Šta je novo?

Prednji USB port prepoznaje samo neke uredjaje

MUSTANG

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
649
Dakle problem je sledeci, prednji USB na kucistu (koji je inace sasvim lepo prikacen za plocu), nece da mi prepozna fleshku (kingston data traveler slim), ta ista fleshka radi kada je ubodem pozadi na usb. Isto se desavalo i sa nekom noname fleshkom od ortaka, dakle nazad radi a napred nista. Inace napred bilo sta drugo da ubodem (misa, npr 8GB Transcend, bilo sta) sve savrseno radi.

Jel se neko jos susretao sa ovim problemom i da li zna u cemu je fora?

Sa nekim kombinacijama fleš/ploča je tako.

Aha samo meni nije jasno koja je razlika izmedju front USB-a i onog pozadi? Kako tu moze da ima razlike u kombatibilnosti?

Pad napona u kablovima?

Cek cek sad vas ne kapiram, radi mi sve drugo sto sam bocnuo u prednji USB, sem Kingston slim, i neke noname fleshke. Zasto bi jedno radilo a drugo ne?

Cak i kod sestre na kompu isto Kingston slim nece na prednji usb.

Ja bih se pre kladio upravo na smetnje koje pokupi kabl, pa tek onda na pad napona.

Edit:
Pa nisu svi uređaji jednako projektovani, neko se bolje snalaze sa lošim naponima i šumovima, a neki lošije.

Poslednja izmena:
Moj slučaj je možda sličan, ali radi se o sledećem :
Moj Kingston USB Capless DT1 ponekad se prijavi na sistem, a nekad ne ( nebitno o kom se kompjuteru radi ) ili se prijavi kao sporiji, 1.1, usb uređaj, i kad se pokuša upis, počne da radi, pa prekine, itd
Probavao na raznim kompovima i primetio da se na novijim lepo prijavljuje, a na starijim ponekad se prijavi lepo, a nekad ne
Na svim tim konfiguracijama probao sam i drugi DT, koji koriste moja deca, i on se uvek lepo prijavi
Na kraju sam utvrdio da se priključak na tom problematičnom USB-u, od upotrebe, da tako kažem "razlabavio" i da se ponekad kontakti "nameste" u pravi položaj a nekad ne

Kabal 100%...Negde je unutra u prekidu i sto kaze ciki022 nekad je u kontaktu nekad nije...Ili kontakti na samoj memoriji ali isti odgovor - prekid je negde...

Tesko kod mene da je prekid jer uvek radi pozadi i nikada ne radi napred, a napred druge fleske koje rade, rade uvek. Cini mi se da ima veze sa tim sto je capless. Da ga ****s bas me smara da ga bodem uvek pozadi...

E pa 'bem li ga onda sta je...Isto se meni skoro desavalo da pozadi radi super a napred kako kad - nekad kao 1.1 usb, nekad kao 2.0 , a nekad ga windows ne prepoznaje, kao nasao uredjaj ali ne zna sta je...I cackao sam i nasao prekid u kablu zicica koje vodde od front panela kucista do pinova na ploci...Zamenio i radi sve ok...

pad napona za sam USB .....to se desava sa starijim plocama.....ali i sa samom kvalitetom kablova na prednjem panelu......obicno kod jeftinijih kucista.

Nazad
Vrh Dno