Šta je novo?

Predlog za ruter?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Dakle ovako. Treba mi ruter koji ce ispuniti sledece kriterijume:

- da podrazava n standard
- da je 150 mbps (pozeljno 300 mbps)
- da ima domet oko 30 m u precniku (kuca, zidovi...), odnosno oko 20-ak m po vertikali (kuca, spratovi).
- pozeljno (nije neophodno), da ima hardversko dugme da paljenje i gasenje WIFI opcije
- minimum dva (pozeljno 4) ethernet porta
- najbolji odnos cena/kvalitet
- orijentaciona cena 30 eur (moze i malo vise, ako je neka drasticna razlika u kvalitetu)

Ovo sve mi treba za kucu i najvise dva uredjaja ce se povezivati istovremeno na mrezu bezicno (+2 desktop racuanra povremeno). Treba mi ako je to bitno za SBB, dakle moram njihov modem da povezem sa ovim ruterom.

Predlozi?

Jesam vec. Radimo na tome. Ipak ako neko ima neki konkretan predlog, neka javi. Samo da dodam da bi domet ipak trebalo da bude malo veci, bar jedno 50-ak metara. Posto trenutno imam netgear ruter (zicni) i zadovoljan sam vrlo sa njim, gledao sam ovako nesto. Sta mislite o tome? Jedino sto nema a voleo bih da ima je to neko hardversko dugme za paljenje i gasenje wifi.

Treba mi jos par pojasnjenja. :)

Prvo sta znaci kada pise da je ruter N-light, a sta znaci kada je N-draft?

Drugo, gledajuci dosta toga, ovaj mi je za sada favorit. Nije mi jedino jasno sta mu je ovo 3G? Cemu to sluzi? Jel moze on da se koristi sa SBB modemom preko WAN porta, normalno?

I sta mu je ovo QSS dugme spreda?

Vrh Dno