Šta je novo?

Predlog za ink-jet stampac

Ebox2005

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2005
Poena
304
Pozdrav i postovanje svima. Molim vas za predlog koji ink-jet stampac da kupim. Potreban mi je pouzdan i ekonomican stampac na kome bih stampao nesto vise teksta nego sto se to obicno cini na ink-jet stampacima. Kvalitet kolor stampe nije na prvom mestu. Dvoumim se izmedju Canon iP2000 zbog relativno niske cene refila i novih kertridza i Epson Stylus-a C66 zbog veceg kapaciteta crnog kertridza (app. 400 strana).

Molim vas da sa vasim predlozima date i sto vise informacija o stampacima koje koristite, posebno u odnosu na kapacitet crnih kertridza, cene originalnih, cene refila ili kompatibilnih neoriginalnih kertridza.

Unapred hvala svima.

Imam doticni Canon IP2000 i prezadovoljan sam.
Sada,tu je jedini problem sto mu brzo ''odu'' ketridzi''.Moze i refil da se radi(relativno lako i bezbolno) a i original su cca 10eur.

A koliko uspevas da izvuces sa crnim kertridzom? Gledam specifikacije na Canon sajtu i tamo za taj BCI-24 black kertridz stoje dva podatka (sto me dodatno zbunjuje) - prvi 140 strana i drugi 540 tested, sta god da to "tested" znaci. Generalno, nije bas lako doci do tacnih informacija o kapacitetu kertridza na sajtovima proizvodjaca. Sve je nesto u fazonu da kapacitet zavisi od ovoga i od onoga.

Kertridzi i refilovanje za Canon zaista nisu skupi, ali moj problem je u tome da, iako ne stampam cesto, kada stampam dokumenti budu i veci od ovih 140 strana koliki je kapacitet kertridza!?

Stampao sam neku literaturu za ispite, kad ono knjiga od 600-ak strana, on stade na 200(DRAFT kvalitet)
Sutra opet do SMILE INK-a pa sve u krug :D

Koji god da uzmes nemozes da pogresis jer tehnologija ink jet-a je davno osvojena tako da je to sve priblizno isto
Jeftiniji imaju smesno male kertridze ali opet su im i kertridzi kada se kupuju novi dosta jeftiniji od skupljih ink-jet stampaca koji generalno imaju i par puta veci kapacitet kertridza.
Nijedan kertridz nece izdrzati vise od 5-10 punjenja, sto je i vek trajanja Canon stampaca posto je glava na njima, mada kod ostalih kod kojih ide sa kertridzom opet je ponekad isplativije kupiti novi stampac nego kertridz, tako da je to na kraju isto.

Sve u svemu sve preko 60E+PDV je po meni bacanje para ako se koristi za crno belu stampu, jer za nesto preko 100E moze se uzeti laser a njemu nijedan ink-jet nije dorastao. Za stampu u boji, ma sve to radi manje vise isto, a ako su slike/fotografije u pitanju najbolje je otici u foto radnju.

Vrh Dno