Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024) - FAQ u prvoj poruci

UC....HU uglavnom idu normalno - posle statusa ALDC od lokalnih posta u Srbiji zavisi
tempo isporuke na kucne adrese !!!

UB121..HU idu sporo - za citave serije kodova - narudzbine od oko 25.08 jos uvek
nema potvrde da su stigle u Madjarsku - imaju poslednji status
Departed from departure country/region 2,3,4.09

Za LA....HU imate puno pracenje - tu nema potrebe da se pominju pojedinacni slucajevi
@Darko95

Ako znas da gledas , na kompu ti treba par minuta za 20 17track tabova iste serije sa po 40 primera
Za Cainiao je slicno.

Poslednja izmena:
od trenutka kada je m-one preuzeo pošiljku 06.09 pa do danas kad mi je uručio dexpress prošlo je 7 dana....
Oni ispadoše gori od PE, kao robotizovane isporuke tandara mandara a na sajtu im stoji info da su prepterećeni?!
Temu me kontaktira, kažu da će da ih cimaju zašto nema progresa u isporuci od kada su preuzeli pošiljku sa carine.
Pa šta me briga što su prepterećeni, što su se prihvatili tog posla ako ne mogu da ga isprate.

TEMU je krenuo da lažira statuse...
Paket je stigao u Srbiju 23.08.
Da je išao preko pošte bio bi već dostavljen.
Obzirom da ne može da se bira izmedju M-ONE i Pošte - nema svrhe više naručivati.
Da, i to ne samo za M-ONE. Vidim za neku postinu posiljku koja je dostavljena, ali se ne vidi posto su nesto iz poste zeznuli sa pracenjem, dva statusa "In transit", u razmaku od tacno 7 dana, u sat i u minut. A zvanicni status stoji zaglavljen jos od kraja avgusta kad sam i preuzeo.

Meni je Dex dostavljao domaće pošiljke dan za dan prošle nedelje. Tako da je pitanje gde su sve te Temu pošiljke. Nešto ne verujem da je Dex zatrpao svoja skladišta sa Temu pošiljkama.

Posto sam tek juce saznao da Temu posiljke dostavlja DExpress i da ne salje SMS obavestenja, interesuje me da li neko zna jel se i Temu paketi pokusavaju dostaviti dva puta kao domaci paketi?
Imao sam juce jedan propusten poziv, kontam da je neko iz kurirske sluzbe jer mi je dva dana stoji status na Temu aplikaciji da je paket u transportnom vozilu pa kada sam saznao da Temu pakete dostavlja i DExpress pretpostavio sam da je zvao kurir.
Zanima me da li ce dostava biti pokusana ponovo ili se paket vraca za Kinu?

@zexxxx

Da li imas RS ili AG kod za pracenje ?

Pozovi u ponedeljak DEx pa pokusaj da saznas gde je paket.

Posto sam tek juce saznao da Temu posiljke dostavlja DExpress i da ne salje SMS obavestenja, interesuje me da li neko zna jel se i Temu paketi pokusavaju dostaviti dva puta kao domaci paketi?
Imao sam juce jedan propusten poziv, kontam da je neko iz kurirske sluzbe jer mi je dva dana stoji status na Temu aplikaciji da je paket u transportnom vozilu pa kada sam saznao da Temu pakete dostavlja i DExpress pretpostavio sam da je zvao kurir.
Odeš na temu sajt ili app, klikneš na paket i vidiš preko koga ti šalju. Za sada šalju preko pošte ili m-one. Ukoliko šalju preko pošte, proveravaš paket preko poštinog sajta, ukoliko preko m-one šalju, proveravaš preko d-expres sajta i to je to.
Kada paket prođe špediciju(carinske procedure za ulazak u zemlju) tada je vidljiv na domaćim sajtovima, do tada samo na temu sajtu ili app, kada uđu zemlju papirološki, pratiš ga normalno kao što pratiš i svaku domaću pošiljku.

Meni je Dexpress slao poruke na Viberu da u toku dana ocekujem posiljku i stvarno je bila tog dana. Ne znam zasto ne salju sms.

Ma Dexpress je bila jedna od najgorih kurirskih službi i pre nego što su uzeli da dostavljaju pošiljke sa Temu a sad su tek otišli u aut . Preuzeli su moje 4 pošiljke za dostavu sa Temu još 11.09 i dalje ih nema , prethodne pošiljke sa Temu koje mi je Pošta dostavljala stizale su bukvalno za 24 h od momenta kad prodju carinu . Po praćenju moje pošiljke I dalje čuče u njihovom magacinu u Beogradu i nemaju nameru da se skoro pokrenu , što je u neku ruku bezobrazno a inače je skroz neprofesionalno , jer šta su uzimali posao kad nisu u stanju da ga pošteno urade!!!

Novi Sad, aliex, LA...HU pošiljka.
Prošla carinu posle 20tak dana.
I sad pre 5 dana su izbacili status da nisu uspeli da me kontaktiraju tipa u 8 uveče. Nisu me naravno kontaktirali uopšte, a broj je dobar (isti broj od kad sam instalirao aliex). Očekujem da ne stižu od temu, ali da će probati stvarno za dan dva, no i dalje nista:( jel moguće da će da vrate pošiljke bez da i pokušaju dostavu? Da li vredi da pokušam da vijam po pošti nekako?

Ps a aliexpress mi je mudro spojio dve pošiljke koje sam namerno odvojeno naručio sa dva dana razlike.

Poslednja izmena:
Novi Sad, aliex, LA...HU pošiljka.
Prošla carinu posle 20tak dana.
I sad pre 5 dana su izbacili status da nisu uspeli da me kontaktiraju tipa u 8 uveče. Nisu me naravno kontaktirali uopšte, a broj je dobar (isti broj od kad sam instalirao aliex). Očekujem da ne stižu od temu, ali da će probati stvarno za dan dva, no i dalje nista:( jel moguće da će da vrate pošiljke bez da i pokušaju dostavu? Da li vredi da pokušam da vijam po pošti nekako?

Ps a aliexpress mi je mudro spojio dve pošiljke koje sam namerno odvojeno naručio sa dva dana razlike.
Ako ne želiš da ti je vrate nazad onda odeš u poštu da podigneš.

Ko to uopšte spaja odvojene pošiljke (i to od različitih prodavaca), gde, zašto im je to dozvoljeno i kako izbeći to? Mislim ne mogu da čekam mesec dana da paketić stigne pa da onda naručujem sledeći. Kad su popusti koji traju nekoliko dana, najbolje sad da sve naručeno računaju kao jednu porudžbinu i deru carinu

Ko to uopšte spaja odvojene pošiljke (i to od različitih prodavaca), gde, zašto im je to dozvoljeno i kako izbeći to? Mislim ne mogu da čekam mesec dana da paketić stigne pa da onda naručujem sledeći. Kad su popusti koji traju nekoliko dana, najbolje sad da sve naručeno računaju kao jednu porudžbinu i deru carinu

Koliko sam skontao prateći spojene posiljke to rade Kinezi sa LA.... posiljkama koje sadrze robu koja se nalazi u nekom centralnom AliExpress magacinu i ima naglaseno pracenje na sajtu. Bas sad gledam jednu " spojenu" od tri proizvoda od različitih prodavaca koji su naruceni istog dana u razlicito vreme i od trenutka napustanja centralnog magacina sva vremena se poklapaju do carine. Što je i logicno jer sve tri spojene pošiljke imaju isti tracking broj. Ovi sto salju UC.... robu salju samostalno a ne iz centralnog magacina. Mozda se može izbeći da se naruci LA.... paket pa kad napusti magacin da se naruci sledeći LA....

Poslednja izmena:
Ako ne želiš da ti je vrate nazad onda odeš u poštu da podigneš.
Ali nisam dobio nikakav izveštaj na osnovu čega da trazim paket? Tamo jedva nadju paket I kad imaš izveštaj i da je stvarno pokusana dostava...
Znaci nema šanse da će stvarno da dostave... :(

Imaš broj za praćenje, odeš u postu i daš im taj broj i ako je pošiljka u pošti dobićeš je. Imaš milion slučajeva da ljudi ne dobiju izveštaj o pokusanoj dostavi, odu u postu sa brojem za praćenje i preuzmu pošiljku,ili ti čekaj da ti poštar dostavi izvestaj(kartoncic) ali će pošiljka putovati nazad za Kinu.

Spojene narudžbine sa AE stižu ako si kupovao u sekciji 3+ kao jedna pošiljka ili ako si kupio u istoj radnji 2x ako ti prethodna pošiljka nije spakovana kod prodavca.

Dobio sam svoj paket u pošti, nisu se uzbudili što nemam izveštaj, znači znaju za jadac... čekam sledeći paket pa ponovo isto.
Inače kod mene je bio isti prodavac, različiti dani.

Meni se kiseli paket negde od 4.9. status Leaving transit country/region. Parcel outbound from transit facility. LA.HU broj, poručeno 26.8. Do sada su stizali znatno brže...

Definitivno da...

Imam i neku posiljku od temu od 10.9. Stoji da je preuzeo dexpres... Tako kaze aplikacija i dala mi je opciju da preusmerim na paketomat.

Kazu da nije kod njih...

Screenshot_20240916_123156_Gmail.jpg

Takođe, imam 2, status da je Dexpress preuzeo obe 10.9 i od tada ništa. 12.09 sam ih preusmerio na paketomat, međutim - ništa i dalje.

Gomila vas zaglavi u problemu jer preusmerava u paketomat, mogli bi malo da ne radite to ako imate bilo kakvu drugu opciju.

Jedna porudžbina od 29.08. danas isporučena preko Pošte. Druga, naručena istog dana malo kasnije i podijeljena u dve, jedna PTT druga M-ONE, stoje statusi od 10.09.
Za ovu M-ONE stoji da je kod kurira centra Beograd.

Zatrpani su, ne znaju gdje udaraju. Moje mišljenje je da nemaju dovoljno radne snage da razduže ovolike količine paketa. Koliko kod da dostavljačima sad daš platu oni fizički ne mogu to da postignu.

Mene samo nervira sto lazu, neko laze ili temu ili dexpres. 10.9. Imam status da je preuzeta od kurirske sluzbe. Ima rok i neka ga probije, ali laz nepodnosim...

11.9. Ujutru preusmerim..

16. 9 dobijem info da nije preuzeta oupste...

7 dana vozaju kako im se hoce i ko zna do kad.

Screenshot_20240916_145249_Temu.jpg
Screenshot_20240916_145235_Chrome.jpg
Screenshot_20240916_123156_Gmail.jpg

Bukvalno identična situacija osim što ih ja nisam kontaktirao da mi kažu isto što i tebi jer znam da će slagati. Ima rok za isporuku pa kako bude - biće.

Nazad
Vrh Dno