Šta je novo?

Powermagic Radeon 8500 LE anti ad

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Pre tri dana sam kupio, probao i potom vratio gore pomenutu karticu.

Ne znam da li je problem bio samo do doticnog komada, ali definitivno ne treba odustajati od brand-a pri kupovini. Naime, ponele su me slavopojke o ATI-jevoj referentnoj slici u 2d, ali izgleda da se to ne odnosi na PBA, ili makar ne na sve...

Po instalaciji Catalyst drivera, koja je kartica prihvatila (iako nekim ljudima ista nije htela) docekala me je katastrofalno mutna slika u WinXP kakvu ne pamtim jos od starih vremena sa starim monitorima/karticama, sa bojama nejasnim i ispranim bojama gde je belo zapravo zuckasto. Ni spustanje freq. osvezavanja sa 85 na cak 70Hz nije pomoglo. Mislio sam da ce upgrade GF2GTS od Inno 3d (dakle, kanta) dooneti makar istu ostrinu slike. U igrama je radila brzo (u 3d marku 2001 vise od duplo brze nego stari GTS) i sa dobrom slikom - ali do odredjene granice: NFS6 se konstantno blokirao sa najvisim nivoom detalja, da je pomagao samo reset taster. OC ne vazi: sa defaulta na 250 MHz core i 240 mem (bez obzira sto je na karti Hynix memorija sa 3,6ns timingom) samo par MHz gore i potom blokada. Kakav dres...

Conclusion: ctp;

Ne kupujte GPU, ipak i proizvodjac nesto znaci.

Pozdrav, Cale

PS. ATIja sam zamenio za Gainwarda MX440 8X koji je uzleteo na 360/620 po ukljucenju, sa slikom da se poseces i neverovatnom stabilnoscu. ;)

Cale je napisao(la):
NFS6 se konstantno blokirao sa najvisim nivoom detalja, da je pomagao samo reset taster.
Ovo je feature svih 8500 Radeona, cak je dokumentovano u readme fajlu igre.

ma to je bio extremno los primerak karte,ja trenutno koristim PM 8500LE sa 128MB,i karta je savrsena,odlicna slika,ostra ko zilet.
trebao si samo da je zamenis za drugu,e da pojavile su se karte 8500 i LE isti sa potpisom PowerMagica,ali to je nista drugo neko neki "Triple D"
nikada gori kineski proizvodjac,meni lik pokusao da uvali,naso sam ga sledeceg dana i umalo nisam naterao da pojede kartu.Tako sam ja dobio iz njegove masine originalni PM sa 128MB za 89evra:D .

Ja imam PowerMagic Radeon 8500LE (sa taktom 250/240) i radi sasvim dobro. Slika je dobra, grafika brza. Poredio sam je sa Gainward GF4MX440 kod jednod drugara koji je imao doticni, i nakon svega i on je kupio Radeon 8500!
Klokovao sam ga do 265/265 (vise od toga nisam isao) i radio je odlicno. Kada je sve po default-u, u 1024x768, 32bit na 3dmark-u (build 330) ima skor oko 7880 (masina je ATHLON XP 1700+, ASUS A7V266C). Klokovan na 265/265 ima skor oko 8120.
Igra NFS6 hoce na najvisim setovanjima da blokira ponekad (retko), ali u readme fajlu to i pise (pise isto cak i za Radeon 9700!!?).
Znam da je ATI "original" sigurno bolji, ali za kolike pare.....

Re: Re: Powermagic Radeon 8500 LE anti ad

Mali HoBiT je napisao(la):
ma to je bio extremno los primerak karte,ja trenutno koristim PM 8500LE sa 128MB,i karta je savrsena,odlicna slika,ostra ko zilet.
trebao si samo da je zamenis za drugu,e da pojavile su se karte 8500 i LE isti sa potpisom PowerMagica,ali to je nista drugo neko neki "Triple D"
nikada gori kineski proizvodjac,meni lik pokusao da uvali,naso sam ga sledeceg dana i umalo nisam naterao da pojede kartu.Tako sam ja dobio iz njegove masine originalni PM sa 128MB za 89evra:D .

Powermagic je pravio 8500 karticu izradjenu po referentnom dizajnu, ta je verovatno ok, dobro je ocenjena po testovima

E a sad ima neka powermagic 8500le, ta izgleda drugacije, raspored elemenata je promenjen, stedelo se na svacemu, i ne radi sa pba catalyst driverima pod win2000prof.

Naravno, slika je grozna.

U prilogu su slike club3d, ista je kao ati-jeva i ta poerwmagic:

Vrh Dno