Šta je novo?

Pracenje protoka?

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Treba mi neki program koji bi mogao da prati protok na internetu i registruje prekide? Cale u vikendici ima neku net koji tipa 80% vremena ne radi i ovo sto radi prekida na svakih par minuta. I sad oni telefonom kao sve je ok. Treba mu sad neki program koji ce pratiti dakle i beleziti graficki ili kako god prekide i to u nekom druzem periodu, tipa bar nekoliko dana, ako moze i nedelja. To sve onda da snima u neki log fajl, koji bi on mogao da posle odnese njima da vide kako im ne radi internet.

Mislio sam na obaj bu meter, ali on izgleda ne moze ovo sto meni treba. On meri potrosnju i slicno, ali ne i prekide i to u nekom log fajlu.

ping ?

Imaš gadžet za win 7 koji se zove network meter, ja ga koristim, dobar je i ima prikaz na grafikonu, ali nisam siguran da može da loguje i trenutnu brzinu...inače je odličan za merenje protoka, odnosno količina poslato preuzeto

Hvala @dzonihsv. Mislim da je to to sto ce mi zavrsiti posao. Jedino sto je trial 30 dana, a posle se placa 29$ cini mi se, ali dobro, zavrsice se valjda za 30 dana. Inace mana mu je jedino sto ne moze da se izveze taj neki log fajl, ili bar ja nisam nasao nacin. Ima to nesto save project ili kako vec, ali to nije to.

Probao sam vec. Napisao sam u prvom postu. Samo sam pogresno napisao bu meter. On mi ne zavrsava posao, jer on pokazuje trenutni protok, ali meni treba nesto sto i kada se internet ne koristi, moze da belezi prekide. Znaci DU meter bi pokazivao ravnu liniju i kada je prekid i kada nema protoka jer niko ne koristi intenet. Ovaj multiping mislim da je bolje resenje, jer on ako sam dobro razumeo stalno pravi protok, pinguje neki sajt i onda pokazuje ako dodje do prekida, graficki. Jedino sto jos ne znam da li moze to nekako, osim preko print screen-a, da se izveze u neki fajl.

Vrh Dno