Šta je novo?

Prebacivanje Offica za Mac sa jednog na drugi Mac

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav svima. Imam jedan mali problem pa me interesuju vaša iskustva ako ih imate. Na googlu ima toga dosta ali niko da napiše nešto konkretno. Naime ima originalni MS Office 2011 Home & student for Mac kupljen na Amazonu (download verzije) pre oko 1 godine za jednim aktivacionim ključem. Pitanje je kako deaktivirati Office na Macu na kome je trenutno kako bi ga prebacio na drugi Mac i aktivirao na istom sa postojećim ključem.

Koliko ja znam - software nemozes da de-aktiviras, vec instaliraj taj isti office na drugom (novom) Mac-u sa serijskim brojem koji posedujes (to nije aktivacioni kljuc, vec samo serial number koji se aktivira), i probaj da aktiviras online a ukoliko to ne prodje, pozovi Microsoft i reci im da imas novi Mac i da si sa predhodnog uninstalirao taj isti office i da sada zelis da ga instaliras na novi uredjaj...
Ne vidim da ces imati ikakvh problema.

Ok. A koji microsoft da zovem. Jel ovaj naš ?

Ako ne uspes da ga aktiviras preko interneta, onda zovi Microsoft u Srbiji (rezultat treba da bude isti u svakoj zemlji)...

Velika je sansa da ces uspeti normalno da ga aktiviras i bez zvanja MS-a.

Ako ne uspes da ga aktiviras preko interneta, onda zovi Microsoft u Srbiji (rezultat treba da bude isti u svakoj zemlji)...

Velika je sansa da ces uspeti normalno da ga aktiviras i bez zvanja MS-a.

Znači da ga instaliram na drugi Mac bez da ga brisam sa ovoga na kom je već ?

Po license agreement-u - treba da uninstaliras software sa predhodnog racunara

Ok , hvala tako ću i uraditi.

Tako je i bilo. Obrisao office u potpunosti po uputstvu sa MS sajta instalirao na MBA bez problema i aktivacija prošla najnormalnije.

Odlicno :)
Aktivacija ce praviti problem samo ako uzmes pa to isto odradis jos 4-5 puta u kratkom vremenskom roku, inace ovo sto si uradio spada pod normalnu reinstalaciju.

Vrh Dno