Šta je novo?

Prečistač vazduha

Postoji li takav?

Ima prečistača vazduha koji i greju i hlade (Dyson) ali se hlađenje postiže samo duvanjem ventilatora.

Mislio sam sa vodom.

Na kraju, svaki prečišćivač duva...

Kao što sam rekao, on javlja koliko je čist vazduh, i usput sa gornje strane duva hladan vazduh. Nema nikakvih creva...

Samo duvanje pojačava isparavanje vlage sa kože što joj oduzima toplotu, ali ne hladi sobu što je bilo inicijalno pitanje. Kraj.

Poslednja izmena:
Prelistala sam malo temu ali ne nađoh konkretan odgovor, koji je najbolji prečišćivač?

Princip rada je svima isti, filter iza koga je ventilator koji usisava. Dati 69k je suludo. Realna vrednost je 20 evra filter i 30 evra ventilator i elektronika, sve ostalo preko je pakovanje, softver, značka.

Bolje kupi 5 jeftinijih za svaki ćošak stana,nego jednu budalaštinu. Najbitnije u izboru je da ima zamenskih filtera koji nisu preskupi.

Vredi li uključivati prečišćavac noću po ovoj sparini, u sobi gde nema klime?

Upali ga pa vidi vredi li, kako ocekujes da mi znamo to :)

Kad povuce brze oseca se strujanje vazduha ali nije to ventilator ili klima :)

Ako mislis na preciscavacki deo, neka radi, nece nista da mu bude :)

ja prvih 4-5 dana kada sam ga kupio imao crvene zone i od tada retko kada vrednosti vece od 5. I ne obracam vise paznju na njega, otvarao filter iz radoznalosti da vidim ima li sta, gotovo cist. A na nekih 50% je filter. E sad jeddna zanimljivost, da li je plod slucajnosti ili mozda preciscivac ima nekog udela ne znam. Uglavnom pomerali smo trosed da usisamo ispod njega kad ono nema prasine, mislim na onu sto uvek bude nakupljena po filcu ispod i sto moze da leti. E sad do cega je ne znam, ipak mi nekako nelogicno da preciscivac ima udela u tome

Kod mene ne radi preko leta uopste, nema smisla kad pm2,5 ne prelazi 10-15(obicno je na 5-7)
Pa ima smisla da nema smisla :D al mi nekako glupo i da ga drzim ugasenog, jer mozda ce doci neko zapaliti cigaretu, mozda ce se kuvati u prostoriji, mozda naleti neki zagadjeni talas, sta znam!? A sad kad bih ga iskljucio, brojcanik za trajanje filtera bi stao, i nastavio onaj dan kada bih ga ukljucio?

Nije samo najskuplji, odlican je.
Za tri puta manje novca jeste. Ovako je samo jedan običan Kinez sa fancy imenom.

Izgleda poznato?

A i jeftiniji je.

Nazad
Vrh Dno