Šta je novo?

Pravljenje crtanog filma

SaXiuS

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
154
Da li neko ima iskustva u izradi jednostavnih crtanih filmova? Sta mi je sve potrebno? Koji programi, alati, web stranice, itd? Ne treba mi nista specijalno? Jednostavne animacije i modeli. Od cega da krenem?

Ajd za pocetak Poser 8.

Kakav crni Poser za crtane filmove???!!!???!! Coveku treba softver za 2D animaciju.
Toon Boom Studio je the best. Ima i svoju Pro verziju koja kosta nekiliko hiljada USD. Zatim Anime. Ima i nekih laksih/jeftinijih resenja, a bilo je i tema broja (2d vs 3d animacija) u Svetu Kompjutera (avgust ili septembar, cini mi se)... Tu je nabrojano i uporedjeno nekoliko vrsta tih programa.

Toon boom jeste odlican, ali nazalost nema puno tutorijala za njega. Za pocetnika koji samo hoce malo da se zeza bih vise preporucila Flash bas zato sto ima tonu tutorijala.

Toon boom jeste odlican, ali nazalost nema puno tutorijala za njega. Za pocetnika koji samo hoce malo da se zeza bih vise preporucila Flash bas zato sto ima tonu tutorijala.

+1 za flash.
Tona tutoriala, lako za koriscenje.

Sumnjam da hoces bas profesionalno to da radis.

Ako se ne varam, jedan od najjednostavnijih crntanih filmova (south park ) je pravljen upravo u flashu. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno