Hvala na odgovoru. Poenta je u tome sto dete od novembra do marta -aprila ima problem, tj. kad se upali grejanje pa do kraja grejne sezone. Kada grejanje ne radi, on je otpusen, tako da dolazim do zakljucka da nije problem u duseku, mada verovatno i u njemu ima alergena, kao ni u ishrani. Problem je sto podno podise prasinu u kojoj su alergeni, npr. grinje, cestice prasine.... i onda se zapusi. Inace, nemamo tepihe, nemamo zavese, u negoovoj sobi je drveni krevet, klasican lezaj, samo dusek ima. Ormar mu je zatvoren skroz, nema skoro nista na policama, sve je zatvoreno... Ali to podno grejanje ocigledno podize prasinu sa alergenima, pa sam pokusala sa preciscivacem da resim problem, medjutim nismo uspeli. Pitam se da li postoji neki drugi uredjaj za resenje problema? Deluje mi da taj jonizator bas to radi, ali niko nije izneo svoje iskustvo i dosta su kritikovani da vise stete nego sto koriste, ne bih da napravim kurslus. Vlaznost je skoro uvek konstantna , 50%, verovatno jer je i temp. u sobi uvek ista. Mada me i cudi tolika vlaznost sanpodnim grejanjem, imam utisak da je manja.Jes da je zaokret u razmišljanju, pošto sam ja bio takvo dete: šta dete jede?
Slatkiši, paradajz, mleko (ne svako, u razvijenom svetu vode računa o vrstama krava u vezi sa tim, kod nas ne). Neko voće može da smeta, neko ne. Morate sami da ispitate.
Neke ideje šta može da se izbaci, a šta ubaci:
Foods High in Histamine
Histamine is chemical released by your immune system in response to potential allergens, but too much of it leads to coughing, wheezing, & watery eyes.www.webmd.comThe Food List | Histamine Intolerance
Managing your diet will be a key factor in your quest to improve your well-being. Find out more about the food list here.www.histamineintolerance.org.uk
Prečišćivač svakako pomaže, ovlaživač takođe ako je suv vazduh, ali kod vas je idealno rekao bih. Ja bih se edukovao na smeru ishrane i pratio na šta dete reaguje. Meni lekari nisu pomogli, njima je funkcionisanje imunog sistema van poimanja, spasavajte sami svoje dete.
Hvala svima na odgovorima!