Šta je novo?

Predlozi ili primedbe?

mr.skuba

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2008
Poena
301
Dakle voleo bih da cujem vase misljenje za sledecu konfu, ukoliko imate kakav predlog ili primedbu - dobro je dosla. Samo da napomenem da je ovo moj finansijski maximum, tj. "istegao" sam se koliko sam mogao (cak i malo vise) :d tako da neke znacajnije promene kad je u pitanju budzet ne bih mogao da isfinansiram.

CPU Intel C2D E7200
MB Asus P5Q
RAM OCZ DDR2 Gold XTC edition 1000MHz 2x1GB
GPU Gainward HD4850 GoldenSample
DVD Pioneer 215DBK
HDD WD Caviar 640GB

I jos jedina nedoumica je CPU kuler. Ne znam koliko je bucan box na 7200 a tisina mi je vrlo bitna.

ovo sve dodje oko 470€...
Potrebe su standardne + igre tu i tamo (volim novije da isprobam ali nisam sto bi se reklo okoreli gejmer), u planu umeren OC i tako...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Dakle voleo bih da cujem vase misljenje za sledecu konfu, ukoliko imate kakav predlog ili primedbu - dobro je dosla. Samo da napomenem da je ovo moj finansijski maximum, tj. "istegao" sam se koliko sam mogao (cak i malo vise) :d tako da neke znacajnije promene kad je u pitanju budzet ne bih mogao da isfinansiram.

CPU Intel C2D E7200
MB Asus P5Q
RAM OCZ DDR2 Gold XTC edition 1000MHz 2x1GB
GPU Gainward HD4850 GoldenSample
DVD Pioneer 215DBK
HDD WD Caviar 640GB

I jos jedina nedoumica je CPU kuler. Ne znam koliko je bucan box na 7200 a tisina mi je vrlo bitna.

ovo sve dodje oko 470€...
Potrebe su standardne + igre tu i tamo (volim novije da isprobam ali nisam sto bi se reklo okoreli gejmer), u planu umeren OC i tako...

Pozdrav

Ma kakav kuler, BOX kuler ti je sasvim okej, kuleri na procesoru nisu bucni. To je u glavnom problem sa grafickim kartama (cak je i tu retkost) i napajanjima nekim.

Drugo, ne vidim razlog zasto uzimas golden sample? Davati vise para na fabricki overklokovanu kartu je bez veze, jer nema nista lakse nego overklokovati graficku. Ako ne znas kako, bukvalno imas programcic jedan (ja koristim asusov program koji sam dobio uz graficku) i pomeras slidebar levo desno, i to je cela mudrolija. Znaci ako igras neku igricu i recimo shljaka na 30 frejmova u sekundi, onda overklokujes i dobijes extra 2 - 3 frejma u sekundi, koja ce ti dosta znachiti. Kupovati golden sample je bacanje para. Imas za 140 - 145 evra obicnu, ushtedeces 1000 dinkica.

Takodje ne znam zasto uzimas tu "Gold XTC edition 1000MHz" k... palac. Uzmi brate kingston 800mhz (samo nemoj value verziju), ili geil ultra 800mhz, i tu isto mozes da ustedis jedno 600 dinzi.

Nisi stavio kuciste i napajanje, pretpostavljam da to imas vec.

Pa pazi, kao sto si i rekao, danas su uglavnom najbucniji kuleri na grafici. To znaci da ako bih hteo da smanjim buku (a narocito u slucaju OC-a grafe) morao bih da kupim nekog npr. zalmana pa da ga sam montiram. Moja logika za ovaj 4850 GS vodi upravo u tom pravcu - koliko znam, na njoj je bolji kuler tako da racunam - svejedno mi je dal' cu da platim sad malo vise, ili ce to biti kasnije za neki bolji kuler (+ jos je cimanje - naci ga, montirati, ode garancija itd.).
E sad jedino sto mozda gresim je ako je taj kuler isto tako bucan kao i na obicnoj 4850.

Sto se tice memorije, uz CPU kuler, to mi je jos jedna stvar oko koje se lomim.

A kuciste imam - CM 690, psu je OCZ500w.

Poslednja izmena:
Konfa ti je bruka,imas vise amd 4850 (toxic,GS,standardna) pa procitaj malo postove:wave:
Imas memaru OCz 1200MHz 2GB oko 52eur proveri:wave:

Poslednja izmena:
Konfa ti je bruka,imas vise amd 4850 (toxic,GS,standardna) pa procitaj malo postove:wave:
Imas memaru OCz 1200MHz 2GB oko 52eur proveri:wave:

Pa izmedju ostalog, za ovu grafu sam se odlucio i zbog tekstova na benchu :)

Sto se tice tog OCZ-a on je za 10ak jura skuplji od ovog koji sam ja mislio da kupim. Da li se to isplati i zasto? Sta dobijam?
Achilles82 predlaze cak mem na 800, koja je jos jeftinija. (btw. zamolio bih ga da mi ukratko obrazlozi ako ima vremena)

Pa izmedju ostalog, za ovu grafu sam se odlucio i zbog tekstova na benchu :)

Sto se tice tog OCZ-a on je za 10ak jura skuplji od ovog koji sam ja mislio da kupim. Da li se to isplati i zasto? Sta dobijam?
Achilles82 predlaze cak mem na 800, koja je jos jeftinija. (btw. zamolio bih ga da mi ukratko obrazlozi ako ima vremena)
Pa nista narocito,1200MHz dobro za overclock :d

Pazi ja kada sam kupovao konfu pre jedno 9 meseci, gledao sam testove po netu, i jedinu konkretnu razliku sam video izmedju prelaska sa 667mhz na 800mhz. Dakle sve preko 800mhz nikakvo posebno poboljsanje nisam primetio.

Poenta je sledeca. Tebi ce 800mhz ram memorija raditi skoro identicno kao i 1066 recimo. I ja nemam nista protiv i da se uzme brza memorija, pogotovo sada kada je znacajno pala cena, ali ako si rekao da si bas knap sa kintom, cak i da si malo prekoracio budzet, onda nema potrebe da pravis sebi veci trosak bez veze. Ako mozes da ustedis 7 - 8 evra na ram memoriji zasto da ne.

Samo ako budes uzimao 800mhz ram memoriju, gledaj da latenca bude 4-4-4-12.

Vrh Dno