Šta je novo?

Predlog za plocu i procesor

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da budem kratak budget je do 12000. Znaci maticna + proc+ (eventualno graficka) za devojku.

Namena: igranje reflexive i tako slabije igre. kuckanje tekstova, net i filmovi (dxva)

Moje misljenje: neka 8200(8300) maticna + x2 215 ili 240
amd cipset sam izbacio posto se mucim oko pravilnog namestanja dxva.

Dvoumim se izmedju asusovih maticnih sa 8300 za amd, a voleo bih da cujem ako neko ima predlog za intel varijantu.

Izvinjavam se moderatorima ako sam promasio sobu pa im napravio posao.

Za te parice ima Celeron E3300, GigaByte GA-G31M-ES2L i neku 8500GT/9400GT ili polovnu 8600GT, ipak su jace od 8200/8300, eto cisto ako nekad pozeli da pokrene nesto malo zahtevnije.
Pretpostavljam da vec ima DDR2 memoriju.

INTEL

Gigabyte GA-G41M-ES2L, Asus P5QPL-AM ( Intel G41-Graphics Media Acceleratior X4500 ) ~ 40€
Intel Celeron E3300 ~ 35€
2GB DDR2 ~ 35€

----------

AMD

MSI K9N6PGM2-V,Gigabyte GA-M61PME-S2P,Asus M2N68-AM ~ 35
( ako bas hoces GF 8300 - Asus M3N78-EM ~ 50€ )
Athlon II X2-240 ~ 45€
2GB DDR2 ~ 35€

pejo tebe sam cekao :D

DDR2 imam ja, dacu. Amd mi je bolja kombinacija zbog eventualnog menjanja procesora u buducnosti.......
A bas sam i gledao ovu asus maticnu

Ne mogu da editujem prethodni post.

Da li je neko koristio ovu plocu JW-G81UM-PV+ za amd i kako ona radi sa dxva, posto nigde na netu ne mogu da nadjem.

A za intela sam gledao p43 plocu ako nadjem po primamljivoj ceni u kombinaciji sa gt 210 (opet gledam da se uokvirim u cifru). Jos ako dignu cene sad zbog ekoloskih taksi ima da koljem nekog

ATI je izmislio DXVA podrsku, a ovde vidim, kao Nvidia moze Ati ne moze. Nema to veze sa Atijem i Nvidiom nego sa kodecima. Stavis pravi kodek i izaberes pravi renderer i sigurno radi na svakoj grafickoj i integrisanoj i neintegrisanoj koja je novija od Geforce 8000.

ATI je izmislio DXVA podrsku, a ovde vidim, kao Nvidia moze Ati ne moze. Nema to veze sa Atijem i Nvidiom nego sa kodecima. Stavis pravi kodek i izaberes pravi renderer i sigurno radi na svakoj grafickoj i integrisanoj i neintegrisanoj koja je novija od Geforce 8000.

izvoli link da vidis kako ati radi http://zachsaw.blogspot.com/2009/06/ati-hd-hardware-accelerated-dxva-for.html

Sem toga. negde sam nasao link da 780g cipset koji ja posedujem radi uvd samo sa Phenom procesorima sto znaci da graficka ne radi ceo dekoding. Zato jurim Nvidia-u

Čovek priča o DXVA tj. dekodiranju HD materijala preko grafičke. DivX naravno može da se pusti na bilo kom novijem kompu. :)

Divx pusta i ova moja stara krntija :D

Poslednja izmena:

Netacno.
XYZ puta je objasnjavano zasto nV ima prednost u odnosu na ATi.
Stvar je u tome na koji su nacin radjeni ripovi.
Neka ATi ubaci podrsku za L5.1 ripove i onda ce biti egal (skoro).

@Monk Psycho:
Vrlo mi je tesko da poverujem u to da 780G radi dekoding samo uz Phenom.
8100 cip ne moze da dekoduje HD, samo 8200 i jaci.

Poslednja izmena:
lose sam se izrazio. izgleda ima veze sa HT linkom. avs thread

citat:

From reading this thread and several other topics on the 780G I have learned that only a Phenom processor will give this chipset the best post-processing capabilities

/citat

nasao tabelu i ono na sta sam mislio link

a na ovo sam smislio sto se tice phenoma i amd 780g cipseta Radeon 780G integrated chipset – UVD 2 + AVP 2 (with Phenom only),

Poslednja izmena:
hmm ne ne ne

DXVA je najboicniji API ...
i naravno da ga nije izmislio ATI vec microsoft ...

Ati je jedino mogao prvi da implementira to na svoje graficke ..

GIGABYTE GA-G41M-ES2L + E3200 ~ 7.300 din

Ja ne bi razmišljao o budućem upgrade-u, pošto sumnjam da će joj ikad zatrebati nešto više od Q9550 po tvojim rečima. Ko zna šta će tad biti aktuelno, a i ne kupuje komp od soma eura :) Ploča ima integrisan Intel GMA x4500 koji je u rangu sa 8400 (jedino što je podrška za dxva Partial, mada radi fino)

A iskreno, ploču i procesor teško da možeš ispod 7k (a da budu ok i podrazumevamo novi) i onda još treba i grafiku. Mislim da se ne isplati da daš i tih 4 soma za nešto bezveze (tipa 9400gt, koji je za možda nijansu bolji od ove integruše). Eventualno za neku polovnu varijantu onda (mada ne volim da kupujem akane grafike uopšte)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno