Šta je novo?

Predlozite mi igru

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Ovako : Do skora uopste nisam igrao RPG igre (ne racunajuci FF na kecu i psp-ju i neke tako sitne jRPG igre, normalno, probao sam i Oblivion i nije mi se nesto svideo).

A onda - onda sam nasao Dragon Age : Origins. Znam da je igra davno izasla ali ja sam je tek skoro poceo i zavrsio. Igra me je fascinirala, opcinila. I to su blagi opisi. Naravno, i The Witcher je neverovatno dobra igra, ali u ovom trenutku ne moze ni prici Origins-u. Sada, u cemu je stvar? Origins sam odigrao i prosto bih hteo jos takvih fantasticnih igara kao sto je bio Origins.

Ono sto takva igra po meni mora da ima je :

- Bogat svet
- Saborce (kao u Origins-u, ili slicno)
- Dobru pricu

Igrao sam, od svezijih

- The Witcher - dobra igra, ali vec sam je odigrao
- The Witcher 2 - vise sam se spremio da je igram, ali jos nisam poceo
- Oblivion - meh. Nekako mi je bezveze

I to je to... Sada bih od vas trazio da date svoje predloge

:wave:

Neverwinter Nights 2 - sto se tice igara sa saobrcima.
Ako si vec ljubitelj RPG igara mislim da bi morao preci Gothic 2 ;) po meni najbolja RPG igra.
p.s. Mogao bi i Risen da probas ;)

Poslednja izmena:
Gothic i Risen su odlični, ali ne liče na Origins. Tu su najbolji Baldur's Gate, Icewind Dale (nisam igrao, ali znam da je tako nešto; samo je fokusiran na borbu) i moj izraziti favorit - Planescape Torment (kandidat za najbolju priču ikad u igrama). Sve igre su dosta stare, ali uz modove izgledaju dobro, i rade na novim Windowsima.
Takođe tu su i Fallouti, Arcanum ili Vampire: Bloodlines. Ne liče na Origins, ali su vrhunac žanra.
Da pomenem i nove Falloute - F3 i New Vegas - ni meni se ne sviđa oblivion, uopšte, ali su mi oni bili više nego ok (iako koriste idti engine). Doduše, mišljenja su vrlo podeljena po tom pitanju :) . I ne liče uopšte na Origins, izvođenje je iz prvog lica itd...

Evo guide za Torment modove:
http://www.gog.com/en/news/mod_spotlight_planescape_torment_mods_guide/
Ako skidaš torment, nađi gog verziju ili onu na dva dvd-a. Verzija na 4 cd-a je meni pravila probleme.

Valjda sam pomogao.

edit: Star Wars: KotOR i KotOR 2 sam zaboravio da pomenem. Moguće da se setim još.

Poslednja izmena:
Kao sto rece BooQy

Baldur's Gate + BG2 i dodaci za jedan i drugi - No. 1 igraj obavezno
Icewind Dale - ako ti se svidi BG, isto to samo je akcenat vise na borbi nego u BG
Planescape Torment - takodje igraj obavezno
Arcanum - po meni takodje spada u sam vrh RPG-a
Fallout serijal 1 i 2 (3 fallout ne spominjem posto mi se uopste nije svideo) - takodje probaj

PS.
Dok odigras samo ove naslove ima da ti prodje mladost hehe ;)

Nazad
Vrh Dno