Šta je novo?

pravilno punjenje Ni-MH baterije???

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
"problem" je u sledecem:
kupio sam siemens m35i kod telekoma, u okviru njihovog sim set paketa , i kada sam pitao kako da formiram bateriju , tim koji izdaje telefone mi je rekao 3 puta po 10 sati....

kada sam stavio ugasen telefon na punjac, poceo je onda puni, ali posle nekih 2 sata je prestao da puni i pokazivao je punu bateriju!!

(doduse u uputstvu i pise da je baterije puna posle 2 sata ali to se valjda odnosi na vec formiranu bateriju)

kada sam izvadio punjac na trenutak , i ponovo ga vratio u telefon on je ponovo poceo da puni , ali ovaj put nesto krace, i tako nekoliko puta dok perod punjenja nije trajao samo 10 minuta.....

u cemu moze da bude problem ida li je ovo normalno za ovakvu vrstu baterije???

baterije je 3,6v 500mAh a punjac 5v 300mAh

U principu se svaka baterija prvi put napuni do kraja i isprazni do kraja.

Ma nema veze sto ti je pokazivala da je puna, trebao si da je ostavis da se puni toliko, a pre toga si trebao da je nacisto ispraznis.Verovatno si lose formirao bateriju, videces vec koliko ce ti trajati.
Nego, gde si majke ti uspeo da kupis taj telefon (ja sam hteo da kupim Sim paket na firmu, i nisu mi dali u onoj poslovnici kod Cumicevog, kazu moze samo za privatna lica, a na sajtu svasta napisali :mad: FX

TEP3A je napisao(la):
"problem" je u sledecem:
kada sam izvadio punjac na trenutak , i ponovo ga vratio u telefon on je ponovo poceo da puni , ali ovaj put nesto krace, i tako nekoliko puta dok perod punjenja nije trajao samo 10 minuta.....

E to ti nije trebalo. Nisi trebao da vadis punjac bez obzira sto je pokazivalo da je baterija puna. Trebao si da ga ostavis dugo u telefonu, pa da ispraznis bateriju skroz, pa onda opet napunis. Moli Boga da ti nije otisla beterija dodjavola

Nemoj da se brines nisi nikako zeznuo bateriju. I da si je punio samo do kraja kao prvi put, posle takvih 3, 4 punjenja baterija bi dobila pun kapacitet. Da je u kom slucaju bila stara Ni-Cd baterija mogao bi da imas problema, ali ovako ne brini.
Pozdrav!!!

baterija , je dosla uz telefon potpuno prazna, nije mogla da izdrzi ni da pokaze onaj svetionik...

telefon je bio na punjacu skoro 12 sati..
dakle , samo povremeno "vadjenje-guranje" oko 7-8 puta....i to sa pauzom od 2 sekunde , tako da ne verujem da je baterija to mogla i da vidi , jer je punjenje ipak " hemijski" proces...

skinuo sam ga sa punjaca 1 maja ujutru u 4 i otisao u ribe , i bez gasenja i uz maltretiranje koje dozivljava samo nov telefon evo , danas je baterije pokazala polovinu kapaciteta... sad neznam kako drugima traje , ali meni je prethodna na prastaroj 8110 trajala 10 sati tako da mi je i ovo neverovatno..

vise me brine neslaganje karakteristika punjaca i baterije ..?

da li neko ima iskustva sa ovim telefonima??(mislim na bateriju??)

i da li postoje baterije veceg kapaciteta za ovaj tip telefona??

eee..da i da li treba da bateriju odmah, sto pre ispraznim , pa da je ponovo punim , ili da je pustim da se normalno potrosi pa onda punjenje...??? mislim na opciju "batery care" koju ima m35i..?

p.s. u nisu sam normalno otisao sa izjavom o osnovnom sredstvu ,sacekao 1 dan da legnu pare na racun telekoma i podigao telefon..

dobio sam m35i+sim karticu sa 500din za 6300..
sad dajem karticu na prodaju pa ako neko hoce..

To sto pise na kutiji recimo ili u uputstvu da baterija traje toliko i toliko nemoj da uzmes mnogo u obzir. Ako te interesuje kako odredene radnje na telefonu uticu na trajanje baterije pogledaj na sajtu u potpisu u FAQ sekciju. Najvise na trajanje utice svetlo. Ugasi svetlo, tj. pali ga samo kada ti je neophodno (nocu), i videces koliko ce ti duze trajati baterija.
Nisam te bas razume sta si hteo da kazes sa onim "neverovatno". Da nisi mozda hteo da napises 10 dana?
Mozes da kupis Li-Ion bateriju koja se inace nalazi po default -u u S35. Postoje i veceg kapaciteta.
Punjac ti je sasvim ok.

Artz je napisao(la):
Nisam te bas razume sta si hteo da kazes sa onim "neverovatno". Da nisi mozda hteo da napises 10 dana?
Da si ikad imao 8110 savršeno bi razumeo šta je hteo da kaže ;)
LiIon baterije kojima na kutiji piše 30-50h standby FX

jddipqd je napisao(la):
Da si ikad imao 8110 savršeno bi razumeo šta je hteo da kaže ;)
LiIon baterije kojima na kutiji piše 30-50h standby FX

Da cuo sam da je baterija na recimo 8310 strasno losa u trajanju.

hehehe...
meni je stand-by trajao oko 12 sati maximum na 8110 ali...!!

pre 4 godine kupio sam ga polovnog za 150 demona i sa tom istom baterijom, i telefon me je sve ovo vreme sluzio besprekorno!!
nema , servis , signal , i ostali problemi..
a da ne pricamo da je to jedan od retko lepih telefona...

ali staces.. vreme ga je pregazilo.....

sada furam ovaj siemens M35i i prezadovoljan sam....

nego, nabavio sam kabli za povezivanje istog na pc i programce za cackanje po istom :)

pa me zanima koliko je to rizicno??
mislim , ne zelim da prekodiram , ili tako dalje , vec da sa vremena na vreme promenim logo, i neku melodiju ako moze..?

Ako nisi siguran da znas sta radis nemoj da se zezas sa dekodiranjem, ima dosta negativnih iskustava.
Za melodije i logo -e nemoj da brines, ubodi kabl, nabavi neki program za to i pici.

pa samo sam na to i mislio..
nema potrebe da se nesto prekodira..
da li je moguce promeniti sve melodije???

mislim sta sve moze da se promeni???

a da nije prekodiranje u pitanju, mislim na "kozmeticke" izmene...?

p.s.da vas ne zeza forum ako mu se pristupa preko @lite???

kad kliknem na link za forum , na gravnoj strani na benchmark.co.yu on mi opet otvori istu tu stranu???

el iskusio neko ove probleme???

Mozes promeniti samo onu jednu predvidjenu melodiju. Ostale nije moguce promeniti. I mozes da promenis Operator Logo. To je to. Ako znas sta radis, mozes ubaciti novi software, posledni za C/M35i modele je 24. Ne dobijas nista novo od funkcija, ispravljeno je puno bagova pocevsi od v16, malo duze drzi baterija i bolje se ponasa na mestima gde je slab signal.
Ja najvise cekam da se pojavi verzija soft -a sa serbian tj. serbo-croat verzijom T9 predictive input -a. Na www.t9.com pise da su ga napravili ali se ne moze skinuti posebno i ubaciti. Skoro se pojavio ceski T9 pa je siemens izbacio v24 koji sadrzi doticni. Ocekujem uskoro da ce isto uraditi i za srpski. Ako neko zna nesto vise o ovome neka napise.
Pozdrav!!!

I da zaboravio sam, da bi proverio koja je verzija soft -a ukucas *#06# i onda kada ti prikaze IMEI broj pritisnes levi klackalica taster (onaj ispod kog ne pise nista).

verzija je 18

koliko je opasno promeniti software???

mislim, da ne bude trajnih posledica???

Nije opasno promeniti i neces imati posledica, opet ponavljam ako znas sta radis. Ako ti ne pravi probleme, ne gasi se ili koci ili nesto slicno onda nemoj da se zezas i da menjas.
Odredjene verzije se osdredjenim metodama ubacuju u telefon. Postoje razliciti unlock -eri za razlicite verzije software -a itd. zato nemoj da se bakces ako ne moras.
Ako te bas interesuje poseti ovaj sajt i forum:

http://www.terra.es/personal4/nkmont/foro.htm
http://64.239.47.45/vbb/forumdisplay.php?s=&forumid=21

Nazad
Vrh Dno