Šta je novo?

Prebacivanje sa kasete na kompjuter!?

BOOK

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Hitno mi je potrebno da prebacim neki Listening Comprehension (u vezi engleskog) sa kasete na CD. Rekli su mi davno da je za to potreban samo jedan, odgovarajuci kabl kojim bi spojio kasetofon za racunar.

Molio bih vas da mi kazete KAKO se zove taj kabl i GDE ga mogu nabaviti. Do sada sam dobijao odgovore tipa 'to ima u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici racunarske/muzicke opreme'. Medjutim, gde god sam otisao, bledo su me gledali i klimali glavom levo-desno.

Dakle, treba mi sasvim odredjena prodavnica/pijaca. Osim toga, objasnite mi ukratko postupak povezivanja (Kako da snimam? Gde sta da ubodem?)

Unapred veoma zahvalan.

Pogledaj kakav "jack" ti je na izlazu iz kasetofona i na ulazu u zvucnu. Trebalo bi da su isti...
Takav kabl ti i treba!
Pogledaj "jack" sa kojim su zvucnici prikljucani na komp i takav jack ti i treba verovatno sa obe strane...

BOOK je napisao(la):
Hitno mi je potrebno da prebacim neki Listening Comprehension (u vezi engleskog) sa kasete na CD. Rekli su mi davno da je za to potreban samo jedan, odgovarajuci kabl kojim bi spojio kasetofon za racunar.

Molio bih vas da mi kazete KAKO se zove taj kabl i GDE ga mogu nabaviti. Do sada sam dobijao odgovore tipa 'to ima u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici racunarske/muzicke opreme'. Medjutim, gde god sam otisao, bledo su me gledali i klimali glavom levo-desno.

Dakle, treba mi sasvim odredjena prodavnica/pijaca. Osim toga, objasnite mi ukratko postupak povezivanja (Kako da snimam? Gde sta da ubodem?)

Unapred veoma zahvalan.

Na kasetofonu (ako je iole pristojniji) imas RCA uticnice (to je ono sto neki ovde zovu cinch)...dve za OUT i dve za IN....u zvucnu kartu se ubacuje standardni mali STEREO utikac (isti kao onaj koji se nalazi na npr. zvucnicima za comp).

Dakle, treba ti kabl koji sa jedne strane ima dva RCA muska utikaca, a sa druge strane jedan mali stereo muski utikac. Moze i kombinacija klasicnog interconnect stereo kabla (koji sa obe strane ima po dva RCA utikaca) i jedan adapter koji signal iz dva RCA utikaca integrise u jedan stereo za comp. Sve ovo moze da se nabavi na buvljaku. Ako imas probleme, javi se na PM.

Nazad
Vrh Dno