Šta je novo?

Pravilno pisanje( na računaru) ,da li postoji uputsvo na srpskom ?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

treba mi uputstvo za pravilno kucanje na pisaćoj mašini ili računaru.

Nešto tipa:

- iza znaka znaka interpunkcije obavezno ide razmak
- jedino iza znaka otvorena zagrada ne ide razmak
- đ se piše kao đ a ne dj

...

Da li postoji ovako nešto već napisano? :)

Jedino što sam uspeo da pronađem je "pravilno kucanje" u smislu pravilnog rasporeda prstiju na tastaturi i položaju šaka.

Hvala!

Hvala ali to nije to: posle čitanja ovog teksta neko će ponovo zalepiti( a moža i neće) zagradu uz prethodni znak.

Dakle ne treba mi pravopis srpskog jezika već pravila pisanja na računaru (koja važe u suštini za svaki jezik!).

@whatgives TO JE TO!!!

ekstra je uradjeno!

HVALA! :wave:

Poslednja izmena:
Zar nije ironično kako se linkuje blog Istoka Pavlovića, a do pre nekoliko dana je pljuvan ovde na sva usta :laugh:

Poslednja izmena:
Pogledaj datum. Upravo zbog pljuvanja je i poceo sam nesto da pravi, umesto prevodjenja i lupanja svoje etikete. Ne morate nam se zahvaliti na pljuvanju, uvek smo tu da pomognemo :).

hm... ja nisam cuo za njega do sad. znam da ljudi vise na blejac.com ... ...ali evo citam njegov blog vec pola sata i stvarno je interesantan :)

Linear Draft, uz Wolfgang S-a, mi je bio omiljeni domaci elektro "projekat" krajem 90tih...

jeste, prepisuje sve proverene stvari ali isto tako i ne krije to :) - mala zemlja (tj. malo ljudi prica srpski) pa se lako cuje

Nazad
Vrh Dno