Šta je novo?

Predlog za konfiguraciju

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Naime do kraja leta cu skupiti oko 450 evra (najvise) i hteo bih da uzmem nov komp.Ovaj moj je kupljen jos 2000. godine i vise ne moze da gura nista... Znaci sta uzeti za 400-450 evra? Sa monitorom,naravno.

hteo bi da komp koristim za rad na 3D grafici (i zahtevnijim programima za obradu grafike) i neke malo manje zahtevne igre.

Moj predlog:
AMD Sempron 2600+
Gigabyte K8VT80
ATI radeon 9250 128MB
256 MB
DVD-ROM ( LG)
350W
Ostalo mis tastatura i zvucnici po sopstvenom izboru.
Ovo ti je oko 300 e.
Monitor Samsung 793DF-110e

Moja koleginica je na moju preporuku u Eurolinku kupila komp.za 500e.Danas sam instalirao operativni sistem i zaista bio odusevljen kvalitetom komponenti i radom celog sistema.
-ASUS A8NE maticna
-AMD Sempron 2800+BOX
-512 DDR 400 Corsair VS
-HDD WD 120gb S-ata
-DVD-RW BenQ
-ASUS GForce 6200 128mb
-MOdem
-Flopy
-MSI ATX +MSIndustrial 400w
-MSI 2.1 zvuk
-tastatura-mis opticki
-SAMSUNG 793s
Na sve ide 3 godine garancije
Ako ti je puno 500e kupi polovan monitor.gore navedeni mozes na oglasu naci za 65 e pod garancijom

Alo ljudi!!! Mislim sve je to OK, ali covek je rekao da komp uzima krajem leta. A kakve ce cene komponenti biti tada niko ne zna. Prvobitna greshka je bila postovanje ovog thread-a sada. Trebao si postaviti thread krajem leta (kad inace i planirash da uzmesh novi komp).

Za ono shto ti hoces da radish-savetovao bih ti da skupish malko vishe novca....450eu je jako malo i mozes kupiti konfiguraciju koja jedva moze i da spadne u prosechne....

C-H-O-T-Y je napisao(la):
hteo bi da komp koristim za rad na 3D grafici (i zahtevnijim programima za obradu grafike) i neke malo manje zahtevne igre.
za to dodaj jos toliko ;)

belja je napisao(la):
-ASUS A8NE maticna
-AMD Sempron 2800+BOX
-512 DDR 400 Corsair VS
-HDD WD 120gb S-ata
-DVD-RW BenQ
-ASUS GForce 6200 128mb
-MOdem
-Flopy
-MSI ATX +MSIndustrial 400w
-MSI 2.1 zvuk
-tastatura-mis opticki
-SAMSUNG 793s
Na sve ide 3 godine garancije
Ako ti je puno 500e kupi polovan monitor.gore navedeni mozes na oglasu naci za 65 e pod garancijom
pa pogledaj sta se nudi za 500 eura, a reci da li je puno.

512 rama za sta, za 3d.... tesko (igre necu ni da spomenem)

17" monitor i to koji 793s... vid da izgubis, ako pre toga ne crkne

hdd 120GB.... za graficki software i 3d (250GB ti je sada 100 eura)

a o napajanju... no comment

pa sad ti odluci

imam 300 MHz procesor,GF2 i 256 MB rama i Win 2000.

3DS radi odlicno (ako bas radim nesto ozbiljnije-koci mi).Tako da bi mi i malo poboljsanje pomoglo.

C-H-O-T-Y je napisao(la):
imam 300 MHz procesor,GF2 i 256 MB rama i Win 2000.

Ako si mogao da radis na ovome-e, onda ce ti Sempron 64 biti kao da si iz trotineta seo u nasin spejssatl. :d

Slobodno uzmi ovo sto ti je Belja preporucio, ok konf, nemoj da te pale da je 120GB malo za 3D graficki soft. ili sta vec pogotovo ako uzmes DVD rezac a ne znam zasto ga ne bi uzeo, MS Industrial 400W ili slicno ce bez problema da tera ovu masinu jer Sempron trosi ko upaljac, posle kako ti budu rasle potrebe samo zvekni jos pola giga rama i gotovo.

Poslednja izmena:
konfa6mg.gif

Ovo je iz jednog Comp-Shopa ovdje u Njemackoj na to dodje jos postarina od 15
Evra.

Sobzirom da zelis da radis sa 3DS stavio sam tezinu na memoriju i tvrdi disk znaci
imas 1024MB odlicne njemacke MDT memorije (2x 512MB Single Sided Moduli iz kojih moze dosta da se izvuce) + Maxtorov 160GB SATA drive.
Ploca kao i graficka ce zadovoljiti tvoje potrebe pa cak i za gameing
Procesor je naravno Boxed a i DVD pisac nema da fali.

Periferiju kao tastaru miseve , kuciste i napajanje ne zelim da transportujem odavde iz Svabije to mozes sve nabaviti i u BG povoljno.

Preporucio bi ti u BG da potrazis napajanje firme LC Power mislim da ce ti ljudi sa foruma reci gdje ima da se kupi.

Ukoliko si zainteresovan javi mi se na private

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno