Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

Jako čudna stvar mi se desila, ali šta je više čudno u ovoj državi.. :/ naručio nešto iz kine došlo odande za 3 dana i ovde blejalo u mojoj pošti preko 20 dana i niko me nije zvao niti pokušao da donese paket.. odem do pošte koja je inače na 200m od mene i kreću odgovori "znate za vas deo ili nema poštar ili je stalno na bolovanju" , "ovo nam se nikada nije desilo" , " mora da vas je neko zvao na mob itd itd" .. naravno od pošiljke ništa, vraćanja u centralu i to je to.. koliko sam shvatio ne mogu ništa da uradim ?

Totalni rebus kako ovako neorganizovana država uopšte i postoji...

Prilozi

• Screenshot_20241022-111819.png
    Screenshot_20241022-111819.png
    119.1 KB · Pregleda: 69
@sammy

Beograd 170 je posta i magacin
Znam ja to, ne zna taj koji je to napisao, suština je da je preusmerio paket na paketomat i 10 dana paket ide iz gpc do pošte svaki dan.
Kaže da ih je zvao, da je čak išao u poštu, pitao gde je paket i da bi on išao gde god da treba da ga podigne samo, rekli su mu da ne znaju i da ne može to tako....

1000001189.jpgZbog čega pošiljka menja status i stoji kao da još nije preuzeta. Izvađena je iz paketomata istog dana tj. 16.10

@fkloznica

Dugo si ovde na forumu , znas za ovu temu , pisali smo da
postoji problem sa laznim statusima...
Zasto nisi reagovao 30.09 ?
Sada je kasno :(

@sammy

Ma verovatno ne ide nigde .
Ako nije problem sa adresom , verovatno je paket prevelik za paketomat ,
a debi** zapeli da ga zbog sistema isporuce preko paketomata i sada se prave blesavi
i vrte se u krug.
Da ima neko normalan , pri raspodeli bi ga odvojili , skinuli sa rasporeda za
paketomat i uneli u sistem za isporuku na salteru.

@olimpik

Kakvi su statusi bili 16.10 ?
Da li ti je stigla poruka da je paket u paketomatu ?

Da li si 17.10 reagovao - pokusao preuzimanje ?

@sasa022 ,

ne znam, ima gomila komentara, nisam čitao sve, ostaviću link.
Znam samo da zadnjih nekoliko puta kad sam preusmerio na paketomat, uopšte nije ni odlazio tamo već u poštu, i jave da ga podignem tamo, iako je sve regularno odradjeno za paketomat, uspešno preusmerenje mislim.
Paketi nisu bili preveliki za paketomat, tako da ne znam u čemu je fora.

@sasa022

Zašto bih reagovao, to nije moj posao.. ? Zar ne treba oni da mi daju do znanja da mi je stigla pošiljka ? A ne ja da razmišljam o hiljadu stvari i da svaki 3ci dan proveravam da li su oni "pokušali" dostavu.
Još jedna stvar, nikada u životu nisam išao u postu da pokupim pošiljku bez onog njihovog žutog papira, do danas sam bio ubeđen da to nije ni moguće..

Ako ništa nisam mnogo izgubio (2k dinara) ali sam se zato valjano izdrao na njih i izbacio malo negativne energije.. jezivo u kakvom sistemu živimo.
Kinez spakuje, pošalje i za 3 dana dođe do Srbije i onda se ovde 30 dana razvlači i "izgubi"

Ne treba svaki treci dan da proveravas, ali jednom u 10 dana je dovoljno da vidis gde je i sta se desava ako ti je paket iole bitan. Ako volis da bacas pare tako onda sve ok.

Људи, јел се вама некад десило да вам се на тему промени достављач са поште на сити експрес? Мени је прво на мејлу рекло да је пошта ангажована за пакет што је стигао пре неки дан код нас, а од јуче кад сам добио нов статус каже уместо поште сити експрес, дал се добија нов број за праћење ако се мења курир? Ево исти код и све прва слика је са поштом, друга сити експрес, на сајту поште стоји ово:
18.10.24. 13:08 - Електронски приспелa, B2B

Prilozi

• IMG_20241023_083934.jpg
    IMG_20241023_083934.jpg
    92 KB · Pregleda: 31
  • IMG_20241023_084032.jpg
    IMG_20241023_084032.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 16
Ako imam pošiljku koja je preusmerena na paketomat, a nisam u mogućnosti da odem da je preuzmem. Da li kroz Direct.me ili na neki drugi način mogu nekome drugome da dam mogućnost da otvori paketomat?

Ili ako postoji opcija da ja Remote otvorim paketomat, kada neko moj bude pored?
Paket stigao bar 7 dana ranije od plana, a ja 2500km daleko 🙄

Ako imam pošiljku koja je preusmerena na paketomat, a nisam u mogućnosti da odem da je preuzmem. Da li kroz Direct.me ili na neki drugi način mogu nekome drugome da dam mogućnost da otvori paketomat?

Ili ako postoji opcija da ja Remote otvorim paketomat, kada neko moj bude pored?
Paket stigao bar 7 dana ranije od plana, a ja 2500km daleko 🙄
Мислим да можеш, само проследиш линк особи (ако зна да управља пакетоматом рецимо) који си добио и ето, ако не стигнеш, ваљда ће те онда 10-20 дана чекати у пошти

Људи, јел се вама некад десило да вам се на тему промени достављач са поште на сити експрес? Мени је прво на мејлу рекло да је пошта ангажована за пакет што је стигао пре неки дан код нас, а од јуче кад сам добио нов статус каже уместо поште сити експрес, дал се добија нов број за праћење ако се мења курир? Ево исти код и све прва слика је са поштом, друга сити експрес, на сајту поште стоји ово:
18.10.24. 13:08 - Електронски приспелa, B2B

Desilo mi se sa poslednjom temu posiljkom isto to. Posle par dana je stigla poruka na viber od CE da ocekujem paket sa novim brojem i pracenjem i da mogu da ga preusmerim do 22h.

Pitao sam u subotu na Temu temi da li je Temu pored AG i PT...RS kodova poceo da dodeljuje
i neke druge kodove.

Najavljeno je pre 15-20 dana da CE krece sa isporukom Temu paketa.
Iako Temu ne spominje BEX , BEX isporucuje deo posiljki sa AG kodovima

PT0139...RS - bas je "sareno" sto se statusa tice - isporuku vrsi i City i Posta

Koga interesuje i koga ne mrzi neka preglada za 0140-015x

Posta / PostExpress vec isporucuju

PT015......RS
2024-10-23 *Delivered (to the recipient)

presek za danas je negde izmedju 0156 i 0157

PT0157...RS
2024-10-23 13:10 11202 BEOGRAD, Dispatch

Мислим да можеш, само проследиш линк особи (ако зна да управља пакетоматом рецимо) који си добио и ето, ако не стигнеш, ваљда ће те онда 10-20 дана чекати у пошти

Link ću, pretpostavljam, dobiti kada paket bude u paketomatu?

Imam Direct4.me aplikaciju, pa mi tamo stižu obaveštenja, nisam obraćao pažnju da li je stizao link i šta je iza njega.

Samo da ne bude kao u septembru, ja preusmerio na paketomat, a kurir mi doneo na adresu. Sreća, pa je imao ko da preuzme.

Са Директ4ми апликацијом можеш да отвориш пакетомат а да у том тренутку будеш на вези са неким ко ће пошиљку да извади из пакетомата.
Апликација приказује и која вратанца ће да се отворе.

• Like
Reagovanja: PJ
Odlično. Pošaljem screen shot da vidi koja su vrata, ali i kada kliknem, svakao će se otvoriti ta jedna vrata :)

Да, пре тога да ти потврди да је испред правог банкомата, иначе ... 🤐
Биће од користи ВоЛТЕ, ако имате обојица.

Koliko se sećam, sa direct4me aplikacijom se ne može "daljinski" otvoriti paketomat jer traži da mu se da pristup bluetooth-u, kako bi se uverio da si ispred tog paketomata. Ali preko linka može, a link se valjda dobije na viber.

Можда неки нови пакетомат ако је постављен.
Отварао сам и преко линка и преко интернета путем апликације, БТ нисам користио.

Isti poštin paketomat samo morao da otvaram zvukom iz slušalice telefona pre nekoliko meseci, sada ga otvaram na klik. Unapredili su sistem.

Koliko vam putuju LS....NL paketi u poslednje vreme? Meni ovaj moj zapeo u Holandiji evo već 5.dan, čini mi se da se tamo ranije manje zadržavao (punjač neki)?

@stevan10

Nisam primetio da smo poslednjih mesec-dva nesto pominjali LS...NL.
Pre se desavalo da posiljke stoje 10-15 dana u NL.

Pitam ako je neko imao skorašnja iskustva. Kraj jula sam imao paket preko njih koji mi je za 13 dana uručen a sad 15 a on još u Holandiji, pa sam zato pitao...

LS977592...NL

Nazad
Vrh Dno