Šta je novo?

Predavanje: NVIDIA CUDA many-core paralelna arhitektura

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Možda nekog interesuje, pa evo info:

U okviru Seminara za primenjenu matematiku na Matematičkom institutu SANU, u utorak 03.03.2009. u 14:15, u sali 305 (Knez Mihajlova 36, zgrada bivšeg SDK, preko puta zgrade SANU), biće održano predavanje:

NVIDIA CUDA many-core paralelna arhitektura

Aleksandar Samardžić
Matematički fakultet​

Sadržaj: Poslednjih godina došlo je do velike ekspanzije u korišćenju grafičkih procesora, odn. tzv. many-core paralelnih arhitektura, za numerička izračunavanja. Na predavanju će biti predstavljena NVIDIA CUDA kao trenutno najzastupljenija od takvih procesorskih arhitektura. Motivacija za korišćenje grafičkih procesora za numerička izračunavanja će biti ukratko prezentirana, a zatim će biti razmotreni specifični aspekti CUDA arhitekture, kao i odgovarajuće tehnike programiranja. Programiranje za ovu arhitekturu će zatim biti demonstrirano na primeru jednostavnog programa za množenje velikih matrica. Potom će biti diskutovani dalji trendovi u domenu ovog tipa paralelnih arhitektura.

Inače, Aleksandar Samardžić mi je bio asistent na programskim sistemima, držao je vežbe iz mrežnog programiranja na linuxu. Boljeg asistenta nisam imao :)

Jel ulaz slobodan ili se placa i koliko? Gde mozemo vise da se raspitamo?

Ulaz na ovakva predavanja uvek je bio slobodan.
Kalendar predavanja može se naći ovde, a pdf sa informacijama koje sam preneo ovde.

fino da bar jedan od 1000 asistenana u Srbiji zna ista, i da prati nove tehnologije... steta samo sto takvih nema vise......

Bas lepo!
Mada taj primer sa mnozenjem velikih matrica se nalazi kao demo primer koji dolazi uz CUDA.
Mozda malo treba obraditi standardne algoritme i njihovo prebacivanje na CUDA.

Poslednja izmena:
Nisam znao da Samardzic radi na CUDA platformi, to ce morati da se poseti. Btw covek nije asistent vec par godina.

pozd.

Ako Samardzic drzi ovo predavanje, onda to sigurno nije na windowsu (malo je gadljiv na isti) :)
Inace odlican je predavac, videcu da nadjem malo vremena za ovo :)

Vrlo, vrlo zanimljivo.

A dopada mi se i originalan naziv many-core :)

Vrh Dno