Šta je novo?

Prebacivanje Windows-a na drugi hard

kVu

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2003
Poena
675
Planiram da uzmem neki SSD, a Windows 7 x64 mi se trenutno nalazi na starom Maxtoru od 160gb. Da li postoji neka fora da prosto iskopiram sadrzaj celog harda na novi i da nastavim rad kao da se nista nije desilo, osim sto je ceo sistem na novom hardu? :)

Da, potrebno je da napravis image particije na kojoj ti je Win, i da je restore-ujes na SSD. Recimo Acronis True Image je dobar za tako nesto.

Poslednja izmena:
A moze da se uradi i iz win7 : Control Panel, All Control Panel Items, Backup and Restore, Create a system image.

Butuj sa hiren's boot cd-a pa sa nekim od ghost alata uradi kopiju diska "on the fly".

ok, hvala :) a sta bi se desilo kada bih prosto iskopirao sve (ukljucujuci i hidden, naravno) fajlove, i podesio posle u biosu da boot-uje sa novog?

ok, hvala :) a sta bi se desilo kada bih prosto iskopirao sve (ukljucujuci i hidden, naravno) fajlove, i podesio posle u biosu da boot-uje sa novog?
Nista , nije windows samo fajlovi u c/windows ;)

Koliko znam ima i BOOTsector na C koji ne vidi ni TC ni WE... To se radi samo sa acronis-om ili nekim sistem backup programom ;-)

Uz Kingston SSD diskove dobijas CD sa alatom za kloniranje sa starog na SSD disk. Instaliras novi disk, upalis racunar pokrenes CD koji si dobio i u par koraka je sve gotovo.

Ja bih tu definitivno odradio novu čistu instalaciju na novom hardu i posle kopirao šta mi treba sa starog diska koji bi zatim natenane formatirao.
Jer najsigurnije ti je da uradiš novu instalaciju na novom disku, jer uvek može da se desi da ti nešto ne funkcioniše posle kloniranja.

Znači najiskrenija preporuka nova čista instalacija.

Vrh Dno