Mene generalno nerviraju te provokacije u vezi adblocka jer ako ga koristis - koristi ga i ne talasaj (ne pricam grubo tebi, nego uopsteno)
Ali toliko puta sam ovde video provereno zlonamerne ljude koji su po xx puta propagirali ad block bas na benchmarku. Da, zivimo od toga, jel to sramota? A vi iskljucujte reklame...
Peco, reklame nisu problem kada su diskretne, ali jako smara kada je na stranici nekoliko Flash animacija - em odvlace paznju (u negativnom smislu), em opterecuju CPU. Da su sve u obliku staticnih slika, ili cak animiranih GIF, verujem da skoro niko ne bi imao potrebe da ih blokira.
Sajt se takodje jako cudno ponasa u pogledu performansi, cim ga otvorim u Chrome CPU se par sekundi zakuca na 100%, a posle konstantno jede 8-10%. Deluje mi i da ga jako usporavaju razne FB, Twitter, google-analytics, itd integracije... Takodje, u Chrome zauzima cak 80-90 MB memorije. Cak mi i ventilator na notebook-u cas ubrzava cas usporava dok sam na sajtu...
U Firefoxu je jos gore, zauzima preko 100 MB i konstantno jede 20% CPU. Kada se ubije Flash plugin, zauzima oko 50 MB i 0% CPU...
Otarasite se bede zvane Flash... To je glavni razlog zasto ljudi instaliraju AdBlock, i onda tu najvise gubite.