Šta je novo?

Poziv na SPAM! :(

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
955
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Retko ja u drugim sobama sem u onoj o fotoaparatima ali evo da se požlim i ponešto pitam.

Već par puta dobijam mail sledeće sadržine (obratiti posebnu pažnju na boldovani text, u stvari, samo zbog njega i pišem ovo):

Postovani,

imate proizvod, vrsite uslugu?
Ma koliko bili dobri u svom poslu, neophodan je kupac Vasih proizvoda, usluga.
NUDIMO VAM PREKO DVA MILIONA POTENCIJALNIH KUPACA.

Najveca vrednost Vaseg uspeha je uspesan poslovni kontakt.
Predstavljamo Vam CD IZDANJE: POSLOVNI KONTAKT 1.0.

CENA: 9.900.00 dinara.

POSLOVNI KONTAKT 1.0 cine cetiri softverska programa:

KONTAKT 1.0
Poslovni adresar Srbije.
Uz osnovne podatake o firmi, naci cete obilje informacija vezanih za delatnost firme, broj tekuceg racuna kod banke, podatke o njihovim adresama na Internetu (www) i E-mail adresama.

EMAIL ADRESAR 2007
Reklamirajte se email marketingom. Najbrzi i najeftiniji nacin reklamiranja.
Posaljite Vasu poruku na 2.525.187 email adresa iz elektronskog izdanja pod nazivom: Email Adresar 2007, pomocu programa i na nacin koji ste do sada koristili.
U zavisnosti od brzine Vase internet konekcije, Vasu poruku mozete poslati za samo nekoliko sati. Obavestite potencijalne kupce o novim proizvodima, cenama i o svim drugim aktivnostima Vaseg preduzeca. Pozelite srecne praznike i dobrodoslicu novim kupcima. Iskoristite mogucnost i pronadjite nove kupce za Vase proizvode, usluge.

WEB ADRESAR 1.0
Adresar web domena. Imacete internet na dlanu.
Odaberite web domen i pogledajte: kako preduzeca promovisu svoje proizvode, pronadjite kontakt podatke, saznajte na najbrzi nacin sve o poslovanju nekog preduzeca.

VIZITKA 1.0
Kao sto samo ime kaze, poslovne biznis - vizit kartice.
Pronadjite kontakt podatke u slici. Pogledajte kako izgledaju biznis kartice drugih, nadjite resenje i za kreiranje Vase biznis kartice.

ZA NARUCIVANJE DOSTAVITE SVE NEOPHODNE PODATKE:
[Vase ime i prezime i Vasa funkcija u preduzecu] [Naziv preduzeca] [adresa] [grad] - [postanski broj] [telefon]

S postovanjem,

MARKETING TIM
[email protected]
2007-06-03

Ovo je najočigledniji i najgori poziv na spam koji sam ikada video. Predpostavljam da se i moj mail nalazi na ovoj listi jer ako meni šalju reklamu, što taj mail ne stave u tu njihovu listu. Takav mail sam dobio već više puta i uvek sa druge adrese a iz nekog glupavog razloga ne mogu da odgovorim na njega. I sve mi to stiže na mail koji niakda nisam dao nikom nepouzdanom. Ok, znam da adresa kad' tad može da procuri ali....

Ima li neko ideju kako ovakvima stati na put ili bar kako neku adresu skinuti sa njihove liste? Nisam IT stručnjak.

BTW, otkada mi je stigla prva ovakva poruka, sve više spama dobijam na mail na koji je stigla gore citirana. Zbog toga i sumnjam da je i moj mail na listi.

A u Srbiji se pije motka. Sad kad su lepo objavili adresu, neka svi revoltirani urade mail-bombing na tu adresu, pa da vidimo kako se njima to dopada.

Poslednja izmena:
Sada sam malo pregledao stare poruke. Poruka sa istom ponudom mi je stigla i sa: [email protected]; [email protected]; [email protected]

Međutim, kada sam hteo da ih lepo zamolim da prekinu sa takvom praksom, poruka nije htela da ode uz sledeći text dobijen od sistem adminitratora:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: RE: Dva million kupaca: Poslovni KONTAKT 1.0.
Sent: 19.4.2007 18:00

The following recipient(s) could not be reached:

'[email protected]' on 19.4.2007 18:00
550 relay not permitted

Bilo je i ranije ali sam te poruke obrisao. Uvek sa druge adrese. Ima li neko ideju zbog čega neće da ode mail na adresu datu u poruci?

Ko zna sa koje adrese je to stiglo, verovatno je header poruke menjan.

hm...dnevno na firmin mail dobijam oko 80 spam poruka...dakle, na svaki mail account, 80 dnevno...kako otvorim novi mail, u roku od koji dan stizu spamovi...e sad, svaki dan proveravam 4 firmina email accounta...joooj kad bi mi neko doveo odgovornog za to, uf :D

Ko zna sa koje adrese je to stiglo, verovatno je header poruke menjan.
Može li se ući u trag pošiljaocu?
I nije mi jasno kako da ih kontaktira onaj koji hoće da kupi to sr'nj' od njih? Mislim, hteo bih da ih blago ukorim zbog neznatnog uznemiravanja. :vomit:

sto da ih ukoris? prijavis ih trzisnoj inspekciji ako su gradjani R.Srbije
kazne su do 50.000 dinara za odgovorno lice i od 500.000 za pravno lice
naravno, ovo su kazne da se odma plate, ne racunajuci eventualne sudske troskove ako se ne pralit na vreme

Poslednja izmena:
a da neko proba da prijavi google-tu da se
koristi za spam?
Imao sam skoro isti problem sa jednom yahoo adresom, prijavio, i rekli su mi da su se postarali da se to vise ne ponavlja, ali nisu rekli sta su tacno uradili (zaprijetili ili blokirali account).

A ono cuveno REPORT SPAM dugme?

da, al fora je da se njima blokira account, pa da ne mogu da primaju narudzbine na njega ;) Uostalom, ne salju sa te adrese mailove, pa i report spam nema svrhe

a da neko proba da prijavi google-tu da se
koristi za spam?
Imao sam skoro isti problem sa jednom yahoo adresom, prijavio, i rekli su mi da su se postarali da se to vise ne ponavlja, ali nisu rekli sta su tacno uradili (zaprijetili ili blokirali account).

N-puta sam dobio ovu ponudu na mail i jedino sto uradim je da je forward-ujem na
[email protected] i pretpostavljam da, obzirom da sledeci put stize sa druge adrese, ima efekta - ko zna koliko ljudi prijavi isti mail...

Mozda bi bilo resenje da banuju i onog ko im daje invite ;)

A treba invit na gmailu ? :)
@NShappy
Ako koristis The Bat sa F9 dobijes detaljnije informacija o mail-u.

Ja sam isto pre par meseci dobio slican mail samo sa tom razlikom da se "firma" lepo oglasila sa sve fixnim i mobilnim telefonom u mom inboxu.

Srga nije bio lenj pa je iskoristio cudotvorni lek (tm by Ji4tze) i sa tim telefonom ostavio lepo kontakt u Halo Oglasima da se prodaje Golf 3 u super stanju sa cenom nizom za 1500e od bilo koje druge ponude. Naravno sa napomenom da se moze zvati 00-24h ;)

Nesto mi govori da su osetili posle toga na svojoj kozi sta znaci SPAM ;)

Ja sam isto pre par meseci dobio slican mail samo sa tom razlikom da se "firma" lepo oglasila sa sve fixnim i mobilnim telefonom u mom inboxu.

Srga nije bio lenj pa je iskoristio cudotvorni lek (tm by Ji4tze) i sa tim telefonom ostavio lepo kontakt u Halo Oglasima da se prodaje Golf 3 u super stanju sa cenom nizom za 1500e od bilo koje druge ponude. Naravno sa napomenom da se moze zvati 00-24h ;)

:Klanjanje :Klanjanje :smoke: Ali ovo treba koristiti samo u ovakve humane svrhe. Pre par meseci je kolega sa posla pričao kako ga je neko od ortaka namestio na istu foru :d , dali su njegov kućni telefon. Kaže baterija se isprazni koliko su zvali, pa isključi telefon da se napuni i ne zvoni. Kako ga uključi kroz 5 minuta sledi poziv. Na kraju je počeo da šalje ljude u Kaluđericu da pogledaju auto :whip:

N-puta sam dobio ovu ponudu na mail i jedino sto uradim je da je forward-ujem na
[email protected] i pretpostavljam da, obzirom da sledeci put stize sa druge adrese, ima efekta - ko zna koliko ljudi prijavi isti mail...

Mozda bi bilo resenje da banuju i onog ko im daje invite ;)

pa uz abuse report das i objasnjenje, i trazis da blokiraju [email protected] , a ne samo adresu sa koje se salje ;)

Zanimljiva tema .Dali je neko ostvario kontakt sa njima ili oni daju posao slepcima koji salju spamove ne znajuci da su isti .Puni oglasi ;za neku kintu spamuj. Mene ubise na firmin mail a isti mi na dial-up-u cele noci cistim na webmailu poruke dodje mi zao sto se oglasavam na nekim sajtovima sa uslugama i to normalno placam a zauzvrat se ubih od ciscenja smeca

Extra fora, samo ja sam tako nešto radio sa Jugom 1989. godište :smoke:

Nazad
Vrh Dno