Dobro su ti napisali. Znači pošto sada imaš novac na btc-e, prvo na btc-e kupi BTC. Onda napravi nalog na Bitstamp.net i spremi kvalitetne slike pasoša i nekog računa od kuće gde se jasno vidi tvoje ime i adresa. Ne može za mobilni tel. Može i slika ugovora banke o otvaranju deviznog računa. To verifikovanje oko Bitstampa traje nekoliko dana jer su baš strogi. Nakon tih par dana, sa btc-e pošalji BTC na Bitstamp.net. Potrajaće nekoliko sati. Kontaktiraj banku da ti da na email ili u ekspozituri uputstvo za prijem dolara na tvoj devizni račun. I nakon toga sa Bitstampa idi na Withdraw putem International Wire i unesi sve to što ti je banka dala od podataka. Minimalna suma je $50 za povlačenje sa bitstampa. Provizija je fiksnih $15, i banka nešto malo gricne tipa 0.25% od onoga što stigne. Kada stigne za oko 6 radnih dana sa bitstampa u banku, dobićeš sms ili poziv iz banke da potpišeš papir o svrsi priliva sredstava. Samo zaokružiš nazad na papiru Pomoć, i na prednjoj strani napišeš isto Pomoć. Bolje da im ništa ne detaljišeš, meni je ovo u Intesi bilo dovoljno pre neki dan. I onda kada to uradiš, moraš sačekati bar par sati pre nego što ti pare zaista legnu na račun. Nakon toga podigneš u dolarima jer je kurs banke lošiji, na primer baš danas 81.1 a u menjačnicama 83 na primer. I odeš do menjačnice ako ti trebaju dinari.
Bravo care, kao da sam ja pisao tekst.
Naime, isto sam i ja odradio pre nekoliko dana preko Banca Intese, pa da ujedno potvrdim pricu iznad i dopunim tekst:
Bitstamp ti uzme fiksno 15$ po transakciji, (kao sto je receno u prethodnom tekstu) a Banca Intesa ti ne uzima proviziju do 100$.
Preko sto dolara je 0,25%.
Devizni racun ti je besplatan, kao i odrzavanje.
Konkretno ja sam otvorio za evre, ali primas i dolare bez problema, bez ikakvih nagovestaja u banci, tipa da li vide transakciju, da li mogu dolari itd itd...
Mozes uzeti i Visa Electron karticu (kao ja) koju vezes za taj racun i dizes pare na bankomatu. (nisam to radio zbog kursa dolara, kao sto je receno).
Poslao sam pare sa Bitstampa u 'neki' petak - stigle su mi posle 10 dana, u ponedeljak.
Dobijes bacaintesaonline.com svoj nalog i vidis kada ti legnu pare. ;-)
Zakljucak:
1. Samo strpljivo.

2. Bolje poslati i malo vise para, jer bolje banka 0,25%, nego Bitstamp 15$ fiksno svaki put po transakciji.