Šta je novo?

Prečistač vazduha

Uzmite u obzir i razliku u performansama čišćenja sa i bez jonizatora, mada ako uređaj radi nonstop nije toliko ni bitno.

Prilozi

• IMG_0905.jpeg
    IMG_0905.jpeg
    65.9 KB · Pregleda: 80
Stvara se uvek prilikom rada jonizatora, samo je bitna količina koja se stvori, a koja uslovno rečeno zavisi od snage geenratora negativnih jona.

Zasto 80 d0 120 kako
Kod mene se dese takve vrednosti ako mi kamin malo zadimi ali vetrenje i pustanja preciscavaca na max resi za 15ak minuta
Pogledajte prilog trovanje.mp4
Slika (u ovom slucaju video) govori vise od 1000 reci. A ovakvi su svi u mom kraju. Sad kad ih koristim par dana mogu reci da rade posao, kada se otvori prozor da udje "svez" vazduh brojevi odu na 200+. Nikako da dokazem ukucanima da ne luftiraju, ili makar da ciljaju kada se ne lozi toliko i kada ne duva vetar u nasem pravcu.

Pogledajte prilog 467959
Slika (u ovom slucaju video) govori vise od 1000 reci. A ovakvi su svi u mom kraju. Sad kad ih koristim par dana mogu reci da rade posao, kada se otvori prozor da udje "svez" vazduh brojevi odu na 200+. Nikako da dokazem ukucanima da ne luftiraju, ili makar da ciljaju kada se ne lozi toliko i kada ne duva vetar u nasem pravcu.
Uz prljavu industriju i TE, jedan od glavnih razloga zašto za vreme kovid zaključavanja nije moglo da se diše, i zašto su rušeni rekordi zagađenja, i pored toga što je na ulicama bio minimum ozloglašenih vozila (SUS).

Naručih sinoć 4 lite (12k din), ali sad vidim 4 pro za 22k. Mada, sudeći po pisanjima u temi, na kraju je bolje imati 2 x 4 lite, nego 1 x 4 Pro?

Je l' moguce da kroz Mi Home ne moze da se podesi brzina za 4 Lite za automation? Moze samo da se menja mod, tipa auto/manual, ali ne vidim da moze brzina da se podesava.
Kakva glupost.

Zar ne menja sam brzinu u odnosu na zagadjenje?

Brzina se menja na manual modu… ima slajder.
Sad vidim da pitaš za automatizaciju… mea culpa.

Ma pricam kad pravis automatizacije. Nisam zadovoljan kako radi auto mod uopste.

Davno, kad sam nabavio prvi uređaj probao, video da nije to - to, da ja to mnogo bolje radim manualno… i odustao. Nikad više nisam ni koristio.

Ne bude mene mrsko i procitah desetine stranica koje ste predhodno pisali.
Prvobitna ideja mi je bila kupovina Xiaomi 4 pro, ali me onda pokolebala cena Aeno AP1S. Medjutim kako neko rece ako imas 3 sobe od 20tak kvadrata, dzaba ti jedan aparat za 60m2. Bolje za pocetak 1 Xiaomi 4 Lite pa da ga nosim po stanu kao macka macice. Sta mislite o tome? I kakva su vam iskustva sa izvlacenjem mirisa kuvanja sa Xiaomi 4 Lite?

Ne bude mene mrsko i procitah desetine stranica koje ste predhodno pisali.
Prvobitna ideja mi je bila kupovina Xiaomi 4 pro, ali me onda pokolebala cena Aeno AP1S. Medjutim kako neko rece ako imas 3 sobe od 20tak kvadrata, dzaba ti jedan aparat za 60m2. Bolje za pocetak 1 Xiaomi 4 Lite pa da ga nosim po stanu kao macka macice. Sta mislite o tome? I kakva su vam iskustva sa izvlacenjem mirisa kuvanja sa Xiaomi 4 Lite?
Rekli smo da filteri pokupe mirise od kuvanja, pa sarma posle miriše ceo dan.
kao što reče @nightshadow , tebi treba ventilacija, a ne prečišćivač za ovu namenu

Rekli smo da filteri pokupe mirise od kuvanja, pa sarma posle miriše ceo dan.
kao što reče @nightshadow , tebi treba ventilacija, a ne prečišćivač za ovu namenu
Naravno, to znam.
Samo me interesovalo koliko je efikasan u borbi sa mirisima kuvanja.
Kupujem preciscivac zbog preciscivanja. Nego zanima me onaj prvi deo teksta. Da li je ok 4 Lite pa da ga pomeram malo u jednu sobu malo u drugu?

Не очекуј да ти замени кухињски аспиратор.

Naravno, to znam.
Samo me interesovalo koliko je efikasan u borbi sa mirisima kuvanja.
Kupujem preciscivac zbog preciscivanja. Nego zanima me onaj prvi deo teksta. Da li je ok 4 Lite pa da ga pomeram malo u jednu sobu malo u drugu?
Nije efikasan. Vrlo brzo pokupi mirise.
OK je da ga pomeraš po sobama. Mada, videćeš i sam kada kupiš da li postoji potreba za tim.

Je l' moguce da kroz Mi Home ne moze da se podesi brzina za 4 Lite za automation? Moze samo da se menja mod, tipa auto/manual, ali ne vidim da moze brzina da se podesava.
Kakva glupost.
Kome bude trebalo - moze ipak preko HA, ali mora da bude integrisan kroz Xiaomi Miot integraciju, a ne Xiaomi Miio.
Preko actions se samo pozove kao na slici, menja sa ovaj value samo. Ima 14 nivoa koliko vidim, 14 je da duva na max, 7 je na 50% itd..

Prilozi

• 1732638828195.png
    1732638828195.png
    77.8 KB · Pregleda: 52
Kakav je Xiaomi 4 Lite u borbi protiv prasine? Da li primecujete smanjenje prasine u stanu? Ili mozda preporucujete Xiaomi 4?

Poslednja izmena:
Da. Svaki prečišćivač smanjuje prašinu u stanu.

Ali nije to nešto drastično. Skuplja ali se ne primećuje.

Gde je najbolje/najpovoljnije uzeti filter za Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite?

To moraš sam da izguglaš.

Pozdrav svima. Kupila sam Sharp preciscivas na akciji za 26k preko ananasa, ima u sebi i ovlazivac vazduha sto je super i taj posao najbolje radi, posto potrosi oko litar ipo vode da dnevnom nivou. Ono sto mene buni je da senzor ne registruje nikakvu promenu kada otvorim prozor i kada udje smrad u stan. Ima senzor za prasinu i PM 2.5, ali registruje PM 2.5 samo ako poprskam dezodorans u okolini. Ako on ne pocrveni kad otvorim prozore da izluftiram, a znam da je napolju visoko zahadjenje, onda on ne radi svoj posao, zar ne?

Pa da, ako je na auto modu. Ako je na manuelnom, onda nije bitno :D
Meni je preciscivac(xiaomi) nekih 3m od balkonskih vrata, bukvalno mu skoci pm2.5 u roku od 4-5s kad otvorim vrata..

Da li se zna ista oko cinjenice da filtera za odredjene modele Xiaomi kao sto su Pro H i 4 skoro da uopste nema, da im cene mesecima drasticno skacu sve vise (cena za pro h je trenutno 9000), a da za model 4 skoro da nema prodavnice da ima u ponudi filter vec duze vreme, da li je nestasica negde sa strane Xiaomi kao proizvodjaca tipa izgorela im fabrika i slicno, ili je problem kod nas? da li je iko upoznat sa situacijom?
Hvala unapred

Stigao mi konačno prečišćivač xiaomi 4 lite, deluje mi ok na prvi pogled i uključivanje, čini mi se da će i auto brzina raditi posao.

Jel neko kupuje HEPA filtere unutrašnjeg vazduha u autu? Do sad sam kupovao onaj običan sa aktivnim ugljem, ali vidim da isti proizvođač (filtera iz prve ugradnje) nudi i HEPA filter. Cilj mi je da udišem zdraviji vazduh dok vozim. Ovaj filter sa aktivnim ugljem ne može da eliminiše smrad iz izduva auta ispred mene ni smrad iz nečijih dimnjaka. Ne znam kakvi su utisci, da li to ovi HEPA filteri mogu.

Samo premijum vozila dolaze sa hepa filterom, npr električni Mercedes.
Koja je cena tog filtera kod nas? Takav filter ne može da bude jeftin, a vrv se i čeśće menja.

U svakom slučaju je najbolje zatvarati ventilaciju. Meni ni na jednom putu u Srbiji nije otvorena ventilacija kada ima drugih vozila. U inostranstvu često bude otvoren jer su motori značajano bolji pa se bar ne oseća smrad, ali svakako ir najbolje voziti pod klimom ako je potrebna ventilacija.

Nazad
Vrh Dno