Šta je novo?

Predlog provajdera

Sympathy Chan

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2011
Poena
240
Dakle, ovako. Zanima me da li ima neki dobar internet provajder u Beogradu gde je moguće uzeti samo internet, ne zanima me kablovska.

Optika optika i samo optika.
Kad ima kod nas peasanta u Nisu, ima valjda i tu :D

Sent from mTalk

Da ne bih otvarao novu temu...
Treba mi predlog providera.
Koristio sam do sada Beogrid, SBB, AVcom...
Na novoj lokaciji imam dostupno: SBB, Telekom, Vektor, Ikom, KBC net, mobilni provideri...
Do sada sam Beogridu plaćao 15/15 u iznosu od 1390rsd.
To mi je savršen odnos cene i dobijenog.
Šta predlažete da sada uzmem, minimalno flat 10ak Mb/s (ne postoji Beogrid na novoj lokaciji), i pod uslovom nešto što može bez TVa ili da za prokleti TV plaćam što manje?

TV kanali su mi potrebni ali samo koliko da nije sneg na TV-ima. Dakle ne jedan TV već više njih. Sve kroz koaksijalni i što jeftinije.

U pojedinačnim temama providera sve same rasprave. Ovde ni jedan predlog!?!

Genereralno savet, gledaj da bude optika kad uzimas net, mnogo je bolji i stabilniji od obicnog adsl-a, kablovskog itd.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A za sta ti treba Internet, za posao, za online gaming? Koliko ti je bitna stabilnost usluge?

Kazi lokaciju otprilike, jer ako ti neko predlozi VDSL, gde ga nema, ili SBB/RV tamo gde se raspadaju, dzaba :)

Takav upload neces dobiti ni blizu, to i sam znas. Nesto najblize je SBB Fiber Power, ako daju u tvom kraju. Ali opet, ako nemaju cistu optiku do tebe, to nece raditi uvek full speed, jer ce verovatno biti puno korisnika u tom kraju (agregacija je dosla do izrazaja jos u prethodnom povecanju brzina)

Internet koristim jako malo, pošto toliko i provodim vremena u kući. Gaming ne. Bitno je da uvek radi, nevažna brzina.
Sve što sam pročitao verovatno će biti SBB ali sam mislio da je moguće za manje od cca25€ mesečno

Internet koristim jako malo, pošto toliko i provodim vremena u kući. Gaming ne. Bitno je da uvek radi, nevažna brzina.
Sve što sam pročitao verovatno će biti SBB ali sam mislio da je moguće za manje od cca25€ mesečno

Ovo svi misle i tvrde pa posle kad se sabere ko šta sve radi od ukućana vide sa da to ipak nije toliko malo da realno može da se zameni flatrate internet sa nekom 3G ili 4G varijantom. Instaliraj ti lepo na svaki komp u kući neki merač protoka (npr NetLimiter ima tu funkcionalnost), na telefonima ako imate smartphone-ove već ima ta funkcionalnost. Pa 1 mesec kad prođe onda lepo saberi potrošnju sa svih uređaja. Ja na mobilnom imam trenutno skoro 11GB za ovaj mesec, a nemam nešto utisak da sam mnogo koristio internet na mobilnom ;)

Ja svakako ni u ludilu ne bih prelazio sa krštenog flatrate neta na 3G/4G/WiMax ili wireless provajdera, pa nek košta koliko košta. Pokidani živci vrede više od bilo kakve uštede.

Ninoslave, razmišljao sam o tome ali ipak mi treba flat, bez ograničenja.
@ShamanNS ne znam da li se tvoj post odnosi na mene, ali ako pogledaš moj prvi post u ovoj temi, videćeš da sam naveo da mi treba flat.

Hvala Arahne.
Da li me oni uslovljavaju, ukoliko uvodim njihov internet moram imati fixni tel. Ili tv?

Pozovi pa pitaj :)>

Čekam još uvek potvrdu o tehničkim mogućnostima za pošta.net. Izbor sam sveo na SBB ili posta.net kablovski internet.
Da li je neko kojim slučajem imao priliku da koristi oba, pa da mi da neko poređenje?

Da ne bi otvarao novu temu ....

SBB ili Radijus Vektor?

Koji od ova dva provajdera po vama ima bolju (po kvalitetu ne kvantitetu) ponudu Kombo paketa (Internet + TV + Telefon)?

Што више оптике у причи, то бољи интернет. Сада већина провајдера има оптику до чворишта и на тај начин смањује проблеме које праве коаксијалци. Малтене се долази у FTTB причу, код мене је СББ довео оптику до суседне зграде па је коаксијалац до мене скоро био краћи него у некој већој згради где је FTTB.
Да је остало као до пре неку годину, коаксијалац од пар км па онда дељење по насељу, тешко да би овде радиле велике брзине без проблема.
FTTH конза. ;)

Vrh Dno