Šta je novo?

PQI RAM modding

• Začetnik teme Začetnik teme idavik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

idavik

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
320
PQI u okviru svog programa ima TurboMemory series, DB (3/4/4/8) i DBL (2.5-3-3-7) koje rade na U =2,8V. Info na http://www.pqimemory.com/turbo_double.asp. Podizanjem U regularne serije (DDR400) koji iznosi 2,6V, modd-ovao sam u DB. Razlike između njih su u default U i odsustvu cooling-a u. Modul koji kod mene radi je neka sredina, pošto na 250MHz radi na 2,5/4/4/7 parametrima, s tim što ih držim na 3/4/4/8/1T.
Elem, već sada imam potvrdu za 3 modula PQI. Jedan od 512MB i 2*256MB. Stringovi sa modula od 512MB:
DDR-400 512MB pqi
0102-0401MDAD-428HA
PQ4D328Y50452
serijski # chip-a
Sva tri su DS moduli. Originalni parametri 3/4/4/8/2T, trenutni 3/4/4/8/1T. Testiranje vršeno 7 sati u StreesPrime04, blend režim, 4 sata u MemTest86+ i 3 sata u GoldMemory na NF3 250GB, NF4-x i NF4 Ultra-D chipset-u, odnosno ABIT NF8, DFI NF4-x i DFI LP NF4 Ultra-D. Procesori, AMD Athlon64 (2*NewCastle (jedan raspoložen, drugi neraspoložen, u smislu potrebnog napona) i 1*Venice) 3200+ i AMD Sempron64 2800+. No errors.
Znam da će neko prigovoriti za U procesora, ali, raspoloženi je u DFI S754 mainboard, tako da... Mislim da je važan rezultat za RAM.

Poslednja izmena:
vrlo lep rezultat - kupio si obican PQI?
Nisam nigde video koji si mu napon stavio.
dobro, a sta ocekivati od DC PQI-a 2x512MB
By SPD ddr400 2.5-4-4-8 - koja je ovo memorija?

Suicide_samurai je napisao(la):
vrlo lep rezultat - kupio si obican PQI?
Nisam nigde video koji si mu napon stavio.
dobro, a sta ocekivati od DC PQI-a 2x512MB
By SPD ddr400 2.5-4-4-8 - koja je ovo memorija?

Da, piše gore, u pitanju je regularni PQI DDR400.
Napon za RAM je očitan u SpeedFan-u.
Kupio si DC kit, ili?
U svakom slučaju, default U je 2,6. Eksperimentiši, ali prethodno pogledaj stringove na modulima.
Treba da mi dođe još koji PQI modul, sutra ili prekosutra, pa ću i njih testirati. Inače, zajedničko za sve njih je da su kupljeni početkom ove godine. Verovatno je do serije, ali nije na odmet proveriti i ostale.

Poslednja izmena:
razbih se od gledanja, ali ne vidim gde pise napon za memoriju - da nije ono 2.9V Vcore B?
Kupljen u je u DC kit-u, sredinom godine (u julu-avgustu valjda) - trenutno radi na 2.8V - vise ne daje BIOS

Interesanto. Default za ove je 2,6V. Koliko sam shvatio, default za tvoje je 2,8V? U BIOS-u je konfigurisano 2,8V, pri tom, na svim mainboards koje koristim, overvolt-uje. Ako se gadno ne varam, ocitava U za RAM kao VcoreB.

ne znam koji je default, pogresno si me razumeo - ja ih drzim ustvari na 2.7V (pogresio sam malopre) - BIOS ne daje vise. nemam ideju u kom programu da ocitam vrednost napona kad ga stavim na "By HW" vrednost

meni VcoreB cita 1.57V, tako da to sigurno nije memorija :d

Kod mene taj value PQI link

Ploca KDA3I i umesto 2.8V daje 2.77V
Tako mi radi vec pola godine...bez problema :wave:

znaci uzeo si pre pola godine memoriju? da se nadam da je i moja sposobna za tako nesto 🙂

StevaMan je napisao(la):
Kod mene taj value PQI link

Ploca KDA3I i umesto 2.8V daje 2.77V
Tako mi radi vec pola godine...bez problema :wave:

Undervolt-uje... Ali nije problem. Inače, imaš DBL model (2,5/3/3/7, 2,8V).

Ja sam mislio da imam MD4412UOE..ali dobro...svakako sam prezadovoljan, ali nemam para za jos jedan takav :S:

Jel sposoban taj PQI (ovaj sto se sada moze kupiti) da radi na 220MHz 2.5-3-3-8???

GoranM je napisao(la):
Jel sposoban taj PQI (ovaj sto se sada moze kupiti) da radi na 220MHz 2.5-3-3-8???

Onaj koji je mogao jeste sposoban.

Evo serije 0450 i 0509, znaci 50. nedelja 2004. i 5. nedelja 2005.

Prilozi

• 230 MHz x 10, 2x512MB PQI (2.5-3-3-8) mem.webp
    230 MHz x 10, 2x512MB PQI (2.5-3-3-8) mem.webp
    17.9 KB · Pregleda: 60
Moram da potvrdim da dizanjem voltaze na 2.8 memorija stabilno radi na 1T, doduse na default clocku od 200mhz. Mnogo me mrzelo da pomeram kuciste i zavlacim se ispod stola da bih ocitao koji su tacno moduli u pitanju. Probacu da malo overklokujem danas pa cemo videti sta ce da kaze.

Verovatno nije svakome interesantno, ali moram da podelim sa vama...
Za "Value" RAM, rezultat je više nego interesantan. Testiranje je rađeno ukupno 6 sati na NF3 250GB chipset-u sa MemTest86+ dok sam u miru čitao, i sa drugog kompjutera slušao naizmenično Duška Gojkovića i Prodigy, kasnije latino, pisao ponešto na forumu...
Elem, U =2,8V, parametri 3/4/4/8/1T.
Multiplier sam namerno konfigurisao na minimum, kako bih otklonio faktor procesor.
Ili sam ubo mnogooo dobar primerak, ili je cela serija kvalitetna. Na PQI site-u navedena je DDR600 serija, međutim, kao 256MB.

Posto ja nemam pojma o memorijama, nadam se da je neko ljubazan da mi prevede te psovke tipa 1T, 2T, U, DBL i ostale koje su upotrebljene u ovom threadu..

Sve psovke su već objašnjene u thread-u, ako nisu, search...

Nazad
Vrh Dno