Šta je novo?

Predlozi za pci-e kartu

marko81

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
319
Treba mi pomoc u odabiru PCI-express karte jer mi se cini da sam se potpuno izgubio sada.
Krenimo od para, raspolazem sa otprilike 120-130 evra i ne postoji sansa da probijam tu granicu.
Ne znam da li da uzimam ATi ili Nvidia, mada sam se nekako zalepio za MSI X700PRO TD256E 256MB DDR. Video sam ga u mb softu za 10.420,00 din. Sta bi bilo dobra alternativa ovome i imate li neke pametne predloge?
Sta je ovaj X1300PRO, on je skuplji od x700pro za celih 100 din??
Mozda bi bila od pomoci i informacija da karta treba da se zakaci u konf. P4 3.0ghz, 1gb ddr2 i dtk napajanje 400w.
Molim vas ako predlazete nesto drugo umesto ovog radeona povucite mi paralelu sa tom kartom i navedite zasto je bolji izbor.

Ако је то заиста X700PRO и ако заиста ол'ко кошта узимај и уживај 😀 Меморија на тој картици без проблема меморија може да се потера до 1000MHz.
С друге стране, најаче што nVidia може да пружи за те паре је 6600 DDR2.

Hvala na odgovoru 😉
medjutim, ispostavilo se da je greska u cenovniku odn. napisali su da je pro a ustvari je obican x700 🙁

marko81 je napisao(la):
Sta je ovaj X1300PRO, on je skuplji od x700pro za celih 100 din??

Gde si ovo covece video... ako je razlika samo 100din ???!!!!???? sto nemogu da verujem... najverovatnije lapsus.... a mozda i nije kakvo je njesra ova karta ima samo 4pipelinea i 2 vertexa (http://www.techpowerup.com/gpudb/)... uzmi x700pro bolji je dosta... a i x700 ti ima isti broj pipeline 8 a 6 vertexa samo sto ima ddr1 a pro ima ddr3

Poslednja izmena:
marko81 je napisao(la):
Hvala na odgovoru 😉
medjutim, ispostavilo se da je greska u cenovniku odn. napisali su da je pro a ustvari je obican x700 🙁

Za taj novac imas MSI X700PRO DDR3 sa 128Mb ram-a, u principu nista ne gubis na performansama sa upola manje memorije tako da mislim da je ta kartica odlicna kupovina po toj ceni. Ustvari cena je cak i malo niza i krece se oko 115e ...

Ono sto je stvarno potpuno nenormalno u vezi sa kupovinom bas te MSI x700pro graficke je to da svima pise u cenovniku da je imaju po toj nekoj ceni od oko 115-120evra a kada odes u radnju ispostavi se da je obican x700. Krajnje konfuzna situacija, danas sam cak u HG spot-u video svojim ocima u cenovniku da je ta karta 9600 din. i zaista stoje karakteristike pro karte, ne obicne. Oni me uveravaju da su stvarno imali "pro" po toj ceni. I dalje ne mogu da verujem.
Opet, kada gledam cene na Pc berzi njena cena je tu oko nekih 150-ak evra a za te pare bih sigurno pre pazario 6600GT kad bi ih imao.
delboy, ako znas gde mogu da je pazarim po toj cifri reci mi molim te ili salji pm, svejedno.

marko81 je napisao(la):
Ono sto je stvarno potpuno nenormalno u vezi sa kupovinom bas te MSI x700pro graficke je to da svima pise u cenovniku da je imaju po toj nekoj ceni od oko 115-120evra a kada odes u radnju ispostavi se da je obican x700. Krajnje konfuzna situacija, danas sam cak u HG spot-u video svojim ocima u cenovniku da je ta karta 9600 din. i zaista stoje karakteristike pro karte, ne obicne. Oni me uveravaju da su stvarno imali "pro" po toj ceni. I dalje ne mogu da verujem.
Opet, kada gledam cene na Pc berzi njena cena je tu oko nekih 150-ak evra a za te pare bih sigurno pre pazario 6600GT kad bi ih imao.
delboy, ako znas gde mogu da je pazarim po toj cifri reci mi molim te ili salji pm, svejedno.

Kartica sigurno ima po toj ceni posto je neko sa foruma vec kupio i poslao mi adresu firme gde je uzeo, a koju sam ja nazalost izbrisao kada sam cistio inbox. Poslacu ti na PM adresu firme kod koje imaju varijantu sa 128mb (94e+PDV) i 256mb (144+PDV) pa vidi kod njih. Ne bi bilo lose ako imaju doticnu karticu po toj ceni napises to ovde kako bi ljudi znali gde mogu da je kupe. U slucaju da je nemaju potrudicu se da da nadjem ponovo adresu gde je kartica kupljena.

Testirao sam ovih dana Abit RX700-Le Guru, mogla bi da udje u razmatranje za best buy kupovinu u cenovnom rangu do 120€, a mislim da se kolje po performansama sa Fx6600 256Mb GDR2. Evo i rezultata u 3DMark03 za ovu karticu.

test masina: Asus A8N-E, Venice 3000+@2250MHz, 2x512Mb ddr400 PQI, 200Gb SATA Maxtor DM10

Prilozi

• 3DMark03_RX700LE-Guru.jpg
    3DMark03_RX700LE-Guru.jpg
    265.7 KB · Pregleda: 67
Nazad
Vrh Dno