Šta je novo?

PowerPoint - pomoć oko animacije krugova

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Može li neko ko ima iskustva da me uputi na rešenje.

Problem je sledeći: dva kruga koja se preklapaju i tekst u njima.

U PowerPoint 2007 mi je neophodna pojava prvog kruga a zatim drugog sa tekstom u njima, kao i presek i i da svaki deo može da bude urađen drugom bojom

Prilozi

• za animaciju.jpg
    za animaciju.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
ovako nešto?

Prilozi

• Presentation1.rar
    23.9 KB · Pregleda: 42
I da i ne. Da jer je to taj izgled a ne jer nema animacije. Nešto ovako ali je i to daleko od onoga što se želi postići:

Prilozi

• Delimican efekat.7z
    40.5 KB · Pregleda: 22
pa kakvu bi animaciju hteo? opiši malo detaljnije pa će napravimo...

možda ovako?

Prilozi

• Presentation1.rar
    23.7 KB · Pregleda: 31
Cilj je da se pošto se iscrta svaki deo kasnije detaljno razložiti tj ispuniti bojom recimo samo deo gde je tekst 1 a bez dela u kom je tekst 2 i tekst 3 pa onda samo tekst 3 pa samo tekst 2. Da se od ove celine dobiju tri nezavisna isečka koja mogu da se kombinuju npr. tekst 2 sa tekst 3 itd.

I hvala ti puno i trebaju mi koraci jer poenta nije da dobijem gotovo rešenje već da se nauči postupak

Poslednja izmena:
aha... e pa onda je malo komplikovanije...

Pre svega uključi na tabu "Animations" dugmence Animation Pane. Tu imaš po svakom slajdu razložene animacije i za svaku animaciju dosta opcija... Redosled, trajanje, vrstu, da li je na klik ili pre prethodne, ili zajedno s prethodnom itd...

A isečke od krugova nacrtaj u photoshopu ili tako nešto (fill-ove) jer u PowerPointu ne možeš da izvedeš da dve figure budu u istoj ravni i da se seku, može isključivo jedna preko druge...

Ako ti treba još kakva pomoć slobodno kukaj...

Animation pane nemogu da pronađem ni pod tabom animations ni pod opcijom powerpoint options pa customise.

Ako uvezem isečke iz photoshopa pošto na svakom pored boje mora da stoji i tekst u isečima ili celim krugovima il injihovim kombinacijama 1 i 3, i 1 i 2, 2 i 3, samo 1 uslovno rečeno bez 3, samo 2 opet uslovno rečeno bez 3, samo 1, samo 2, samo 3, potrebno je od 6-8 crteža zbog boje teksta i onda mi animacija nije ni potrebna

evo ti ovde kako da dođeš do Animation Pane-a u 2007... Ja imam noviji pa mi je dugmence bilo pod animations...

Kao što ti rekoh, ne znam da može u PowerPointu da se izvede da se napravi presek dva kruga, a u Photoshopu se to lako izvede. Ako ti je problem, napiši mi specifikaciju kako i šta hoćeš da imaš, nacrtaću ti za 5 minuta, nije problem.

I nije 6-8 crteža. Problematično ti je samo kad se vidi sam presek. Ceo levi, desni ispod, ceo desni levi ispod i ta dva odvojeno možeš da nacrtaš u PowerPoint-u.

Ili ja tebe opet nisam razumeo šta ti tačno treba...

Ovde je trebalo da bude link pretpostavljam?

Cilj je napraviti prezentaciju koja bi bila dala lako shvatljiv grafički prikaz tj. vizuelno objašnjenje transmisije u sukcesiji tj. sekvencijalne situacije ili jednostavnije transmisije informacije

Možda ovako nešto?
Moram priznati da izgleda poprilično jeftino, jer se par linija nije pokolopilo, ali možda će tebi poći za rukom.
U suštini dva velika kruga, i dva kružna odsečka u sredini, bez linija i iste boje.

Prilozi

• Test.zip
    34.5 KB · Pregleda: 47
To je najsličnije onom što mi treba. Naravno svaki deo bi potom trebal oda nestane pa da se ručno spaja. Hajde molim malo detaljnije kako si ovo odradio

U suštini se radi o četri objekta, tri textualna bloka i malo animirajućih efekata. Na slici sam objekte malo razvukao kako bi se mogli raspoznati. Dva centralna kružna odsečka (D i obrnuto D) koristiš samo kao površinu i naravno bez iscrtanih linija. Spoljni krugovi (plavi i crveni) su u suštini potpuno ofarbani, ali kako se iznad njih nalaze već pomenuti odsečci, stiče se utisak da presek nije ofarban.
Efekte koje sam dodavao i u kojem redosledu možeš videti ako uključiš opciju "Custom Animation" pod poljem "Animations" (sa leve strane).
Preimenuj gore okačeni file iz ppsx u ppt, da bi mogao normalno da ga otvoriš.

Prilozi

• rev.png
    rev.png
    98.8 KB · Pregleda: 37
Hvala ti pogledaću ovo pojašnjenje

Nazad
Vrh Dno