Šta je novo?

Pozitivno o Telekomu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Stvorenje

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2004
Poena
649
Pošto se ovde uglavnom negativno govori-piše o Telekomu hajde malo da napišemo i nešto pozitivno o našem telekomunikacionom monopolisti. Nadam se da i vi imate pozitivnih iskustava sa Telekomom.

Skorašnja pozitivna iskustva sa osobljem Pančevačkog Telekoma, navela su me na pokretanje ovog topika.

Elem, od kako imam ADSL bilo je par dana da su imali svakodnevnih iskakanja, nazovem 97 i ljubaznom službeniku objasnim kako mi svakodnevno puca veza i pritom navedam da nisam usamljeni slučaj pošto komšija ima istih problema, usput sam objasnio kako ne mogu da dobijem službu nadležnu za ADSL pretplatnike. Ubrzo tokom istog dana nazvao me je neko iz Telekoma da proveri da li je sve OK sa konekcijom, više nije bilo problema.

Juče sam imao strahovito šuštanje na telefonu te sam u toku kasnog popodneva (predveče) nazvao Telekom i ljubaznoj službenici objasnio u čemu je problem. Danas rano ujutro nazvao me je neko iz Telekoma i ljubazno objasnio u čemu je kvar uz napomanu da su zamenili taj deo i da verovatno više neće biti problema sa šuštanjem.

Letos (u sezoni godišnjih odmora) podneli smo zahtev da nas prebace na novu centralu i bez ikakvih urgiranja ili podmazivanja u roku od dvadesetak dana pozitivno su rešili našu molbu odnosno bili smo prebačeni na novu centralu.

Stvarno sam iznenađen ovakvim postupcima, zbilja vrlo profesionalno i neočekivano od jednog monopoliste.

Poslednja izmena:
I kakva je plata u telekomu? :)

Poslednja izmena:
Ne znam kakve su im plate, verovatno su visoke za Srbiju. Ma, ja ovo honorarano, malo da uvatim koji dinar. :D

I kakva je plata u telekomu? :)
Visoki prosek, barem za IT personal.

Evo i mog pozitivnog iskustva: Glavni inzenjer Direkcije za medjunarodne svratio u moju kancelariju, da se upozna in person i popije kafu :)
Bio sam prijatno iznenadjen...

Pozitivno o Telekomu pa to je nemoguce
lopovi, Barabe, Monopolisti

Meni je izuzetno drago su ti tako brzo izasli u susret i sredili probleme ali, kao sto neko rece, to je jedna prica u milion.
Ja sam imao toliko nezgoda i problema sa telekomom da ne bih mogao nijednu lepu rec da kazem za njih.

hmm mene komsija przi da predjem na telekomov adsl i da im dam 5000din za krs modem.

Ja imam Telekomov ADSL i zadovoljan sam sa stabilnošću veze. 1 BAMBI za Telekom :lol:

Poslednja izmena:
Meni su uveli drugi broj,a posto sam imao razvucene kablove do bandere, rekli su da nece naplatiti dogradnju mreze, kad mi je stigao racun za drugi broj, uracunata dogradnja mreze 3500din + PDV, kad sam zvao da se zalim, pitali me da li imam neki dokaz da nisu dogradjivali mrezu... posto nemam, platio sam im tu sumu... lopovi!

Neces se 'usrati' ali ces verovatno da ostanes bez 'tehnickih' uslova posle raskida ugovora :d

STO SE MENE TICE:

"pozitivno" i "telekom" - pa to je oximoron!
"Sh##" i "telekom" - to je pleonazam!

Pa sama rec kaze-Monopolisti.

Pozitivno je kada "imas" nekoga u telekomu.:wall:

Poslednja izmena:
Licno mislim da ste u najmanju ruku mnogo cinicni...
telekom je popravio i kvalitet usluge i ljubaznost (jedno 100x)... naravno skupi su i dalje, ali je to cena monopola...

ps ne radim za telekom...

telekom je popravio i kvalitet usluge i ljubaznost (jedno 100x)... naravno skupi su i dalje, ali je to cena monopola...

Mozda u tvom sokaku....ode nije nista na bolje doslo vec 40 godina. Bez zezanja.

"cena monopola" . . . :S:

nama je crkao modem od grmljavine, i zamenili ga bez pitanja...

@GoranG: Zamenili modem koji se pokvario... Nisu normalni!!

Moguce, ali ja vec 17 godina imam dvojnika i analognu centralu a zivim u Beogradu :)

ista situacija ko sa pocetka topica: ADSL modem se non stop glavi. kad se resetuje radi normalno xx minuta pa se ponovo blokira.

okrenem telekom da im kazem sta se desava i dobijem odgovor: pa nista, vi resetujte modem kad se blokira. ...?!?!!.... WTF?? supc*i na kvadrat :mad:

Meni su uveli drugi broj,a posto sam imao razvucene kablove do bandere, rekli su da nece naplatiti dogradnju mreze, kad mi je stigao racun za drugi broj, uracunata dogradnja mreze 3500din + PDV, kad sam zvao da se zalim, pitali me da li imam neki dokaz da nisu dogradjivali mrezu... posto nemam, platio sam im tu sumu... lopovi!

Eto a ja kad sam uzimao drugi broj da ne bi imao 2 x dvozilna kabla, uzeli su mi i stavili cetvorozilni i spojili 2 broja stari kabl uzeli da nameste gde im bude odgovaralo i naplatili su mi samo koliko je m trebalo dvozilnog. Pohvala za to.

A evo i negativnog, ISDN koji kad se zablokira u petak uvece, proradi u ponedeljak ujutru tek posto nema nikog u centrali ko bi mogao da resetuje, nije da se cesto desava ali mi se desilo 2-3 puta otkad imam ISDN.

Sve u svemu, mogu da se slozim da kad znas nekog iz Telekoma moze se reci da su mnogo prijatniji i ljubazniji, dok ako ides bez veze kako ti se zalomi dal je sluzbeniku dan ipak je to monopol firma koja nece propasti od jednog nezadovoljnog korisnika, mada i taj nezadovoljni u vise slucajeva mora da koristi njihove usluge ili nicije :)

Evo dok čitam ovaj thread slušam Dražka Petrovića (ljubi ga "tata" Tunjavi) kako priča bajke na proslavi Teladkoma u SC. U prvom redu sve go jetset i naravno ...iznerviram se u PM :mad: Žali bože velikog broja stvarno kvalitetnih ljudi tamo kad firmu vode zadrigle gu*ice. :(

Aman bre ljudi, nemam nikoga u Telkomu samo iznosim svoja iskustva.

Jednostavno sam bio elementarno kulturan u razgovoru sa službenicima iz Telekoma i to je sve. Nisam nikome podilazio već sam se odmah predstavio, rekao sa kog broja zovem, ukratko objasnio problem i zamolio da pogledaju u čemu je stvar. Bez vikanja, psovanja, vređanja i prozivki. Pokušajte da budete kulturni i možda ćete i vi imati pozitivno iskustvo sa Telekomom! Kod nas je ovako kako sam opisao, teško mi je da poverujem da se samo u Pančevu dešavaju pozitivne stvari.

Ja bih mogao nesto pozitivno da kazem o telekomu ako se stavim u ulogu protivnika tehnoloskog napretka. Imam stan blizu Energoprojekta na Novom Beogradu i pored 800k planiranih adsl prikljucaka planiranih do 2009, ja jos uvek imam DVOJNIKA. A kada nekog pozovem na mobilni, na displeju pise 01167.
Znaci, gledam veceras proslavu 10 god telekoma i ne mogu da verujem na sta oni trose pare,a ne mogu da zamene centralu koju su Prle i Tihi zaboravili onomad da dignu u vazduh.

Dakle thread je komplet besmislen

Ja bolje da ne pricam o misiji uzimanja 100-tinjak gprs brojeva od telekoma (MTS). Bio je to dug i tezak poduhvat, pa jos kad na kraju uzesmo te kartice (i sve uredno platismo), onda 5 dana pregovora preko telefona da nam se pusti i internet... Da obecali ste da cete nam ukljuciti kartice hitno prekuce. Ne znam kako je on mogao to da obeca u vase ime... Sledeci dan: Da potpisali smo da hocemo internet, a ne razgovore. Sledeci dan: Da hocemo internet, a ne samo vezu izmedju kartica, da svesni smo da onda vi ne garantujete sigurnost. Sledeci dan: Da znate nama je potreban i ping, da li moze i to da se pusti. (par minuta cekanja)... Izvinite nismo znali da je politika kompanije da se isti ne moze dobiti...

Thread je potpuno besmislen, isto tako bi mogli da otvorimo jedan o Zastavi gde ce neko da hvali kako je dobro sto imamo Jugo :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno