Šta je novo?

predlog naslednika za htc magician/qtek-s100 ???

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam qtek s100 (potpuno isto sto i htc-magician, samo prepakovan i pod qtek brendom) http://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Magician

Nisam nista resio generalno, sve je jos uvek na nivou razmisljanja i planiranja... ali bih voleo da napravim neki plan, naravno uz vasu pomoc

Za koliko se moze prodati qtek-s100/htc-magician (potpuno ispravan) a da ne bude na moju stetu... tj. koja je normalna trzisna cena trenutno?

Sta bi mi predlozili od novijih pcpocket/windows mobile telefona za njegovog naslednika? Imam nekoliko uslova:
1. da bude kompaktan, znaci istih/slicnih dimenzija kao qtek s100
2. da ima wi-fi (mada danas svi to imaju manje vise)
3. da ima procesor koji radi na 624mhz i vise (qtek s100 cpu je na 416mhz)
4. nije obavezno, ali pozeljno 128mb interne memorije + wm6 (ili noviji)

uz predlozene modele, zanima me i cena... cak ne mora da bude nov, kupicu i polovan uredjaj... dok god je bolji od ovog sto imam sada i zadovoljava gornje uslove

Da li mora da bude HTC?
Da li mora da bude WM os?
Koliko novca bi izdvojio za nov\polovan?
Cena tvog polovnjaka se krece 50-70 eura(nov na crno je ~100 jura),probaj tvoj da udas uz zamenu za skuplji jer ces tesko izvuci novce.
P.S. Qtek s200 koji je naslednik s100 radi na 200 MHz :wall:

Poslednja izmena:
nisam mislio bukvalni naslednik
znam da je s200 naslednik... ali me ne interesira :)

par napomena, proisteklih iz tvojih potpitanja:
-ne mora da bude HTC (moze i neki ipaq/asus/samsung........)
-pa zeleo bih wm jer imam veliku bazu programa i navikao sam na njega (ako mislis na android i sl. sisteme, ono iskusenje je veliko, ne znam, videcemo)
-koliko novca bih izdvojio... pa sad.... tesko je reci u ovom trenutku

i da, i ja mislim da je najbolje uraditi zamenu uz doplatu za noviji i bolji, ali ne znam kome bi se isplatilo.. jedino nekome ko to radi za dalju prodaju...

ja da sam znao odgovore na sva ova pitanja, ne bih ni postavljao topic, tako da.... :)

Samsung i900 Omnia,Samsung B7610 OmniaPRO...
Malo je modela preko 600Mhz a da po gabaritima staju uz rame sa s100(jerbo ekran nikad nije dovoljno veliki HD2 :) )
Da se ja pitam spustio bih koji Mhz i pristao na nesto gabaritnije jer tu HTC vlada,npr.HTC Touch Pro2 .Tvoj krajnji izbor najvise ce zavisiti od novca koji si spreman izdvojiti.

ja bih radije cenio sto jaci cpu, jer takav moze da se iskoristi za mnogo vise stvari (koje mene interesuju) nego da bude sporije, a veliki.. ja qtek s100 nosim u futroli za n6600 na kaisu, i sluzi me kao i svaki drugi telefon + sto je on i mini-kompjuter.. nije mi nikakva korist da uzmem nesto sto je robustvo i veliko...

koje su cene u BG/Srbiji tih modela koje si naveo (ako moze i polovni, kao i oni sto su "ispali iz kamiona" hehehe) i koliko ce kostati/kosta hd2 (nekako mi deluje najzesce od svih, ali ce i cena biti zestoka - osecam)

i jedna napomena, zaboravio sam u listi zahteva/zelja: vidim da dosta tih pocketpc uredjaja ima tastaturu na izvlacenje... odmah da kazem da to meni nije od presudnog znacaja, tj. ako utice na cenu - meni ne treba... sasvim mi je dovoljan touch-screen

Ako bi bas Windows, sto ti i ja preporucujem onda idi na samsung omnia II , nova se moze naci na crno za 360eura. A ako hoces polovan onda Samsung omnia ili nekih od HTC-a ( diamond, touchpro) mada oni svi imaju manje ekrane od Omnie.
Ili jos mozes da nadjes polovan SE xperia , cena je oko 200eura.

Nazad
Vrh Dno