Šta je novo?

Poziv za "Facebook"?

zelko.d

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
330
Da li je jos neko na Eunet mail dobio poziv [uclanjenje] na neki "Facebook" ,po IMENU i od strane nekog "naseg" iz SAD?
I mene i jednog prijatelja koji ima isto nalog i mail na Eunetu,pozivaju na nekakve gluposti sa nekog univerziteta u Kaliforniji. U oba slucaja je neko "nase" ime i prezime u potpisu. Mene poziva neki Dejan A..ć.
Spam je spam,ali odakle im prava nasa IMENA,jer je nemoguce da smo se na iste sajtove davali podatke i iste [glavne] mail adrese?
To mi lici kao da je neko "pokupio" podatke sa Euneta.
Jos neko?
pozz

Pozdrav, vidi facebook ti radi tako da kada se uclanis/reistrujes imas opciju da ti on skenira mail pa da svima koje imas u address book-u posalje invite da se registruju na facebook tj ko je vec registrovan da te nadje. Opcija je stalno ukljucena po ko ne iskljuci,tj ne procita sve detaljno i ne obrati paznju onda svima iz svog address book-a salje invite. Znaci u pitanju je neko na trulom zapadu ko te ima u svom address book-u pa je facebook automatski poslao invite. To ti je odgovor i zasto te ima po imenu jer on uzima ime i prezime iz address book-a.
mail koji oni salju ima subject: Check out my Facebook profile
Nadam se da je to TO a ne da je neko pokupio eunetove logove

Poslednja izmena:
re:

Ja sam odmah otisao na opciju "opt out" i otkacio ih,ali se nisam garantovano tamo uclanjavao. Uglavnom koristim neke "snj" mail adrese za uclanjavanje po kojekakvim sajtovima i forumima i nikad pravo ime. Glavnu mail adresu bas ne koristim za takve stvari,zbog spama,itd.
Jedino ako su nekom prijatelju "usli" u njegov adress book i pokupili podatke.

Nazad
Vrh Dno