Šta je novo?

pravopis u office 2007

• Začetnik teme Začetnik teme Don54
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Don54

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
619
Kako da podesim u wordu 2007 da mi kontrolise tekst tj, da mu ukljucim pravopis za srpski jezik.

po "difoltu" office je samo na engleskom (odnosno ima jos i nemacki i francuski .. mozda i onaj neki kineski ili koji vec ...)

ali za srpski nema (jos uvek) bar ne u "radnjama" gde mi to kupujemo ... to su sve "en-us" verzije

Srpska verzija Office 2007 ce izaci u septembru, ceo interfejs je na srpskom a u toj verziji ce biti recnici i za bosanski i za hrvatski (da ne sirimo diskusiju o razlicitosti jezika)

Enivejz, radim na jednom projektu za ovu domacu kancelariju Microsofta i za taj projekat potreban mi je i Windows na srpskom (koji sam toliko mrzeo a da ga nikad nisam probao, medjutim sto ga vise koristim to mi je sve bolji) a uspeo sam zbog rokova da dobijem i tu verziju Office-a tako da se trenutno sa njom igram i mnoooogo je dobro !! tako da se malko strpi do septembra i bice sve ...

btw .. sto vise koristim lokalizovan softver sve mi se vise svidja 😉

mali edit: da li je moguce nekako skinuti i metnuti recnik srpskog u engleski office nije mi poznato .. ova verzija koju sam iskukao pre roka je totalno lokalizovana i ima sve te recnike (ima pored nasih i za engleski i nemacki i francuski .. mogu i da se iskljucuju recnici prilikom instalacije)

Poslednja izmena:
mali dodatak

Sada je moguce skinuti trial verziju lokalizovanog office-a (latinica) sa sve recnicima sa zvanicnog sajta. Samo kada se odabere Office paket (Proffesional 2007) ima jedna padajuca lista u kojoj se nalazi spisak lokalizacija.

Nakon ovoga se skinu dva fajla (ukupno oko 600nak mb) - mada ako se ne varam drugi fajl (manji - oko 200mb) sadrzi sve programcice i ispravke koje su neophodne da bi se uopste instalirao Office 2007 (.net framework, hotfix, windows installer itd..)

(naravno u pitanju je trial verzija i dobije se kljuc za 60 dana) ...

Ja sam video na jednom forumu: "Office 2007 - Language Pack"

Product Description
Microsoft's Office Multi-Language Pack 2007 expands your desktop PC's language support. With this add-on, your Microsoft Office desktop can support 37 languages. Menus/User Interface, Help, Dictionary, Thesaurus, and Spell Checker. It works for all the User Interfaces, Help Menus, and document proofing tools for Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007, Access 2007, Outlook 2007, OneNote 2007, InfoPath 2007, Publisher 2007, SharePoint Designer 2007, Project 2007, Visio 2007, and Groove 2007. Supported Languages: Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hebrew Hindi Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Latin Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Poslednja izmena:
Koliko ja znam ne postoji zvanichan srpski LanguagePack ili neki drugi koji sadrzi srpski jezik za Office 2007 ali dobro. Trenutno je jedino reshenje da instalirate prvo Office 2003 (moze samo Word), onda instalirate ProofingTools2003 a preko instalirate office 2007 i eto. Malo smara ali ionako ne radite to svaki dan.

Sto se tice language packova sad malo pogledah i naleteh na ove stvari:

Deploy multiple language versions of the 2007 Office system
http://technet2.microsoft.com/Offic...863d-496b-af8a-ceb3135a888c1033.mspx?mfr=true

Language Packs for the 2007 Microsoft Office
http://office.microsoft.com/en-us/suites/HA102113691033.aspx

e sad ovaj laguage packs to se placa ... mislim za ovaj Office na srpskom sto se skida trial pokusao sam da mu stavim kljuc sa onih "narodnih" verzija ali nije uspelo tako da ne verujem da tek tako moze da se skine language pack i na "foru" da se namesti .. (bar ne dok ga neka ambiciozna braca ne "prerade" 😉 )

Taj "Office 2007 - Language Pack" sto sam gore spomenuo video sam de je "preradjen" 😉

Ajde mi to malo vishe definishi? Jel radi srpski za office 2007 ili ne? Mozesh i na PM.

Ajde mi to malo vishe definishi? Jel radi srpski za office 2007 ili ne? Mozesh i na PM.

ako se ne varam ovde mislis na Englesku verziju (preradjenu) Office-a ... (jer vec sam rekao da to ima i radi ali na srpskoj verziji..)

@all
Imao sam dosta posla ovih dana, tako da cu probati neku operaciju za koji dan .. elem pravopis u wordu (bilo srpski bilo engleski) je u stvari neki "dictionary" fajl i trebalo bi samo da ga prebacim sa verzije na verziju i ne vidim sto to ne bi radilo (posto kad se dodaju reci lepo kazes za koji jezik dodajes i to je to...)

kad malo prodju obaveze probacu da obavim ... mozda i uspe

ovaj srpski office mi je extra fenomenalan, samo ce me malo smori kad istekne taj trial period ...

linkovi su:

www.trymicrosoftoffice.com (to je stranica za preuzimanje tih trial varijanti)

a matricna stranica Office-a je: http://office.microsoft.com
generalno ova stranica mi je u favorites jer ima da se skine mnogo toga besplatno (clip art, templejti, ima i finih tekstova, tips and tricks, tutoriali i sl.)

ako vam je komp podesen na "srpski" (datumi, zarezi i sl.) stranica http://office.microsoft.com ce to prepoznati pa ce izbaciti sadrzaj na nasem jeziku, a ako ne ima u gornjem desnom uglu promena jezika a direktan link je http://office.microsoft.com/sr-sp-latn/default.aspx e tu onda pocinje zabava 🙂 sve na nasem ima isto kao i na engleskom, ali je zanimljiv deo sto su sve pretrage i katerogrije za skidanje bilo clipart bilo templejta na srpskom !!! dakle kateogrija "ljudi i prioda" i sl. Ako je postojalo ranije ja se izvinjavam, ali ja sam to tek skoro provalio pa rekoh da podelim sa vama :type:

Elem bilo na prvoj stranici koju sam rekao bilo na maticnoj stranici odaberete opciju "try" ili "download" odabere "Microsoft Office 2007 Professional" i kada prikaze stranicu sa detaljima ima dole padajuca lista gde moze da se odabere lokalizacija proizvoda, tu naravno odaberete naski i to je to ... posle registracije (live, hotmail, msn nalog) dobijate aktivacioni kljuc za 60 dana i dva linka za download, veci fajl (~450mb) je office, dok je drugi (~250mb) .net framework, hotfix, win installer itd.. sve sto treba officu da bi se pokrenuo ... kada se to skine i instalira to je to .. za punu verziju se dalje kupuje kljuc i aktivira se, tako da nema nikakve razlike izmedju ove verzije i full verzije.

nadam se da je bilo od pomoci ...

Nazad
Vrh Dno