Šta je novo?

pravilna defragmentacija

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
do sada sam radio defragmentaciju tako što uključim disk defragment, sačekam neko vreme da se defragmentuje i nastavljam sa radom tamo gde sam stao. međutim u toku defragmentacije su uključeni (gledam u taskbar) utorrent (koji ide prosečno 400 kb/s), avast, zone alarm...

juče sam čitao u jednom časopisu savete za defragmentaciju i kažu da je najefikasniji način defragmentacije u safe modu. takođe se navodi da je to sporiji proces ali da će na taj način biti proces temeljno odrađen (jer je u upotrebi daleko manji broj fajlova).

da li grešim kada defragmentujem na moj način ili da ipak počnem da defragmentujem u safe modu?

ma jok, veruj vecina ne radi nikako, drugo, najbitnije je da disk izdelis na particije, tamo gde se cesto pise/brise defrag radis nedeljno, na ostalim partijama redje...

Ja sam prestao odavno da razmišljam aktivno o defragmentaciji. Windows 7 ionako to sam odradi s vremena na vreme, a meni je računar stalno uključen pa ima i kada.

Od kad je Windows postao "pametan" pa defragmentaciju odrađuje sam?

Fajl sistem mu je takav da je ona neophodna (za razliku od Linuxa), nije mi poznato da je odrađuje sam osim ako nije podešeno da se defragmentacija pokreće u određenim vremenskim intervalima

http://blogs.msdn.com/b/e7/archive/...d-engineering-the-windows-7-improvements.aspx

Best practices for using defragmentation in Windows 7 are simple – you do not need to do anything! Defragmentation is scheduled to automatically run periodically and in the background with minimal impact to foreground activity. This ensures that data on your hard disk drives is efficiently placed so the system can provide optimal responsiveness and I can continue to enjoy glitch free listening to the Eagles 🙂.

Podesen je po defaultu jednom mesecno 🙂 . Mada i to je nesto, pogotovo za ljude koji nisu upuceni i nikada ne pokrenu pa posle defragmentacija traje decenijama 🙂.

Ja sam do sada koristio TuneUp Defragmenter, sada sam bas hteo da proverim ovaj iz Windowsa, pa mi je Event Log bio iskljucen, sto je uslovilo da Task Scheduler bude iskljucen sto je uslovilo da ne Defragmenter bude iskljucen 😀 . Gotta love it...

Ma kakvi iz safe moda, tu je isključeno keširanje i to je preterano drndanje diska. Ja radim običan defrag iz Auslogic Disk Defragmentera s vremena na vreme, bez optimizacije i velikog preslaganja fajlova, samo da mi sastavi rascepane delove i to je to.

Ja radim preko TuneUp utilities programa, jednom u 2 nedelje, i to ako ima potrebe.

Ne moras da radis iz Safe Mode-a..ne dobijas prakticno nista time 😉

Dobija itetakao ako predhodno isključi system restore pa potom uđe u safe mode (obrisaće sve tačke vraćanja i defragmentiraće celi disk (ako obriše i virtuelnu memoriju tj. smanji je na nulu) a potom sve to vrati

Nazad
Vrh Dno