Šta je novo?

Pozovi iz inostranstva problem (Telenor i MTS)

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,095
Imam problem u poslednje vreme sa pozivima iz inostranstva. Naime, jako retko vidim identifikaciju, uglavnom je poziv skriven, a kvalitet veze je užasan.

Očigledno rade terminaciju kroz internet, ali je odrađen užasno loš posao. Do pre mesec dana je brza na Telenoru bila toliko loša, da sam morao da uzvraćam pozive odavde. U tom slučaju nema terminacije nikad, veza je odlična, ali skupo burazeru. Npr iz Nemačke sam sa fiksnog broja zvao drugi fiksni u Srbiji i veza ima degradaciju kao da je loš prijem na mobilnom, što me navodi na to da koriste GSM gatewaye u svim slučajevima.

Da li oni uopšte imaju pravo to da rade, i da li je to do naših provajdera ili ovih preko? Kvalitet usluge je katastrofa, a podjednako mi se dešava na obe mreže.

VIP broj nemam, možda i tamo postoji problem.

Pretpostavljam da nisam jedini? U poslednje vreme se stvar dosta popravila, ali kvalitet je i dalje truba, identifikacije nema!

I kada primetim problem sa kvalitetom veze, to uglavnom pripišem pozivaocu (kad znam odakle zovu), ali ovo sa "privat no." na Telenoru me baš nervira. Dešava se i kada naši brojevi pozivaju iz roaminga. Nisam provalio pravilo, ali ne dešava se uvek. Isti broj nekad vidim, nekad ne.

Nazad
Vrh Dno