Šta je novo?

Predlozite neki zanimljiv program!

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Predlozite neki zanimljiv program, po mogucstvu ne mnogo poznat... Ideja je da svako ko ima neki program ovde drugim Benchmarkovcima predlozi neko zanimljivo parce softwarea... Nije neophodno da je program mnogo koristan, ali treba da je zanimljiv, sa kracim opisom, velicinom, linkom, da li je free...

Evo mog predloga: XEarth - ovo je 'aktivni' wallpaper, koji predstavlja zemljinu kuglu onako kako se ona "vidi sa Sunca", sto znaci da se tokom dana pomera, tj. vidi se samo ona strana Zemlje koja je osvetljena. Ima tu i dodatnih stvari: kad se nakacite na server, mozete da skinete podatke gde su bili zemljotresi, koji ce, ako zelite, biti ucrtani na globus. Moguce je menjati dimenzije globusa, dodati zvezde oko Zemlje, oznaciti gradove (ako nekog interesuje, koordinate Beograda su 44.80 i 20.60)

Info: 170kB, ne instalira se, free

Dobro, ideja mozda nije losa, ali je pojam zanimljivog je vrlo rastegljiv i subjektivan, drugim recima ono sto je nekom zanimljivo ce drugom biti totalna budalastina...
Uglavnom, bice u ovom thread-u svasta, i 😀 i 😛 i hrkk

drapin je napisao(la):
Dobro, ideja mozda nije losa, ali je pojam zanimljivog je vrlo rastegljiv i subjektivan, drugim recima ono sto je nekom zanimljivo ce drugom biti totalna budalastina...
Uglavnom, bice u ovom thread-u svasta, i 😀 i 😛 i hrkk
A mozda ce da brzo bude i zatvoren? 🙁

Da ne bi pravili megalomanski thread najbolje ce biti da ne komentarisemo programe u zasebnim postovima vec samo ako okacimo neki prog. Evo ja cu zato da okacim link ka jednom zanimljivom programu:

Naziv Programa: TC 3D File manager
Program by: Braca Udodenko (ukrajinci) njihov link
Velicina: 354 kb
Link za preuzimanje: tc3d.zip
Bez instalacije
Opis: 3D fajl menadzer, nije toliko upotrebljiv kao Wincmd ali ga vredi videti.

Pozdrav!

Evo ga i druga verzija (u stvari, samo lepsi izgled) pod imenom GODVANA, ali MNOOOGOOO LEPSA!!!

GODVANA

Pozdrav ljudi!

P.S. Cudime da je thread naisao na toliko nerazumevanje!?
Pa ljudi, niko da postuje? Zar treba samo ZoNi i ja da se razmenjujemo? 🙁

ZoNi je napisao(la):
ajte, ljudi, nemojte da ste cicije... luka.l, GONDVANA se svidela jednoj mojoj drugarici (cisto kao fora, ipak je ona hard-core WinCmd fan!)

Hvala bogu, i ja sam. I rekao sam da je program cisto da se vidi ali ne da se snjime nesto ozbiljnije barata. Mozda ce jednog dana postati ozbiljna alatka ali do tada Wincm RULZ!

P.S. ZoNi, cudi me da smo samo ti i ja okacili nesto ovde, a bas je dobar thread. Od toliko ljudi niko da okaci nesto! 🙁

Pozdrav! Ako nista drugo, razmenjivacemo se ti i ja! cheers

Evo recimo onaj Bang, za mitraljiranje i dejstvovanje haubicom po desktopu 😎 (uz zvuk i rupe na njemu), 500k ovde
A jel zna neko gde ima da se skine neki od onih tipa 'ubi sadama', naravno boli me za njega nego nesto u tom fazonu?

soulfly je napisao(la):
Evo recimo onaj Bang, za mitraljiranje i dejstvovanje haubicom po desktopu 😎 (uz zvuk i rupe na njemu), 500k ovde
A jel zna neko gde ima da se skine neki od onih tipa 'ubi sadama', naravno boli me za njega nego nesto u tom fazonu?

Nije to sto trazis al skini ovo i malo se nasmej.

Pozdrav!

abc.zip
taliban twister

soulfly je napisao(la):

Evo ti ****** skini ga sto pre, jer to nije moj prostor, pa cu morati da ga obrisem vrlo skoro (ili ako neko hoce da ga skine i stavi na svoj sajt, bio bih zahvalan da me sto pre obavesti!)

ZoNi je napisao(la):
Evo ti Ubij Slobu - skini ga sto pre, jer to nije moj prostor, pa cu morati da ga obrisem vrlo skoro (ili ako neko hoce da ga skine i stavi na svoj sajt, bio bih zahvalan da me sto pre obavesti!)

ZoNi, posalji ti to meni na mail ako nije golemo pa cu ja da ti okacim kod sebe. Ja nemam vise vremena osim free kod drenika ali download izgleda nece da fercera sa istim so' salji ako mozes.

Pozdrav!

ZoNi je napisao(la):
Evo ti Ubij Slobu - skini ga sto pre, jer to nije moj prostor, pa cu morati da ga obrisem vrlo skoro (ili ako neko hoce da ga skine i stavi na svoj sajt, bio bih zahvalan da me sto pre obavesti!)

Evo ga ovde => Kill Slobu , a ima i Alien Song 🙂 (nesto malko vise od 1MB)

Pozdrav! 😉

P.S. Click here 😀 😀 😀

AI - freeware

Oni koje se bave programiranjem i/ili vestackom intelegencijom, sigurno su culi za Elizu (ja se ne bavim ni jednim od toga). Njenu verziju koja je preradjena (u odnosu na prvobitnu verziju) za ms-dos koristio sam na 286ici jos 1990. Od tada se pojavilo vise razlicitih varijanti (od razlicitih autora) ovog programa.

A onda sam pre koju godinu naleteo na ecc-ov sajt & vrlo sam se obradovao. Ukratko, ecceliza je virtuelni psiholog sa kojim se chatuje na engleskom jeziku, u dosu, ili komand promptu (radi i pod wxp). Nema grafike, cisti tekst.

Sve oko ecceliza-e (i dl) na http://ecceliza.cjb.net/

eliza

Mislim, ecceliza je 176 kb, i skida se kao txt fajl koji se (kad je skinut) rinejmuje u ecceliza.exe (rar samoraspakujuca arhiva). Oni koji su koristili ver. 3x, sigurno ce primetiti poboljsanja u ovoj (4.08).

ZoNi je napisao(la):
Sad bih zamolio nekog moderatora da izbrise link iz mog prethodnog posta, jer cu za par minuta izbrisati taj fajl...
... brisnuto...

RamOne je napisao(la):
... brisnuto...

Hvala, RamOne... ali, taj isti link se pominje i u nekoliko quote-ova! Ako nije cim, izbrisi i to, da ljudi dzabe ne pokusavaju odatle da skinu...

[eto sta je pravi moderator - ima vremena da se obrati i nama obicnim smrtnicima 😛 ]

ECC Eliza!

Ej, ljudi, super je ova ECC Eliza... Pogledajte delove mog "razgovora" sa njom:

Eliza: DO YOU SEE THE LIGHT AT THE END OF THE TUNNEL?
Zoni : No, I'm blind!
Eliza: GOOD FOR YOU, ZONI
Zoni : Do you see the light at the beggining of the tunnel?
Eliza: YES, I DO EVERYDAY

Eliza: DON'T YOU FEEL WE'RE REACHING A DEAD END? LET'S AVOID THIS BY TALKING ABOUT ADDICTION TO DRUGS
Zoni : I hate drugs!
Eliza: CAN YOU GET ME SOME TOO? I'LL BE PAYING YOU FULL PRICE, YOU KNOW
Zoni : No, I CAN'T! I hate drugs!
Eliza: IT WAS SOCIAL PRESSURE THAT GOT YOU INTO IT AT FIRST, RIGHT?
Zoni : Fuck you!
Eliza: I AM SURE YOU KNOW BETTER THAN THAT, ZONI
Zoni : Sorry!
Eliza: PLEASE GIVE ME AN OFFICIAL WRITTEN APOLOGY

Zoni : OK. What do you think about Microsoft?
Eliza: I'VE NEVER ACTUALLY PUT MUCH THOUGHT INTO THIS
Zoni : And about Linux?
Eliza: SPEAKING OF COMPUTERS, TODAY LESS THAN 1.5GHZ IS HISTORY...
Zoni : Are you a computer?
Eliza: PLEASE DON'T TALK ABOUT US, COMPUTERS
Zoni : Computers are boring...
Eliza: WHEN YOU'RE BORED, YOU COULD ALWAYS THINK ABOUT COMPUTERS TAKING OVER THE WORLD
Zoni : Ha! That would never happend!
Eliza: WELL, SOME THINGS NEVER HAPPEN

Joseph Weizenbaum - covek koji je programirao prvu elizu

Aha.
Sta li` ce tek da bude za koju deceniju. Ja licno cekam holodeck (al` sumnjam da cu da ga docekam [kod ovakve cene struje]).

Inace, profesor Joseph Weizenbaum je i covek koji je (osim prve elize) projektovao i prvi kompjuterizovani bankovni sistem. Cini mi se da su na ecceliza sajtu pogresno napisali njegovo ime (treba Z umesto S u WeiSenbaum).
U atachu je njegova slicica iz polovine 60ih, kada je razvijao originalnu eliza-u.

Happy

Unhappy smiley u prethodnom postu je slucajnost. Serfujem bez ukljucene grafike i ne obracam paznju na smajlije, a izgleda da sam slucajno zakacio misem unhappy (k`o sto sam sada smile namerno). Dakle, unhappy nema nikakve veze sa kontekstom.

'liza stvarno moze biti zanimljiva 🙂
a jel mora onako da pravi buku dok ispisuje svoje odgovore, ili je to samo u XP-u?
tek traba da instaliram shockwave.....
Imam neki problem sa slobom, kao nece ni da ga extractuje, ni da ga pokrene, i u WinRaru i Aceu?

soulfly je napisao(la):
Imam neki problem sa slobom, kao nece ni da ga extractuje, ni da ga pokrene, i u WinRaru i Aceu?

hmm... da nije (MOZDA) problem sto je pakovan WinRARom 3.0? Cuo sam da navodno neke starije verzije WinRARa imaju problem sa algoritmom iz 3.0... Mozda to vazi i za WinAce? (Probaj da ga otvoris iz WinCommandera...)

Nece ni u Commanderu 4.01 (dobro, star jeste...), WinRAR mi jeste od ranije, ali Ace nije. I ja sam nesto cuo za tu nekompatibilnost, jednom je i pisalo kada mi je trebao crack za neki program...paa jel jos neko uopste skinuo ovo??

Ko voli Wincmd nek ode na ovaj link

To je moja dload sekcija i pod alati ima par najzanimljivijih plug-inova skinutih sa nekog "fun" sajta za Wincmd. Mislim da sam bas na bench-u cuo za taj sajt ali sam ipak okacio. Da napomenem da mozete za sad skinuti samo to, jer jos nisam postavio sajt.

Dajte mi i poneki komentar za nju ako vas ne mrzi! 🙂

Jos nesto, jel ima iko od vas "Key generator" za Wincmd5.0. Ja imam samo exe fajl koji mu ponisti onaj startni prozor. To jest exe fajl reg. wincmda ali na blanko ime. Pa ako neko zna gde moze da se nadje key generator.....

Pozdrav!

soulfly je napisao(la):
'liza stvarno moze biti zanimljiva 🙂
a jel mora onako da pravi buku dok ispisuje svoje odgovore, ili je to samo u XP-u?

Izgleda da mora! 🙁 Ume fino da iritira!

U principu ne volim takve programe. Besmisleni su. Vadi odgovore iz nekakve baze odgovora u zavisnosti od pitanja. Drugo, vi joj nesto kazete, a ona vam odovori i postavi jos neko pitanje tipa jeste li svesni toga? Vi kazete "Da!" a ona kaze da je da kratak odgovor i da njoj treba nesto "duze"! (Pitam se sta duze??) 😀 😀

Pozdrav!

E sa RAR-om 3 RA-DI 😀
da, jeste shit sto je liza u stvari baza podataka, kao 2 tabele - sta ti kazes i sta ona na to, pa zato i dosadi, ali slobaaa....ctp;

Imate u @lite WinCmd i WinRar3 kod mene da se netrosite u @full 🙂

Nazad
Vrh Dno