Šta je novo?

Pozivi sa +882 pozivnih brojeva

SeRPeNT

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2005
Poena
320
Cao,

Juce predvece i jutros sam imao propusten poziv sa broja +88233010842, s obzirom da nisam znao odakle potice taj pozivni ukucam u google i imam sta da vidim, radi se o jednom od onih telefonskih brojeva koje kada pozovete nakrca vam racun da glava zaboli, pa eto cisto da upozorim da su ponovo krenuli da pecaju (kod mene konkretno Telenor, ali pretpostavljam da ne biraju mrezu).

Poslednja izmena:
+882-33 Oration Technologies

Neki satelitski provajder, možda sa broda, iz aviona... uglavnom satelitski telefon.

07.01.2013. u 10:08 AM +88233010842 Telenor 062 postpaid.... tel bio na stolu,prvo je podesen da vibrira a posle da zvoni,samo sam osetio vibraciju na kratko i cao,pogledam vidim indijanci neki i toliko...

Kako je ovo:
- i dalje moguce?
- uopste ikada bilo moguce? :D

Ako si imao samo jedan propusten poziv, onda je mozda u pitanju i greska?

Bas tako, ja sam u decembru imao 3 propustena poziva sa slicnih destinacija...nabadaju brojeve nasumicno, ako zvoni, znaci da postoji :)

Jutros i mene neko samo cimnuo?

Ali pamet u glavu, ne javljajte se nepoznatim brojevima :)

Treba da bombardujemo nase operatere da blokiraju ove brojeve !!!

To je jedino resenje

I ja sam jutros imao 2 poziva sa istog tog broja!
Prvi je bio propušten, a drugi sam odbio, jer sam ukapirao odmah šta je, tj. znao sam za jadac.

Ja sam se prošle godine uzentao zbog baš ove priče - u principu nemam nikog u inostranstvu ko ima moj mob.broj, a vidim zvoni mi mob sa nekim velikim brojem na displeju.

Setim se ove priče, i razmišljam 10 sekundi da li da se javim ili ne - i ipak se javim... kad ono, matori me zove iz Nemačke (šofer je autobusa) da me nešto pita :D

Upravo je telefon samo zvrcnuo. +88233010841 :mad:

I ja sam jutros imao 2 poziva sa istog tog broja!
Prvi je bio propušten, a drugi sam odbio, jer sam ukapirao odmah šta je, tj. znao sam za jadac.
pa nista ti se nece desiti ako se javis na taj poziv. druga stvar je ako ti pozoves taj propusten poziv/broj.

cak je i pozeljno da se odmah javis, jer ces njima napraviti veliki trosak za medjukontinentalni poziv :D

Poslednja izmena:
I meni malopre zazvonio tel samo jednom, kad sam pogledao propustene pozive video sam da je isti broj sa pocetka teme u pitanju, +88233010842.
Moj br je Telenor prepaid...

Poslednja izmena:
pa nista ti se nece desiti ako se javis na taj poziv. druga stvar je ako ti pozoves taj propusten poziv/broj.

cak je i pozeljno da se odmah javis, jer ces njima napraviti veliki trosak za medjukontinentalni poziv :D

Pa problem je bas i bio sto mogu da crpe i kad se javis na poziv a ne samo kad zoves (ovo drugo i babe znaju, ovo prvo ni mi!)

I meni jutros zazvoni sa tog broja.Cini mi se da se to dogadja samo u telenor mrezi?

Pre 2 minuta mi ponovo zazvoni tel, slican broj samo je na kraju 1.

Onda si tek siguran da je prevara :D (drugo je da li ces hteti da ucestvujes ;))

Pa problem je bas i bio sto mogu da crpe i kad se javis na poziv a ne samo kad zoves (ovo drugo i babe znaju, ovo prvo ni mi!)

Ovo sam i ja pomislio jer su me zvali sa tog broja i telefon je bukvalno zvonio čitav minut, ono do kraja.. Baš pomislih da se javim da im napravim trošak, al rekoh bolje ne da ne ispadne ***** :D

Ma nije cika Bil to je ona cerka od sultana sa milionima dolara sto joj trebaju pare samo da dodje od Londona pa ce da vam visestruko vrati,samo sad nabavila satelitski telefon,napredovala tehnologija :d

bas bih voleo da mi neko objasni kako mogu da se naplacuju dolazni pozivi.

citajte tekst pazljivo, zasto toliko panicite?

Kompanija Telenoru pozorila je danas korisnike da budu pažljivi kada odgovaraju na propuštene pozive iz inostranstva, posebno sa pozivnog broja +88, jer postoji mogućnost prevare
...
Kako se navodi na sajtu, poslednjih nekoliko dana u mreži Telenora bilo je korisnika koji su dobijali propuštene pozive iz inostranstva sa pozivnog broja +88…
...
Kada korisnik uzvrati navodno propušten poziv, dobije uobičajeni signal zvona, odziv govorne mašine ili jednostavno čist kanal, ali u svakom slučaju uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifira se po standardnom cenovniku za tu zonu međunarodnog tarifnog plana.
...
Zato u kompaniji savetuju korisnicima da ne uzvraćaju pozivima ili porukama na te brojeve ukoliko nisu sigurni u identitet onoga koji poziva ili ako nisu spremni da prihvate rizik da budu prevareni.
...
Ukoliko se korisnik ipak odazvao na ovakav propušten poziv, on će biti tarifiran prema važećem cenovniku za međunarodne razgovore.

Ne znam ni ja, ali moguce je bilo - zato pitam zasto je i dalje ;) (nisam probao, ali tako su pisali sami prevareni ljudi)

Svojevremeno su operateri dopustili naplatu dolaznih VAS sms poruka bez prethodne saglasnosti korisnika.
Pa se digla dzeva i Ratel intervenisao.

Sve moze da se desi ako procene da moze da im prodje, alave su to zverke :)

Interesantno je da je uglavnom Telenor u pitanju:trust:

Pametna mreža šta očekivati... Važno da se mts i vip pljuju, a ovi daju brojeve kome stignu... Pre su bile one poruke reklamne i šta već isto bilo na telenoru... Kontam da gledaju samo još više da te ojade iako su najskuplji.

A ko jedini od toga ima plus nego mreza? :) Tako da nije iskljuceno da telenor to namerno radi,pa ako se neko upeca,superiska :)

Ko ima korist od tog poziva koji si ti uzvratio? Kompanija koja je izdala broj ili recimo vlasnik broja.

I svi u lancu (ukljucujuci tvog operatera preko koga pozivas)

Nazad
Vrh Dno