Šta je novo?

Prečistač vazduha

Javite kad hocete Zepter, uglavnom moze i za ispod 70. Trenutno 67000. Moze kreditnim karticama na odlozeno, cekovima...

Pozdrav
Sta mislite o Philips preciscivacu AC0850/11? Bitan mi je najvise za spavaću sobu, zbog bebe, tako da ne mora da pokriva veliku površinu, samo da obavlja svoju funkciju kako treba i da nije bucan jer bi verovatno uglavnom nocu radio.
Gledala sam i AC1715/10, skuplji je za 15-ak hiljada, pa ne znam da li vredi uzeti njega, ili je i onaj prethodni sasvim ok?
Ili mozda gledati neki treći?

Ja imam AC0850/11 i biće ti super za bebicu nema potrebe da daješ više para. Tih je, troši malo struje (20W). Senzor zna da zabrljavi, ali samo uzmeš štapić za uši sa malo alkohola i to je rešeno.

Na koliko se menja filter, kako to ide, posto ih ima tri? Svaki posebno se menja?
Razmišljamo sad za ovaj drugi, da bi mozda obuhvatilo jos neku prostoriju, pa ako je dobar taj manji, trebalo bi da je i ovaj veci. Nego ne znam nikog ko ima Philipsov pa da cujem iskustva, svako koga znam ima Xiaomi.

Deklarisano je na 12 meseci, ali iz iskustva to je kraći period, zavisi od uslova u kojima radi. Ukoliko ti je prostorija do 50 kvadrata, ovaj ti završava posao. Prednost većih prećišćivača je brža filtracija i njihovi senzori su mnogo precizniji. Mana kod Philipsa ove serije je što nemaju ispisano na ekranu nivo čestice, pa moraš da gledaš app. Ukoliko ti finansije dozvoljavaju, world is your oyster.

Samo jedan filter se kupuje, to je ovaj.

Imao sam Zepter 7 godina. Radio je posao odlicno, filteri su malo skuplji ali se itekako osetio u stanu. Naravno jonizator treba iskljuciti, vise stete nego koristi.
Sada sam na Phillips AC 3055/51, radi bolje od Zeptera a i filteri su znacajno ekonomicniji. Mana mu je sto kada radi na max, moze lepo da ohladi prostor, napravi promaju a znamo kakav odnos imaju Srbi i promaja! :eek:

Kada nismo kod kuce, mozemo pomoću aplikacije da uključimo da počne da radi pre nego sto stignemo kuci?
Da li svi oni hlade? Malo mi je bezveze da bas hladi u sobi sa bebom dok spava, jer ako na primer ukljucim na auto rezim, moze odjednom da počne jace da radi i da hladi. I recimo u toku noci moze odjednom da počne jace da radi i da bude bucniji?
I jos jedno pitanje, izvinjavam se ali kad kupujem nesto bitnije, moram sve da znam, i na kraju ne mogu da odlučim sta cu 😵‍💫
Da li ovo znaci da ima jonizator, posto sam isto cula da ne valja zbog ozona
Pomoću tehnologije NanoProtect HEPA hvataju se zagađivači. Isto tako se koristi i statički elektricitet za njihovo privlačenje, čime se prečisti do 2 puta više vazduha u odnosu na tradicionalne HEPA H13 filtere uz veću energetsku efikasnost
Ovo je za model AC1715/10,

Moze da se ukljuci. Moj precistac je overkill za sobu sa bebom jer pokriva dnevnu, trpezariju i kuhinju cca 50m2.
Precistaci ne hlade, nisu klime, samo kazem da moj u najjacem modu napravi solidnu cirkulaciju vazduha, sto stvara osecaj hladjenja. Realno i ne koristi se u tom modu, sasvim dovoljno je i u najslabijem da radi kad se prakticno ne cuje.

Moze li se na Xiaomi Mi Air Purifier 4 isllkuciti jonizacija vazduha mehanicki, na dugme ili je to moguce samo preko aplikacije? Ako ne, da li Xiaomi Mi Air Purifier 4 lite ima opciju jonizacije vazduha ili ne? Posto je keva asmaticar plus boluje od hronicne opstrukcije pluca potreban mi je preciscivac vazduha na kom se lako moze iskljuciti jonizacija vazduha ili jos bolje da i nema te opcije jer bi joj ozon koji se stvara kod takvih uredjaja verovatno smetao.

Moze li preporuka do 200e, kancelarijski prostor od nekih 45 kvadrata? Posto je u pitanju Valjevo, vazduh je zimi pakao...
Ono sto je meni delovalo na prvu kao dobra kupovina je xiaomi 4 pro za 24 hiljade i obican 4 za 17...

Treba mi filter za xaiomi air purifer eu 4 pro.

Nasao sam ovaj filter, da li je ovo original?
Rekao bih da je ovo hepa13, ali nigde ne pise u opisu pa me strah da se ne zeznem.

Poslednja izmena:
Treba mi filter za xaiomi air purifer eu 4 pro.

Nasao sam ovaj filter, da li je ovo original?
Rekao bih da je ovo hepa13, ali nigde ne pise u opisu pa me strah da se ne zeznem.
Jeste, ja sam pisao coveku isto pitanje pa mi je rekao da je filter identican xiaomiju iz iste fabrike, pa sam mu predlozio da dopuni opis zbog nas tehnikalaca.
Koliko vidim uradio je to i sada pise dole u opisu da je HEPA.
Nazalost ja ga nisam bio kupio jer sam zurio i nisam mogao da cekam odgovor na taj mail ali sledeci put sigurno hocu.
Javi utiske ako kupis

Da li je neko probao ovu vrstu filtera?

Prostorija je u prizemlju i malo se oseca vlaga ali je nema vidljivo nigde. Luftiranje zimi je skoro pa nemoguće.

Filter ti nije rešenje za vlagu. To je mnogo bolji odvlaživač. Prethodno izmeri sa meračem vlažnosti, imaš na Ali-u jeftino.

To što se ne vidi, ne znači da buđi nema. Bolje reši uzrok.

Filter ti nije rešenje za vlagu. To je mnogo bolji odvlaživač. Prethodno izmeri sa meračem vlažnosti, imaš na Ali-u jeftino.

To što se ne vidi, ne znači da buđi nema. Bolje reši uzrok.
Uzrok, ukopan deo pod nagibom, nemoguće je prici sa te strane zida jer je naslonjen na zemlju.

Finansijski ogromna investicija. Povremeni problem se javlja samo zimi kada je konstantno zatvoreno.

Ništa nećeš postići sa tim filterom, samo odvlaživač... Ja sam skoro pazario Midea MDDF-20DEN7-QA3 za 20ak hiljada ali nisam ga još koristio, čeka u kutiji da počne prava zima. :)

Ako bi jeftinije da prođeš možeš da probaš i onaj ceresit apsorber vlage sa izmenjivim tabletama, to neki rođaci koriste i kažu da stvarno skuplja vlagu ali meni nešto ne uliva poverenje...

Imao sam Zepter 7 godina. Radio je posao odlicno, filteri su malo skuplji ali se itekako osetio u stanu. Naravno jonizator treba iskljuciti, vise stete nego koristi.
Sada sam na Phillips AC 3055/51, radi bolje od Zeptera a i filteri su znacajno ekonomicniji. Mana mu je sto kada radi na max, moze lepo da ohladi prostor, napravi promaju a znamo kakav odnos imaju Srbi i promaja! :eek:
A kako se gasi jonizator na therapy air?

Moze li savet, pomoc prijatelja. Zivim na Nbgd, cerkica kako krene hladno vreme kasljuca. Razmisljam da kupim Xiaomi 4 Pro EU. Pise da ima jonizacija vazduha, zanima me da li to moze da se iskljuci? Ovaj preciscivac je sada oko 24.000 na shopsteru, sto je stvarno okej cena. Nije problem cena kada je udravlje u pitanju, nego ovako citajuci ne vidim da cu dobiti nesto bolje dobiti ako kupim npr Zepter therapy air... Nova tema za mene, znaci mi svaki komentar, hvala.

@Nevena 29 pošto je krenula grejna sezona kašljucanje može da bude i zbog suvog vazduha. Mislim da većina prečistača ima senzor vlažnosti vazduha, pa ćeš videti koje su vrednosti u kući.
Inače imam Xiaomi 4 i 4 Pro. Sa oba sam zadovoljan. Pro je nešto tiši od ne pro modela.

Poslednja izmena:
Moze li savet, pomoc prijatelja. Zivim na Nbgd, cerkica kako krene hladno vreme kasljuca. Razmisljam da kupim Xiaomi 4 Pro EU. Pise da ima jonizacija vazduha, zanima me da li to moze da se iskljuci? Ovaj preciscivac je sada oko 24.000 na shopsteru, sto je stvarno okej cena. Nije problem cena kada je udravlje u pitanju, nego ovako citajuci ne vidim da cu dobiti nesto bolje dobiti ako kupim npr Zepter therapy air... Nova tema za mene, znaci mi svaki komentar, hvala.
najbolje je kombinovati preciscavac i neki ovlazivac, trebalo bi da u kuci zimi vlaznost bude oko 40-45%.
Slicno se desava i mojoj cerki kada padne vlaznost ispod 40 a ona trci skace krene da kasljuca

Obavezno i pregled kod pulmologa da se uradi spirometrija. Mene nisu lecili kako treba i sad zivim na pumpici.

Na temu, imam 2 komada Xiaomi Mi 4 Lite, oba pokrivaju po 45m2 i to rade uspesno.
Na zalost klinac nasledio sklonost ka astmi pa je trenutno na inhalaciji, sta sam primetio, preciscivac pre inhalacije pokazuje 5, kad krene ihalacija skoci na preko 100, kad zavrsi bude 185! Sad, logika mi govori na nebulizer (inhalator) rasprsuje tecnost na manje od 2,5 mikrona i onda on pokazuje toliku vrednost. Kad izluftiram ta vlaga izadje i pokazuje manje.
Ako neko ima slicno iskustvo nek podeli.

I par brzih pitanja, koliko cesto treba da se ocisti laserski senzor, nema pusenja, kuvanja pomalo ali se otvara prozor?

Pogledacu temu detaljno ali na brzinu, da li filter moze da se pere ili mora zamena u mom slucaju (malo kuvanja bez duvanskog dima)?

Активни угаљ у филтеру не можеш да опереш, мора замена.
Сензор издувај хладним феном за косу.

Obavezno i pregled kod pulmologa da se uradi spirometrija. Mene nisu lecili kako treba i sad zivim na pumpici.

Na temu, imam 2 komada Xiaomi Mi 4 Lite, oba pokrivaju po 45m2 i to rade uspesno.
Na zalost klinac nasledio sklonost ka astmi pa je trenutno na inhalaciji, sta sam primetio, preciscivac pre inhalacije pokazuje 5, kad krene ihalacija skoci na preko 100, kad zavrsi bude 185! Sad, logika mi govori na nebulizer (inhalator) rasprsuje tecnost na manje od 2,5 mikrona i onda on pokazuje toliku vrednost. Kad izluftiram ta vlaga izadje i pokazuje manje.
Ako neko ima slicno iskustvo nek podeli.

I par brzih pitanja, koliko cesto treba da se ocisti laserski senzor, nema pusenja, kuvanja pomalo ali se otvara prozor?

Pogledacu temu detaljno ali na brzinu, da li filter moze da se pere ili mora zamena u mom slucaju (malo kuvanja bez duvanskog dima)?
Molim te nemoj da pereš filter. Samo ga usisavaj.

Da, senzor može da pokaže veću vrednost kad čistiš, brišeš, prskaš itd., zato najbolje da otvor prozor na kratko i onda vidiš koja je stvarna vrednost. Žao mi je što se oboje mučite sa plućima - da li u prostoru u kojem živite imate/ste imali buđ? Jesi li merio vlažnost vazduha?

Nazad
Vrh Dno