Šta je novo?

Prazni diskovi - kvalitet ???

zoran

Čuven
Učlanjen(a)
31.03.2002
Poena
604
Koji su trenutno najkvalitetniji prazni diskovi kod nas za 40x rezanje, i gde mogu da se nabave?
Pozdrav

zoran je napisao(la):
Koji su trenutno najkvalitetniji prazni diskovi kod nas za 40x rezanje, i gde mogu da se nabave?
Nisu se jos pojavili kod nas, a i napolje je slab izbor.

zoran je napisao(la):
Pozdrav

Princo se rezhu bez problema na 40x i posle se chitaju sasvim pristojno (nema nekih uocljivih usporenja i sl) a kakv im je kvalitet, pa ne znam , ja sam prezadovoljan njima (mada se uvek nadje neko da ih ispljuje).
pokazite mi josh neki disk koji meze da se overburnuje na 40x i posle da se u cdspeedu normalno procita i rado cu njega kupiti. Jedino sto ne znam za Princo je kako se ponasha posle >5godina, tj. da li se ljushti i sl. mada to ne znash ni za firmirane diskove(meni su se neki verbatimi poceli ljushtiti posle par godina)

kontakt: Slobodan 011/432-043 , zvati posle 16h

Re: Re: Prazni diskovi - kvalitet ???

austin je napisao(la):
Princo se rezhu bez problema na 40x i posle se chitaju sasvim pristojno (nema nekih uocljivih usporenja i sl) a kakv im je kvalitet, pa ne znam ,

Austine, ne postize TEAC uvek 40x, iako prijavi da snima na 40x. Zbog kontroler brzine, test se obichno zavrshava sa 32x. Kad je snimanje stvarno bilo sa 40x, to mozesh da zakljuchish po vremenu potrebnom za snimanje. Ako je postignuta 40x brzina, onda je vreme potrebno za snimanje punog 700MB diska do 3:20.

Bane

Re: Re: Re: Prazni diskovi - kvalitet ???

Bane je napisao(la):
Austine, ne postize TEAC uvek 40x, iako prijavi da snima na 40x. Zbog kontroler brzine, test se obichno zavrshava sa 32x. Kad je snimanje stvarno bilo sa 40x, to mozesh da zakljuchish po vremenu potrebnom za snimanje. Ako je postignuta 40x brzina, onda je vreme potrebno za snimanje punog 700MB diska do 3:20.

Bane
nisam ih ja rezao vec sam info dobio od Vince Cartera i D-KEE-a kao i od jos par ljudi (potvrdu da princo moze da se reze sa 40x u nero-u). e sad koja je stvarno brzina rezanja ,ne znam ali su mi ljudi pominjali vreme od oko 3,5 minuta, ako se ne varam. dal to odgovara 40x specifikaciji, ili 32x nemam pojma jer imam teac24x pisach koji uglavnom koristim na 16x sa princo diskovima - (vazniji mi je kvalitet otiska nego 1 minut gore dole :p ) , pa ne umam da procenim.

Re: Re: Re: Prazni diskovi - kvalitet ???

Bane je napisao(la):

Bane

Pravo da ti kazem, meni je (cini mi se) bas sve Princoe snimao na realnih 40x (vidi se po vremenu). Inace, sto se problema sa njim tice, konacno sam otkrio u cemu je fora, jos samo kada bih uspeo da okacim reply u onom threadu...

tdk d-view 24x, u 3 boje, svaka slim kutijica pakovana poseb

Mozda cu nekome da postanem dosadan, ali od kako smartby16x nisam mogao da nabavim za manju cenu od 1.25dm na 100 komada presao sam na tdk d-view 16x. Dok sam imao 24x rezac rezao sam ih na 24x i nije bilo problema. Ovih dana su se pojavili d-view certifikovani na 24x pa cu ih probati na maximalnoj brzini na tikovoj 40ici. Vucem ih i po torbici, i ne grebu se nista specijalno, tako da su mi savrseni.
Za one kojima mediji trebaju sa kutijom i papirom za upisivanje sadrzaja mislim da su odlicni. Atip je Ritekov i kaze da je u pitanju cyanin, mada je vrlo diskutabilan ovaj podatak (o upotrebljenom pigmentu)
Inace generalno smatram da su (svi) danasnji mediji sasvim ok, prvenstveno zato sto ih danasnji rezaci dobro upisuju, i da je mnogo bitnije kako ce se diskovi cuvati nego koji ih je proizvodjac proizveo (a za neupucenje-zgodno je znati da mnoge ( poznate) firme uopste ne proizvode diskove kojima stavljaju svoje logo-e, i da sve diskove za koje smo culi proizvode svega par firmi [za koje mnogi nikad nisu culi- npr: Smart Buy je proizvodi firma koja se zove Prodisc ...]).

Usput, akonto realne brzine pisaca (sto rece i moderator), nijedan npr. 40x pisac ne moze odmah da zapocne rezanje na maximalno mogucoj brzini (zato sto je potrebno nesto vremena da je dostigne, od pocetka upisivanja - pogledati link koji sam dao u postu "!!!!teac katastrofa!!!!").
(I) oni koji koriste easy cd creator (v.5x) to dobro znaju, jer im on tokom rada prijavljuje realnu brzinu rezanja (mada cu se sloziti ako neko kaze i da je to prijavljivanje brzine diskutabilno).

I mozda najvaznije sto `tedoh da kazem: Ne znam kako mnogi ostali, al` kad su mi bitni podaci (za cuvanje), onda rezem i sa testom i sa verifikacijom (Easy CD Creator Basic 5.3x).

Nazad
Vrh Dno