Šta je novo?

Pravljenje particija

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je moguce uraditi particionisanje diska ukoliko postoje podaci na njemu?
Konkretno, u pitanju je sistemski disk, a posto je ispunjen nesto manje od pola[ Maxtror 80GB] podelio bih ga na pola, Da li je izvodljivo?
Ako jeste, da li je najbolje resenje partition magic?
Pozdrav :wave:

Nije bas preporucljivo, ali ako bas moras, najbolje da prvo bekapujes podatke, pa tek onda koristi partition magic.

Imas na hiren's boot disku par interesantnih alata za resize particija izmedju ostalog tu je i partition magic i naravno da je moguce i to veoma jednostavno.

Pozdrav.

Odlicno!
Posto je moguce, kako izbeci prilikom deljenja da se neki fajl ne potkaci i izdeli?
Da li bi trebalo da se uradi defragment prvo?
Nazalost, nemam hiren's boot disk, al imam Super WinPE plus 2004.

Odlicno!
Posto je moguce, kako izbeci prilikom deljenja da se neki fajl ne potkaci i izdeli?
Da li bi trebalo da se uradi defragment prvo?
Nazalost, nemam hiren's boot disk, al imam Super WinPE plus 2004.

edit: Samo jos da dodam jedno pitanje, da li da stavim FAT ili NTFS, sa kojeg sistema je laksi povracaj podataka.

Poslednja izmena od urednika:
Defragmentaciju treba u svakom slucaju da uradis jer ti ona arrangeuje podatke i smanjuje vreme i sansu da dodje do nekog problema pri particionisanju. Fajl kod aktuelnih programa sigurno se nece podeliti.
Posle defragmentacije prvo povecas zeljenu particiju pa tek onda konvertujes u neki drugi fajl sistem. A sto se tice da li treba da ides na FAT ili NTFS to zavisi od sistema koji imas. Na Win98 i ME radi samo FAT a ako imas bilo sta novije onda ides na NTFS.

:type:

Da li je moguce uraditi particionisanje diska ukoliko postoje podaci na njemu?
Konkretno, u pitanju je sistemski disk, a posto je ispunjen nesto manje od pola[ Maxtror 80GB] podelio bih ga na pola, Da li je izvodljivo?
Ako jeste, da li je najbolje resenje partition magic?
Pozdrav :wave:

Puno puta sam to radio sa Acronis Disk Director-om, uvek sam pre toga uradio defragmentaciju i nikada nisam imao nikakvih problema. Pozdrav.

Obavezna defragmentacija pre resize. Inace ja sam jednom izgubio file system posle resize ( nisam defragmentovao disk prethodno ) i morao sam da se mucim sa spasavanjem istih...

Radio sam to sa Partition Magic-om 8 X puta i uvek je bez problema odradio posao bilo da je FAT32 ili NTFS! I tek posle obavljenog posla sam radio defragmentaciju sa diskeepreom obično!

Poslednja izmena:
Defragmentacija se radi samo ako ti se zuri :)

Vrh Dno