Šta je novo?

Preamp za pc

paloma

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2008
Poena
320
Jel postoji neki preamp za pc koji bi mi sluzio za pojacivanje i smanjivanje signala sa zvucne kartice? Nemogu vise da se zavlacim iza monitora kako bi ih pojacao ili smanjio, a iz windowsa mi je nezgodno.

E, u tu svrhu sluze tzv. monitorski kontroleri a ne preamp. Ima ih pasivnih (bez napajanja, samo oslabljuju signal) i aktivnih (sa napajanjem). Bitno je da sto manje ili nikako dodatno ne "boje zvuk" a generalno bi onda bili pogodni pasivni. Ponuda na nasem trzistu je haoticna ali pogledaj po specijalizovanim radnjama a najbolj je da nazoves i pitas ih.

Recimo, jeftinije stvari pravi SM Pro Audio a mislim da se njihov najmanji i najjeftiniji pasivni model zove Nano ili Nano+ ili tako nesto. Slobodno uzmi nesto pasivno njihovo, u redu su.

Pored te namene, monitorski kontroleri cesto na sebi imaju i vise ulaza (line in), ulaz za gramofon, vise izlaza (line out), izlaz za slusalice, ugradjen mikrofon za komunikaciju sa studijem, "talkback", "mute", "dim" i "mono" dugme itd. Otprilike kao jedan deo miksete gde se signali mogu manje-vise slobodno rutirati (preusmeravati). Recimo, nakacis vise pari zvucnika pa biras koje ces da slusas pritiskom na dugme, biras koje ces ulaze da slusas, mozda cak i istovremeno itd.

Postoje i monitorski kontroleri koji nisu samo dvokanalni tj. za stereo vec i za 5.1. Vidi ovde, Artist je imao slicne cene:

http://www.thomann.de/gb/cat.html?gf=studio_monitor_controllers&ls=50&oa=pra

Hvala felino, da sam znao da ovo postoji odavno bi ih nabavio.

Nazad
Vrh Dno