Šta je novo?

PowerPoint - pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

deki30

Guest
u nekoliko excel fajlova kucaju se podaci, a postoji i zbirni excel fajl...
iz njega se linkuju podaci u powerpoint prezentaciju...
imam Radeon 9000Pro....
da li postoji ikakva mogucnost da se pusti slide-show, ali samo na TV-u, dok bi na monitoru se nesto drugo radilo? /kucali neki drugi podaci.../

Pozdrav

deki30

Znaci,... pod pretpostavkom da ti kartica ima funkcionalan TV izlaz ovo mozes ostvariti bez vecih problema. Potrebno je ukluciti opciju "Extend my desktop...." kako bi ti TV "postao" prosireni desktop. To bi ti omogucilo da na TV-u prikazujes bilo sta ne zavisno od prikaza na monitoru (npr. cesta kombinacija je film na TV-u, a Word-ov dokumenat na monitoru). Mozda si ti ovo vec i znao, ali onda bi bilo dobro da kazes konkretno sta ti je problem.
Pozdrav

@eMe
...hvala ti, ovo nisam koristio, samo clone i overlay varijantu...

...e, sada, sta se dogadja...
u opcijama za slide-show, namesti se secondary monitor, i to radi, ali...
kada krene slide-show na liniji se pojavi jos jedan PowerPoint kvadrat, znaci dva ukupno. Samo kada sam na toj ikonici, slide-show radi, a kada sam na osnovnoj za PowerPoint, ili u nekom drugom programu, slide-show stane i to na slajdu koji je trenutno bio...Znaci, postoji nezavisna slika na TV-u, postoji slide, ali bez show-a 😕 /samo se zamrzne trenutni slajd/
Kada prebacim na tu ikonicu za slide-show, on krene normalno da vrti....

Druga stvar, promena podataka u Excel-u...Kada nije ukljucen slide-show, sve je OK, tj. sa promenom podataka u Excelu menjaju se tabele i grafikoni u PowerPointu. Medjutim kada krene slide-show, jedina mogucnost apdejta podataka je rucno u PowerPointu: Edit, Links, obeleze se svi linkovi i Update Links....

Da li postoji mogucnost da se nesto od ovoga ubrza, tj. automatizuje?

Pozdrav

deki30

...problem zamrzavanja slide-show-a pri radu sa vise monitora je poznat na net-u...
...nasao sam odlican plug-in za PowerPoint koji resava taj problem, a ima i jos mogucnosti....

http://officerone.tripod.com/

kod koga radi duze od deset dana, neka bude ljubazan da se javi PM, radi razmene iskustava :twisted:

Pozdrav

deki30

Nazad
Vrh Dno