Šta je novo?

predlozi za konfiguraciju

Wish

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2004
Poena
301
Ja sam bih kupila sledece, a vi mi predlozite nesto pametnije i bolje, slicne cene ako mozete:
Athlon 64 3200+
Asus K8N-E Deluxe ili Epox 8KDA3+
Kingston 1024 ili 2x512 DDR400
Maxtor 160GB S-ATA
...
Ostalo je manji problem. Zanima me koliko su GeForce 6600, 6600GT i Radeon 9800 Pro skuplje od 9600XT. Ako nisu mnogo, onda sam prezadovoljna!
Problem je i sto nemam pojma o kucistima. Imate li predlog za to?
Hvala lepo!

Sto se tice kucista bitno je napajnje, ostalo je estetika, i koliko para za to nameravas da das...
6600 ne bi trebalo da je mnogo skuplja od 9600XT, ali je trenutno lunica sa hardware-om pa ko zna... samo kod nas nema (ne znam da li ima uopste) 6600 AGP kartica (samo PCIE), sto ti pravi novi problem: te dve ploce nemaju PCIE slot... cak sta vise kod nas jos nema ploca sa PCIE za AMD-ove procesore
Kako je dobro gledati AMD-ovce koji su spremili kintu za upgrade pre Nove, a sad moraju da uzmu AGP graficku (ili da se konacno opamete...)

Wish je napisao(la):
Ja sam bih kupila sledece, a vi mi predlozite nesto pametnije i bolje, slicne cene ako mozete:
Athlon 64 3200+
Maxtor 160GB S-ATA
...
Ostalo je manji problem. Zanima me koliko su GeForce 6600, 6600GT i Radeon 9800 Pro skuplje od 9600XT. Ako nisu mnogo, onda sam prezadovoljna!
Hvala lepo!

Ovih dana sam uzeo slicnu konfiguraciju, pa da ti pomognem da izbegnes greske (uslovno receno) koje sam ja napravio:

- Uzmi 1GB modul ako nadjes, po mogucstvu Corsair Value Select. Ako uzimas 2x512 obavezno da budu single-sided (cipovi samo sa jedne strane memorijske plocice), inace ces imati problema na EPoX 8KDA3+/J, a verovatno i na Asus-u.

- Sto se tice kucista, pozeljno bi bilo 360W ako uzimas 6600/GT/9800Pro (do 50W pod opterecenjem), dok je 300W dovoljno ako uzimas 9600XT/Pro (do 20-25W pod opterecenjem). Naravno, obavezno firmirano napajanje tipe Chieftec/TDK/...

- Nemoj uzeti Maxtor, jako puno se greje, moraces da ga hladis nekim ventilatorom. Bolje uzmi Hitachi (bivsi IBM pogon, moja preporuka) ili pak WD/Segate.

Nadam se da ce ti ovo biti od pomoci.

Nema potrebe za 3200+, dosta skuplji, a nema velike razlike sa 3000+. Uzmi 3000+.
Kingston koji se standardno prodaje je spor, na CL3.
Uzmi Kingmax Color ili Hardcore serije DDR466 ili DDR500.
Napajanje min. Chieftec 420 W DF ili SKUPLJE (Cooler Master 450 W ili Enermax 380 W).
Grafička. bila polovna MSI 9800Pro sa 8 meseci gar. ali ekspresno prodata za 160e. Nešto tako, ili da kreneš baterijskom lampom po BG-u i tražiš 6600GT AGP.
Ah, da. Zamal da zaboravim. Od te 2 ploče OBAVEZNO Epox 8KDA3+. Nije loš ni taj Asus ako se ne klokuje, nego je sve na default-u.
Ostalo po izboru. Najvažnije je napisano (ploča, procesor, memorija, napajanje i grafika).

Wish je napisao(la):
Athlon 64 3200+
Maxtor 160GB S-ATA
...
Hvala lepo!

Imas li ti chedo para za to planinarenje??? :D

notax je napisao(la):
Nema potrebe za 3200+, dosta skuplji, a nema velike razlike sa 3000+. Uzmi 3000+.
Kingston koji se standardno prodaje je spor, na CL3.
Uzmi Kingmax Color ili Hardcore serije DDR466 ili DDR500.
Napajanje min. Chieftec 420 W DF ili SKUPLJE (Cooler Master 450 W ili Enermax 380 W).
Grafička. bila polovna MSI 9800Pro sa 8 meseci gar. ali ekspresno prodata za 160e. Nešto tako, ili da kreneš baterijskom lampom po BG-u i tražiš 6600GT AGP.
Ah, da. Zamal da zaboravim. Od te 2 ploče OBAVEZNO Epox 8KDA3+. Nije loš ni taj Asus ako se ne klokuje, nego je sve na default-u.
Ostalo po izboru. Najvažnije je napisano (ploča, procesor, memorija, napajanje i grafika).
Slazem se u potpunosti !!!

Wish je napisao(la):
...
Hvala lepo!

Svako svoje cedo hvali, pa mogu malo i ja :)
Posto ipak uzimas 9600XT, mislim da bi ti CoolerMaster-ov Cavalier bio savrsen izbor. Kuciste je jako kvalitetno i funkcionalno (objektivno) i prelepo (subjektivno), a "CM-ovih" 350W sasvim dovoljno da "potera tu masinu", pa ne moras odvojeno da kupujes, i kuciste i napajanje.
Pozdrav i drago mi je da nisam jedina "devojcica" ovde :wave:

Hvala ti na predlogu, medjutim, racunar uzimam na kredit (sutra treba da mi ga odobre) pa sam ogranicena na jednu prodavnicu. Kada sam postavila pitanje, nisam jos znala gde cu sve kupiti, ali sada je i to reseno. Na zalost, tamo gde ja kupujem racunar imaju samo Maxtorova kucista.
Eto vidis, cak nas je dve!

Nazad
Vrh Dno