Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Najbolje ga ti lepo stavi pa poslušaj kako se čuje. Pošto je ćošak, bas će jače da se čuje, ali je recimo to meni smetalo (brundalo je), dok se tebi možda baš takvo sviđa.
Pa stavicu malo jaci sub,verovatno onaj W12 iz silver serije Monitor Audia ...
A pitam zbog instalacije,da ostavim kroz kosuljicu grkljan crevo ( rekonstruisem sprat)
Taj deo gde bih stavio sub,je sirok nekih 3 i uvucen nekih 2 m od "ostatka" sobe ,)
Stavis ga tamo gde ces da sedis tj da ga slusas...
onda ga ukljucis i obilazis prostoriju,tamo gde ti se najlepse cuje tamo postavis
nisam jos testirao ovaj metod,jer manje vise sam i ja ogranicen prostorom tj namestajem ali po nekom iskustvu svaki kvalitetniji sub se dobro cuje gde god ga postavis
Nisam u poziciji da ga nosam po sobi jer soba lici ovako :
Hocu u tom cosku gde je bure da ostavim instalaciju za kabal kroz betonsku kosuljicu ,ispod parketa daklem
Satelitska,lan po celoj kuci,kablovi za zvucnike...sve je spojeno sa svakom prostorijom.
Za zadnje i prednje sam resio vec , pa rekoh da se ne uhebem sa ovim subom i postavim ga tamo na svoju ruku a nebi trebalo recimo...
Malo ti je podaleko a mogao bi imati problema radi efekta tunela radi toga sto je zavucen, jer je karakteristika sirenja zvuka iz suba okrugla pa bi mogao imati dosta odbijanja od zidove u tom uzem dijelu.
Slikao sam iz kuhinje/trpezarije pogleda na dnevni boravak..inace sve ce biti tako otvoreno,nema vrata ili bilo kakvih prepreka.... nekih cca 45 kvm .
Mislio sam da subwoofer "puni" prostor bez obzira gde je fizicki u sobi... :S:
Da, puni. Sasmim stavljanjem u to cose, dobices vecu rezonatorsku kutiju sa povecanim brujanjem basa prema sobi. Probaj da ga stavis suprotno od staklenih vrata. Mozda best opcija bi bila ispod tv ali verovatno si planirao tamo da idu komponente.
Mogao bih ispod TV ,levo ili desno, ukoliko ne uzmem floorstendere od zvucnika. Jer taj zid je 2 m i kad dodje 60-63 incha tv ne ostaje mesta za bookshelf zvucnike levo i desno od tv :wall:
Ako uspem da uguram bookshelf onda subwoofer moze levo ili desno a ispod tv u vertikali ,sto kazes bice bar 3 uredjaja ... :smoke: