa kartama?

Dao sam da dvoje ljudi, koji ne znaju ili jako lose znaju engleski, probaju i odmah su nasli svih sest. Mozda to ima neke veze.:(

Midgard je napisao(la):
Pa nije u tome poenta nego da na prvi pogled izbrojis slova svako od nas je mogao da bulji pola sata i nasao bi 6(i ja sam puko-naso sam 3):p

Poz

cheers

Ali ja nisam gledao pola sata vec sam prebrojao jednaom i to potpuno normalno i to je to...Ma nije ni bitno...Zamislite da sam i ja nashao 3 komada...:D:D:D

Iskustvo

Heh, nasao svih 6 opusteno. Tako je to kad se godinama mucite sa tekstovima autora koji ne spavaju nocima, oko se istrenira, cudo jedno :)

Tek sam danas naleteo na ovaj thread i ista situacija i kod mene(3):)

BodyRemover je napisao(la):
Procitao sam cetiri, ali stvarno nisam primetio F u OF osim u zadnjem redu
Takodje, samo u zadnjem redu

uh breee...
3 iz prve 4 iz druge....

garant ima veze sa tim da li covek zna ili nezna engleski...

ko nezna to posmatra samo kao skup slova a ko zna 'cita' i onda preskace...

Pa verovatno je u tome poenta.Da mi je dao na nemackom buljio bi tri sata jer neznam da procitam pa bih primetio svako slovo a ovo posto vecina nas zna da procita...:D
Zamislite da ovako nesto dobijete na nekom vaznom testu u i puknete na glupost...FX

Poz

cheers

ok, ja sam izbrojao 5, ali posle 45 secundi buljenja, posto mi nije prvi put da resavam takve Fore. Mada sam zapravo preskocio prvo ili drugo "OF"... Apsolutno je Fora samo u tom ko zna a ko ne engleski.

ja sam izborjao 6 i to bas nisam nista buljio,izbrojao sam ih za manje od 5sec i jos se cudim zasto vam je tesko da ih vidite.Mada ono mozda se mi geniji razlikujemo od vas normalnih :D:D
BTW sad cekam da mi neko kaze da ne znam engleski ;)

za engleski ne znam, ali za srpski znam. BTW rimke pishe se - NE (jel primecujesh ovu prazninu, razmak) ZNAM..... ;)

silvereye je napisao(la):
za engleski ne znam, ali za srpski znam. BTW rimke pishe se - NE (jel primecujesh ovu prazninu, razmak) ZNAM..... ;)

Ma ne zna on ni srpski ni engleski, ali posto svi sa engleskog govornog podrucja mumljaju dok pricaju nije mu problem da kaze da zna engleski :D

silvereye je napisao(la):
pa znas kako i mi genijalci ponekad pogresimo :D:D ali zato je edit zlatna komanda i hvala na savetu drugar .

Vrh Dno