Šta je novo?

Prebacivanje phonebook-a Nokia -> SE

vectorman

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
319
Da li je ovo ikako moguće?
Imam 7110 i posle 5 godina sam odustao od prvobitne ideje da ću ga promeniti kada mu prvi put bude nešto crklo :D Original baterija je još na njemu. Elem, danas sam uzeo SE k700i pa me zanima kako je i da li je moguće da nekako prebacim imena sa svim detaljima iz starog imenika u novi, a da to ne bude ručno upisivanje? Pretpostavljam da jedan program ne može to da odradi?

Neznam jel ona ima neki nacin za bezicno povezivanje i opciju slanja phonebook-a ili bar jednog po jednog kontakta!?
Pozdrav ,)

Ima IC i sećam se da sam se zezao sa Logo Managerom i čini mi se Oxygenom i da sam prebacivao ceo imenik, editovao operater logo, slao sms bez diranja telefona...
Zanima me da li je neko radio to isto, tj. da je kontakte sa Nokije prebacivao u SE i kako?

Poslednja izmena:
Ako su samo imena i brojevi telefona zasto neiskopiras na samom telefonu na karticu i tako isprebacujes?

najjednostavnije ti je da oxygenom backup-ujesh ceo imenik na komp (verovatno u csv file, ili vidi shta ti vishe odgovara) i onda ga importujesh u FMA (Float's Mobile Agent) - progy za SE telefone.

Ako su samo imena i brojevi telefona zasto neiskopiras na samom telefonu na karticu i tako isprebacujes?
verovatno da tako netje motji jer SIM prima samo jedan upis po imenu...

miha je napisao(la):
verovatno da tako netje motji jer SIM prima samo jedan upis po imenu...

Da, neće moći, pogotovo ako su uneta puna imena i prezimena (npr. Dragoslav Jovanović)...
Unos na SIM karticu je ograničen i brojem karakatera.

ne secam se da li nokia moze da se sinhronizuje sa ms outlookom. sony sigurno moze...
cini mi se da je moglo, al nemoj da me drzis za rec

miha je napisao(la):
najjednostavnije ti je da oxygenom backup-ujesh ceo imenik na komp (verovatno u csv file, ili vidi shta ti vishe odgovara) i onda ga importujesh u FMA (Float's Mobile Agent) - progy za SE telefone.
Uradio, ali FMA neće da importuje .csv niti bilo šta drugo osim .vcf (vCard files). Da li ja to negde grešim ili šta se dešava?

ux da... (odavno sam to radio...)
pa nije bitno onda... exportuj iz oxygena u vcf. postupak se ne razlikuje ;)
zato sam i napisao shta ti najvishe odgovara....

Hm...taman sam zaustio da napišem "misliš da meni nije pala na pamet ta ideja?", ali rekoh hajde da proverim još jednom, kad ono može :D Kada sam birao ekstenziju prvi put, nisam video .vcf.
Elem, Oxygen snimi svaki kontakt u poseban .vcf file, a FMA može da ih importuje sve odjednom tako što se selektuju svi. Ali, opet zez. Zbog različitog označavanja brojeva kod Nokije i kod SE (General, Home, Office, Mobile, Fax...) i zbog toga što u SE za svaki kontakt možeš imati samo po jedan Home, Fax, Office i ostalo, nisu mogli da se prebace svi brojevi, kao ni adrese ni Notes...izgleda da će to ipak morati ručno da se dodaje.
Ipak, dosta je skratilo posao.
Hvala!

pa da... tih problema ima (i josh kad probash sa SE na neki drugi pa imahs i default number...)
ja to reshavam na kompu... uvezem u outlook (gde se vide sva mogutja polja) i ispravim shta treba...

Sto mi drago sto nisam vectorman ;)
Ista meta razlicito odstojanje. Jos uvek nisam promenio al' vidim da ovoga puta nece mene da boli glava te nastrpljivo cekam rezultate trejda :)
Odokativno, da li moze da se u excelu eotvori filee pa se (ako je to problem) kopira ime ispod imena x5, pa spustas teleeefone default, office, home itd.
Naravno probati sa jednim, da me ne bi pseovao :)
Ko razume shvatice, ko shvati razumeo je, ko ...... mi promeni na pink@#%%^#$

Imam i ja 7110, cudi me da se nisi setio da 7110 ima IC port, tako mozes jedan po jedan bez problema...mislim da je kompatibilan:) A od programa probaj Telefonbucheditor7110

vanobitus je napisao(la):
Imam i ja 7110, cudi me da se nisi setio da 7110 ima IC port, tako mozes jedan po jedan bez problema
Uz pomoć tog magičnog čuda tehnike sam i prebacio podatke sa telefona na comp, ne znam kako bih drugačije. To jedan po jedan sam mislio da izbegnem tim celokupnim prebacivanjem, al' mrka kapa izgleda...neke dodatne prepravke i upisivanja ću ipak morati da odradim ručno.
Nego pazi sad ovo...u Messages na SE ima folder Saved items u kome su se pojavile neke poruke (10-15 komada) koje sam još davno obrisao na 7110 :S: Šta je sad to!? Je li to nekako ostalo na kartici ili ih je povukao Oxygen nekako ili šta?

Nazad
Vrh Dno