Šta je novo?

Predlog ViVo-ati-Miro...

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Dobar dan dobri ljudi
Planiram da uzmem neku grafichku do 100-110 EURA sa TV Outom (obavezno)e to ne bi bio nikakav problem da se nepojavljuje sledece:
Imam i Miro video PCTV pa me sad interesuje da li vredi prodavati i Mira pa uzeti neku all in wander karticu...Ovo mi je dosta bitno jer imam ubodene 4 PCI kartice pa ME ume da *****ava a bogami i XP...E znachi sad me interesuje da li je pametnije:
-Ostaviti mira i uzeti neshto do 110 Eura...
-Prodaati Mira pa uzeti neki All in wander
-Prodati mira pa uzeti neku ViVo karticu (ukoliko je moguce gledati TV sa Videom preko TV In-a)

P.S.Takodje imam i kameru (koja je ubodena u miro Composite) pa me interesuje da li bih mogao i kameru nekako u video pa sve zajedno u komp ili bih kameru i video morao da smenjujem po potrebi (Ako je sve to uopshte moguce)

-moguce je gledati TV sa ViVo karticama ako koristis video rekorder kao tuner.
-Isto tako ako ti video posjeduje composite IN ili tzv."scart" (a vjerovatno posjeduje) mozes u njega ubosti izlaz sa kamere, tako da ne moras non-stop mjenjati kablove.

Genghis Khan je napisao(la):
-Prodati mira pa uzeti neku ViVo karticu (ukoliko je moguce gledati TV sa Videom preko TV In-a)

Nemoze se gledati tv jer je video ulaz dovoljan samo za grebovanje signala.

Pogledaaj ovaj link...

http://www.asus.com.tw/vga/agpv7100d/overview.htm

To je kartica koju je uzeo moj ortak i prezadovoljan je njom. Kartica ima GF2MX GPU (pure) i 32MB DDR memorije. Skuplja je od konkurencije ali zato radi realtime capture PAL rezolucije u 25fps MPEG2 kompresijom (DVD) i ima philipsov TV tuner na sebi i u pakovanju ti stizu i VR naochare...

Ako si zainteresovan za nju, zovi me na 063/352-275.

E toooo... Tako nesto meni treba... ustvari bar mislim... :D
Reci mi da li mozda probao da plugnes miniDV kameru u tu graficku i da radis neki capturing na komp? Hoce li me nesretni Celeron na 1,1Ghz gusiti prilikom rada ?
Da li si posle obrade videa (ako si radio) radio output na recimo video rekorder ? kako se sve to ponasa?

veeeliko hvala

:wave;

-Ako vec imas DV kameru, onda kupi neki FireWire karticu (IEEE1394) i onda mozes da prebacujes sliku sa kamere u comp. bez gubitaka na kvalitetu (posto nemas A/D konverzije). To ti je mnoooooogo bolje od bilo koje ViVO solucije, a nije pretjerano skupo. U ovom slucaju ti nije toliko bitna brzina procesora (koji sad ne mora da kompresuje), vec brzina diska koji bi trebao da pise bar 5 Mb/s.
-Inace, ako uzmes ViVo karticu (np. onog Asusa) i imas video rekorder mozes gledati TV na ekranu np. sa programom Asus Live! koji dobijes uz karticu.

Izvini chella ako ti kvarim posao :), ali moram da razjasnim par stvari. Ne znam kakav hardver koristi ta kartica i baš me zanima, ali je sasvim sigurno da nema hardverski MPEG2 codec pa efikasnost kompresije zavisi od izabrane rezolucije i snage procesora, jer se obavlja softverski. Druga stvar, kartica podržava PAL format slike ali NIKAKO punu PAL rezoluciju koja iznosi 768x575, što nikome ovde nije ni potrebno jer spada u domen profesionalne opreme. Na Asusovom sajtu sam video da kartica podržava maksimalnu rezoluciju koja odgovara digitalnom D1 formatu ( 704x575 PAL/ 704x480 NTSC ), što je više nego dovoljno i svakako je bolje od standardnih TV-tunera, ako je tako.

Ipak smatram da treba razmisliti i o ATi-evoj All-in-Wonder Radeon 7500 kartici i uporediti cene. ATi-ev hardverski IDCT, odličan 2D engine i mnogo naprednije TwinView mogućnosti ga čine izuzetno oštrom konkurencijom. Uz njega ne dolaze 3D cvikeri, ali zato dobijate odlične 3D performanse a od dodatne opreme tu je RF daljinski upravljač koji je pravo čudo zahvaljujući pratećem softveru. Sa njim možete šetati kroz Windows, upravljati programima ili pak ugasiti računar. O kvalitetu konektora, slike i DVD reprodukciji ne treba ni pričati ... ipak je to ATi. :D Mislim da je ovakvom ponudom ATi još jednom utvrdio svoje kraljevsko postolje u ovom segmentu tržišta.

Magick, jel si znas mozda gde se kod nas moze naci 7500 AiW kartica "build by ati"?

Da to sam i ja mislio, ali ovde nigde nemogu naci IEEE1394 ili mozda nisam trazio na pravom mestu... anyway neko mi rece da bi mi taj posao odradio i Creative-ov Audigy (on navodno ima FireWire prikljucak).
E, a jel problem ako je moj HDD malko stariji tj. UDMA33, znaci li to da cu jaaako puno gubiti na kvalitetu prilikom prebacivanja video zapisa, da li cu uopste moci prebaciti materijal na komp.???
Posto je Celeron na BX ploci... hmmm... svugde sam malo tesan izgleda sa brzinom...
I da ako uzmem samo FireWire posle obrade videa trebalo bi taj materijal i pljunuti napolje nekako... znaci recimo na VHS traku... ili sta ja znam vec, a kontam da taj ASUS ima i video izlaz (a moj stari dobri Matrox G400 nema :()...
hmmm... stvarno bi trebalo nesto radikalno da menjam...
ima li jos neko neki predlog...
unapred hvala
:wave;

magick je napisao(la):
Ipak smatram da treba razmisliti i o ATi-evoj All-in-Wonder Radeon 7500 kartici i uporediti cene. ATi-ev hardverski IDCT, odličan 2D engine

Cekaj... neke stvari ne kapiram:
1. Sta je "hardverski IDCT"?
2. Iz tvog texta cini mi se da mislis na harversko kompresovanje, ali onda me cudi posto sam citao o R8500 AIW da NEMA hardversko kompr. E sad, pitanje je, zasto ovaj jeftiniji ima a skuplji nema? :wave; (To sve, ako sam dobro razumeo :))

RamOne je napisao(la):
Magick, jel si znas mozda gde se kod nas moze naci 7500 AiW kartica "build by ati"?
Nemam pojma. :(

Running Man je napisao(la):
Cekaj... neke stvari ne kapiram:
1. Sta je "hardverski IDCT"?
2. Iz tvog texta cini mi se da mislis na harversko kompresovanje, ali onda me cudi posto sam citao o R8500 AIW da NEMA hardversko kompr. E sad, pitanje je, zasto ovaj jeftiniji ima a skuplji nema? :wave; (To sve, ako sam dobro razumeo :))
"Hardverski IDCT" je čip koji pomaže pri dekodiranju digitalnih formata slike i od koristi je jedino pri reprodukciji, u smislu rasterećenja procesora.

Nazad
Vrh Dno