Šta je novo?

Hardver Predlog za PSU (napajanje)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Andrija Denic

Poznat
Učlanjen(a)
21.11.2020
Poena
45
Pozdrav planiram da uzmem navedene komponente a moje pitanje je koji PSU mi predlazete u odnosu cena/kvalitet:

CPU: AMD Ryzen 7 5700G 3.80GHz AM4 BOX Wraith Stealth
Maticna ploca: MSI B550-A PRO
RAM: Kingston Fury 2x16GB Renegade DDR4 3600mhz CL16
SSD: Kingston KC3000 Series 1TB PCIe NVMe M.2 SSD - SKC3000S/1024G
GPU: Ne planiram da uzimam jos, koristicu integrisanu sa procesora, uzecu neku osrednju za ovu konfiguraciju na tamo. Zato i hocu od 650W PSU

PSU:
1) Corsair RM650 80 PLUS Gold 650W
2) CoolerMaster MWE Gold 650W
3) Be quiet System Power 10 650W Bronze BN328
4) Gigabyte GP-P650B Bronze 650W

Kako si ih poredjao tako je i kvalitet njihov.
Zavisi od budzeta,ali ja konfu sa iGpu možeš da ideš na neke jeftinije varijante.
Ok,vidim da ce kasnije neka zasebna da ide,ali ovako deluje da ne planiraš karte koji su veliki potrošači,pa mozeš uzeti i 400,500,550w...Sve zavisi šta se trenutno nudi na tržištu

Kako si ih poredjao tako je i kvalitet njihov.
Zavisi od budzeta,ali ja konfu sa iGpu možeš da ideš na neke jeftinije varijante.
Ok,vidim da ce kasnije neka zasebna da ide,ali ovako deluje da ne planiraš karte koji su veliki potrošači,pa mozeš uzeti i 400,500,550w...Sve zavisi šta se trenutno nudi na tržištu
Muci me to sto se ne razumem dovoljno ali mnogo vremena trosim istrazujuci, da li ti od 500W mogu da budu dovoljni ako kasnije uzmem GPU neki solidan da mogu da igram CS2 npr. Za sada ne uzimam GPU jer mi prevashodno treba za posao za brz rad aplikacija, tabova itd.
Rekoh da uzmem 650W da me ne boli glava da ce da mi se zapali komp kada u buducnosti uzmem neki GPU od 200-300e

Ja sam sa takvim razmišljanjem kao ti,uzeo sa KP CM 650w bronze za 50ak evra, tako da iako sam na integruši uvek mogu da bocnem neku grafiku potrošnje tipa 6700xt pa čak i malo jaču... Nemoj ispod 650w,cene se veoma malo razlikuju a zatrebaće kad tad dodatnih 50ak W...

Muci me to sto se ne razumem dovoljno ali mnogo vremena trosim istrazujuci, da li ti od 500W mogu da budu dovoljni ako kasnije uzmem GPU neki solidan da mogu da igram CS2 npr. Za sada ne uzimam GPU jer mi prevashodno treba za posao za brz rad aplikacija, tabova itd.
Rekoh da uzmem 650W da me ne boli glava da ce da mi se zapali komp kada u buducnosti uzmem neki GPU od 200-300e
Neće ništa da se zapali ako kupuješ iole normalno napajanje..

tako nešto od jeftinijih...
Ima i bolje,a i skuplje.Dal ti treba neznam.

Vrh Dno