Šta je novo?

Prebacivanje novca na devizni racun

svlada84

Cenjen
Učlanjen(a)
10.03.2014
Poena
152
Postovani,

imam nalog i novac na btc-e i probao sam da probacim novac na moj devizni racun, probao preko OkPay, EgoPay, 24Exchange ali sve bezuspesno, izgubio sam i deo novca na ime provizije

Kako najlakse i sa sto manjom provizijom da pribacim novac na devizni racun?

BItstam pa international money transfer.

Mada ja poslah jos pre 10 dana i jos ni traga od para

Postovani,

imam nalog i novac na btc-e i probao sam da probacim novac na moj devizni racun, probao preko OkPay, EgoPay, 24Exchange ali sve bezuspesno, izgubio sam i deo novca na ime provizije

Kako najlakse i sa sto manjom provizijom da pribacim novac na devizni racun?

Svašta nešto probao, jeb.avao, verifikovao, cimao se...i na kraju shvatio da tih par posto nije vredno tog cimanja...javi se zmaju, tu je, šara po temama :)

Javno je rekao, da to neće više da radi.

Sa BtcE prebacis BTC na Bitstamp pa kupis US pa posaljes na primera Intesa banku. Sacekas ,potpises izjavu u banci koja indirektno kaze da ce da te globe kad im se svidi i kad stignu pare odes i podignes US ili EU zavisi sta si poslao.
Ili jednostavno poslusas sta ti je @hogar gore savetovao i zavrsis u istom danu.

@svlada84
Ako prodajes BTC, mnogo ti je lakse da ga prodas ovde na forumu nekome ili da das oglas na kupujemprodajem.com

Dobro su ti napisali. Znači pošto sada imaš novac na btc-e, prvo na btc-e kupi BTC. Onda napravi nalog na Bitstamp.net i spremi kvalitetne slike pasoša i nekog računa od kuće gde se jasno vidi tvoje ime i adresa. Ne može za mobilni tel. Može i slika ugovora banke o otvaranju deviznog računa. To verifikovanje oko Bitstampa traje nekoliko dana jer su baš strogi. Nakon tih par dana, sa btc-e pošalji BTC na Bitstamp.net. Potrajaće nekoliko sati. Kontaktiraj banku da ti da na email ili u ekspozituri uputstvo za prijem dolara na tvoj devizni račun. I nakon toga sa Bitstampa idi na Withdraw putem International Wire i unesi sve to što ti je banka dala od podataka. Minimalna suma je $50 za povlačenje sa bitstampa. Provizija je fiksnih $15, i banka nešto malo gricne tipa 0.25% od onoga što stigne. Kada stigne za oko 6 radnih dana sa bitstampa u banku, dobićeš sms ili poziv iz banke da potpišeš papir o svrsi priliva sredstava. Samo zaokružiš nazad na papiru Pomoć, i na prednjoj strani napišeš isto Pomoć. Bolje da im ništa ne detaljišeš, meni je ovo u Intesi bilo dovoljno pre neki dan. I onda kada to uradiš, moraš sačekati bar par sati pre nego što ti pare zaista legnu na račun. Nakon toga podigneš u dolarima jer je kurs banke lošiji, na primer baš danas 81.1 a u menjačnicama 83 na primer. I odeš do menjačnice ako ti trebaju dinari.

Poslednja izmena:
@PanonskiNS Svaka je tacna.

Dodao bih da postoji opcija da sa Bitstampa saljes u EU i tako i primis u Intesi. Konverziju iz USD/EU placas na Bitstampu ali mi se cini da je smesno mala cena, priznajem samo sam preleteo pogledom nisam kalkulisao, proverite koga interesuje.

I dalje mislim da je manje sexa uraditi to preko ovog foruma direktno.

Poslednja izmena:
Ima i alternativa dok ti ne verifikuju nalog na Bitstampu,na https://btc-e.com prodaj novčiće za USD pa pošalji na https://www.xmlgold.eu (registruješ se) BTC-E kod (USD),odaberi bank transfer (EUR) nije potrebna verifikacija naloga.
Meni stiglo za 6 dana,sutra idem da dam izjavu o prilivu sredstava.
Provizija je fiksnih 15 evra ili 17 USD kad šalješ dolare.

Poslao sa Bitstampa u utorak i danas mi stigla poruka od Intese o deviznom prilivu...

Nemam nameru da plasim narod ali mozda nekome bude korisno ako obavlja veci trasfer:
Po nasem zakonu ako se prima uplata od strane pravnog lica to se tretira kao prihod i trebalo bi platiti porez drzavi od 10%.
Ovo se uglavnom ne sprovodi, za poslednjih 7-8 godina sam primio par puta malo vece iznose (3-4k) od stranih firmi i niko me nije cimao
ali za vise od toga (cini mi se da je bilo 5k) banke su u obavezi da obaveste drzavu a onda moze nastati problem.

Ja sam na bitstampu otvorio nalog na prijatelja u CH i tako iskonvertovao nesto sitno btc-a. U sepa zoni su troskovi dosta nizi tako da se isplati.

po meni je najbrze i sa najmanje provizije da se BTC prebaci na virwox.com i tamo pretvori u Linden Dolare. Zatim se ti Linden Dolari pretvore u USD/EUR i kao takvi povuku na Skrill (bivsi moneybookers). Odatle ih mozete lako povuci na recimo VISU Virtuon ili od njih traziti da vam izdaju Skrill MasterCard. Da bi se BTC prebacio na VirWox treba oko sat vremena. A tamo se sve zavrsava za 5 minuta i pare su vam na skrilu trenutno. Provizije nisu velike. Na oko 50 USD vrednosti u BTC legne vam oko 43-45 USD na racun.

pa to je 10-15% provizije i kažeš nije puno?!

Pa za male iznose je to bolje nego fiksnih 15e za povlačenje na račun. A možda sam se i zeznuo. Provericu pa ću javiti. Najviše se gubi na konverziji u te Linden dolare

Pa za male iznose je to bolje nego fiksnih 15e za povlačenje na račun. A možda sam se i zeznuo. Provericu pa ću javiti. Najviše se gubi na konverziji u te Linden dolare

Sad sam malo bolje preracunao. Izgubi se na transakcijama oko 5-6%, a ne 10. A plus imas pare na racunu za sat vremena i nema cimanja do banke. Dosta zavisi od donjeg i gornjeg kursa Linden dolara.

mene interesuje, ako su vec mali iznosi, sto mora biti u devizama, sto jednostavno ne uzmete u dinarima?

uf, neko je vec na ovom forumu to postovao, i sajt je sasvim ok sto se mene tice, pa hajde.
pogledaj ovo http://www.ecd.rs/

da, vidim, mada ovo mi je jednostavnije da mi leze direktno na Skrill karticu.

da, vidim, mada ovo mi je jednostavnije da mi leze direktno na Skrill karticu.
svako bira kako mu je lakse. ono sto sam ja isprobao je sa njima krajnje jednostavno, prebacis pare na btc-e ili bitstamp, promenis za dolare, njima posaljes potrebne podatke
i dobijes uplatu u dinarima na tekuci racun - njihova provizija.

provizija je srazmerna kolicini novca koje prodajes, ja sam na 40 dolara u dinarskoj protivrednosti platio proviziju od 168 dinara.

Da, to je bas korektno. Probacu i ovu opciju. Jedino sto kad legnu dinari, to se brzo potrosi :D

pa ja i jesam mislio da je to za trosenje, ako ti nije sa trosenje, cuvas valjda u btc-u ili LTC-u

pa jedino ako cu da cuvam na duze staze, posto se cena nece nesto mnogo menjati u narednim mesecima cini mi se. A ovako mi stoji u evrima, pa kad treba malo, zamenim. Mozda i gresim, otkud znam :)

Dobro su ti napisali. Znači pošto sada imaš novac na btc-e, prvo na btc-e kupi BTC. Onda napravi nalog na Bitstamp.net i spremi kvalitetne slike pasoša i nekog računa od kuće gde se jasno vidi tvoje ime i adresa. Ne može za mobilni tel. Može i slika ugovora banke o otvaranju deviznog računa. To verifikovanje oko Bitstampa traje nekoliko dana jer su baš strogi. Nakon tih par dana, sa btc-e pošalji BTC na Bitstamp.net. Potrajaće nekoliko sati. Kontaktiraj banku da ti da na email ili u ekspozituri uputstvo za prijem dolara na tvoj devizni račun. I nakon toga sa Bitstampa idi na Withdraw putem International Wire i unesi sve to što ti je banka dala od podataka. Minimalna suma je $50 za povlačenje sa bitstampa. Provizija je fiksnih $15, i banka nešto malo gricne tipa 0.25% od onoga što stigne. Kada stigne za oko 6 radnih dana sa bitstampa u banku, dobićeš sms ili poziv iz banke da potpišeš papir o svrsi priliva sredstava. Samo zaokružiš nazad na papiru Pomoć, i na prednjoj strani napišeš isto Pomoć. Bolje da im ništa ne detaljišeš, meni je ovo u Intesi bilo dovoljno pre neki dan. I onda kada to uradiš, moraš sačekati bar par sati pre nego što ti pare zaista legnu na račun. Nakon toga podigneš u dolarima jer je kurs banke lošiji, na primer baš danas 81.1 a u menjačnicama 83 na primer. I odeš do menjačnice ako ti trebaju dinari.
Bravo care, kao da sam ja pisao tekst. :)
Naime, isto sam i ja odradio pre nekoliko dana preko Banca Intese, pa da ujedno potvrdim pricu iznad i dopunim tekst:
Bitstamp ti uzme fiksno 15$ po transakciji, (kao sto je receno u prethodnom tekstu) a Banca Intesa ti ne uzima proviziju do 100$.
Preko sto dolara je 0,25%.
Devizni racun ti je besplatan, kao i odrzavanje.
Konkretno ja sam otvorio za evre, ali primas i dolare bez problema, bez ikakvih nagovestaja u banci, tipa da li vide transakciju, da li mogu dolari itd itd...
Mozes uzeti i Visa Electron karticu (kao ja) koju vezes za taj racun i dizes pare na bankomatu. (nisam to radio zbog kursa dolara, kao sto je receno).
Poslao sam pare sa Bitstampa u 'neki' petak - stigle su mi posle 10 dana, u ponedeljak.
Dobijes bacaintesaonline.com svoj nalog i vidis kada ti legnu pare. ;-)

Zakljucak:
1. Samo strpljivo. :)
2. Bolje poslati i malo vise para, jer bolje banka 0,25%, nego Bitstamp 15$ fiksno svaki put po transakciji.

... Mada mi se svidja i ova opcija sto je Vlax rekao iznad... moram i to da uradim.
Dobro je zbog provizije a i za dnevne/mesecne troskove, ili ti troskarenje. :)
Opcija Bitstamp/Banka je vise za troskove u devizama, jer ne vrsite razmenu USD/EUR/RSD.

Vrh Dno